Serietips östra ettan 6:an

Enköping hade en mellanmjölkssäsong förra säsongen. Laget slutade tia i grundserien och hade marginal både uppåt och nedåt i tabellen. I vårserien fortsatte det gå relativt tungt och ESK klarade sig undan kval med minsta möjliga marginal. Fler gjorda mål framåt var skillnaden mellan kvalspel och färdigspelat för Enköping.

Till den här säsongen har klubben valt att satsa på en ny tränare i form av Patrik Fagerlund som hämtats från Köping.

Nyförvärv:

Adam Rachidi, b (från Visby/Roma)

Elias Lindskog, fw (från Sollentuna)

Johan Eek, fw (från Köping)

Jesper Bärgård, fw (från Tranås)

Benjamin Johansson, mv (från Sollentuna)

Alexander Starck, fw (från Almtuna)

Jesper Cederberg, fw (från Huddinge)

Edvin Johansson, fw (från Köping)

Gustav Lindberg, fw (från Södertälje)

Wilmer Lindblad, b (från Vita Hästen)

Karl Sand, fw (från Köping)

Spelarförluster:

William Svärd, b (Linden)

Marcus Johansson, b (Surahammar)

Simon S:t Cyr, mv (Lägger av)

Hampus Wallin, fw (Linden)

André Fredriksson, fw (Forshaga)

Marcus Collin, fw (Piteå)

Glenn Guttelvik, fw (Köping)

Zebastian Bodini Schmitt, fw (Klubb ej klar)

Målvakter: ***

Carl Philip Eliasson

Pontus Hagman

Benjamin Johansson (ny från Sollentuna)

Två stabila målvakter i form av Pontus Hagman och Benjamin Johansson. Hagman höll riktigt hög klass i sina bästa stunder förra året och Johansson har under fyra säsongen i Sollentuna visat att han håller en bra klass. Stabilt, trots tappet av Simon S:t Cyr, minst sagt.

Backar: ****

Filip Andersson

William Kaijser

Kevin Lidström

Wilmer Lindblad (ny från Vita Hästen)

Fredrik Lundin

Robin Nilsson

John Petersson

Adam Rachidi (ny från Visby/Roma)

Backsidan är så gott som intakt från förra säsongen. Skillnaden är att de fått in två bra backar på Hockeyettannivå i Lindblad (som för övrigt var inlånad några matcher förra säsongen) och stabile Adam Rachidi från Visby. Han kommer att uppvisa pondus både på isen och i omklädningsrummet och Enköpings backsida känns bättre än förra säsongen.

Forwards: ***

Daniel Andersson

Jesper Bärgård (ny från Tranås)

Jesper Cederberg (ny från Huddinge)

Johan Eek (ny från Köping)

Edvin Johansson (ny från Köping)

Adam Lidström

Gustav Lindberg (ny från Södertälje)

Elias Lindskog (ny från Sollentuna)

Dennis Näslund

Niklas Rigelius

Karl Sand (ny från Köping)

August Sandell

Tobias Smids

Alexander Starck

Ludvig Wallin

Edvin Wiklund

Forwardsbesättningen är utbytt till viss del, sju nya forwards har man valt att plocka in och Jesper Bärgård från Tranås är ett riktigt vasst nyförvärv på nivån. Nya tränaren Patrik Fagerlund har även plockat med sig en del spelare från det Köping han basade över i två säsonger och Johan Eek är en väldigt bra spelare i sina bästa stunder.

Tränare: **

Patrik Fagerlund (ny från Köping)

Kent Olofsson (ny från Västerås U16)

Fagerlund gjorde ett hästjobb i Köping under sin första säsong och tog laget hela vägen till Playoff där de åkte ut mot Hudiksvall med 2-1 i matcher. Andra säsongen gick tyngre och Köping slutade tia i grundserien för att sen bli fyra i fortsättningsserien. Nu har han bytt miljö och det återstår att se om det blir samma succé i Enköping under hans första säsong.

Totalt Enköping 12*

Enköping kommer att bli en obehaglig motståndare för en hel del lag i vinter och har spelare som är goda för 30+ poäng under säsongen. Utgångstipset är att Enköping kommer vara med och slåss om en plats i Allettan men att de faller på målsnöret. Någon bottenstrid blir det däremot inte.

Sportchef Alexander Edstein:

Hur ser du på er silly season?

Årets Silly season har för vår del sett intressant ut. Vi har fått in de tränare som vi vill ha i Patrik Fagerlund, Kent Olofsson och Simon S:t Cyr. Tillsammans med övriga i ledarstaben har vi ett mycket kompetent ledarteam. Vår utgångspunkt inför silly season var att få till en mix av spelare utifrån föregående säsongs erfarenheter. Få in spelartyper med rätt karaktär har varit prioriterat men även att tillföra erfarenhet och spets till truppen. Vi är väldigt nöjda med mixen i årets trupp. Vi tycker att vi fått ihop en bra blandning med flera rutinerade spelare och en del unga som fortfarande står i startgroparna på sin seniorkarriär.

Vilka spelare kommer leda ert lag den här säsongen?

Det finns flera individer i vår trupp som leder på olika sätt. Alla har olika roller och det är när alla bidrar med sina styrkor som vi också kan bli framgångsrika som lag. Så min förhoppning är att alla ska leda och bidra tillsammans.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Det som talar för oss i vinter är väl precis som jag nämnde inledningsvis att det känns som att vi har en väldigt bra mix av spelare. Vi har en bred trupp med en hel del spets vilket kommer bidra till en bra konkurrens på träningar och match vilket kommer vara gynnsamt under en förhoppningsvis lång säsong.

Vilka lag går till Allettan från er serie?

Jag gillar inte att tippa serier, men vår ambition är att vi själva ska vara ett av lagen som tar sig till AllEttan.

Lämna ett svar