Serietips västra ettan: 8:an

8:a KUMLA

Kumla hade inget bra fjolår och man har också tappat en viktig spelare som Martin Eberhardsson. Men man har också fått in några fina nyförvärv i Jonathan Stålberg, Joakim Stjern Svensson och framför allt Victor Wänghult.  

Nyförvärv

Jonathan Stålberg, mv från Tyringe

Hampus Dahlqvist, b från Skövde

Ludvig Hultgren, b från Lindlöven

Lukas Carlsson, fw fråm Almtuna J20

Joakim Stjern Svensson, ny från Dalen

Dennis Walette, ny från Grästorp (try out)

Victor Wänghult, ny från Västervik

Fabian Zimmerhofer, ny från Strösmbro (try out)

Spelarförluster

Jonatan Frykholm, mv till Lindlöven

Samuel Hou Gustafsson, b till Tyringe

Johan Svensson, b till Segeltorp

Joakim Nilsson, fw till Tyringe

Martin Eberhardsson, fw slutar

Pontus Okerblad, fw till Hammarby

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter ***

Jonathan Stålberg

Jonatan Fornbrant

Kommentar:

Jonathan Stålberg är säkert fylld av revanschlust efter den för honom direkt dåliga fjolårssäsongen. Men att stå som sista utpost i ett hopplöst svagt Tyringe är ingen tacksam uppgift. Denna säsong kommer han säkert få bättre hjälp och då kommer han kunna visa upp den höga kapacitet han ändå besitter. Jonathan Fornbrant är inte heller någon dålig backup.

Backar **

Hampus Dahlqvist, från Skövde

Ludvig Hultgren från Lindlöven

Jakob Johansson

Marcus Englund

Hampus Moberg

Rasmus Sandgren

Victor Sandin

Kommentar:

Tappen av Johan Svensson och Samuel Hou Gustafsson är mer än ersatta och viktige Victor Sandin fortsätter. Har dock ingen riktig offensiv spetsback utan får förlita sig på lite mer stabila defensiva kort.

Forwards ****

Oliver Arle Östergren

Lukas Carlsson

Oscar Haglund 

Isak Jonsson

Valter Lederud

Daniel Lindberg

Mikael Lindberg

Victor Sand

Oscar Svanborg

Joakim Stjern Svensson, ny från Dalen

Dennis Walette, ny från Grästorp (try out)

Victor Wänghult, ny från Västervik

Fabian Zimmerhofer, ny från Strösmbro (try out)

Kommentar:

Att Victor Wänghult återvänder är minst sagt goda nyheter för Kumla. Förra gången han spelade för klubben noterades han för hela 55(!) poäng (16 mål och 39 assists). Nu återförenas han med sin radarpartner Oliver Arle Östergren och kommer vara en fruktad duo i västra ettan under hösten. Kvar i klubben finns också Oscar Haglund och Daniel Lindberg, två spelare goda för 30+ poäng så visst finns det hot framåt för Kumla. Nya Joakim Stjern Svensson väntar också på ett stort genombrott, kommer det i år?

Tränare *

Erik Planeby

Ass: Petter Larsen

Kommentar:

Erik Planeby var en riktigt ettrig spelare med god arbetsmoral, en ledare i laget. Sin första säsong som tränare, den som gick, kan han dock inte vara nöjd med, Kumla gick klart sämre än väntat. Nu har han ett års rutin som huvudtränare och lite bättre material att jobba med, lyckas han bättre denna säsong?

Totalt Betyg: 14*

Totalt sett så har Mariestad….

Tränarintervju

Erik Planeby: Hur ser du på er silly season?

Som det är varje säsong så tappar man en del spelare som man ville behålla, men vi har också fått in några nya som vi tror mycket på. Totalt sett så tycker jag att vi har gjort en bra silly season.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

På backsidan så är det klart att Victor Sandin och Felix Sandgren kommer att vara viktiga, de har varit hos oss ett tag och har fått ett Kumlahjärta. Offensivt så är det klart att Victor Wänghult kommer betyda mycket tillsammans med Oliver Arle Östergren, dom bildade en kedja förra gången Victor var här och då gjorde han 55 poäng och han har sagt det att han ska vara minst lika bra kommande säsong.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Kombinationen av att ha en del spelare som har fått en del rutin som är ute efter lite revansch, dels Wänhult men också en spelare som Joakim Stjern Svensson, det är en spelare med mycket mer i sig än vad han fick ut i Dalen. Även Joacim Strandberg kan ju räknas in där. Dels så har vi en hel del unga spelare med mycket utveckling i sig och vi har också en grupp spelare som vill framåt, det har jag märkt redan på träningarna.

Vilka lag går till allettan från er serie?

Mariestad, Borlänge och Lindlöven går dit. Sedan är det ett helt gäng lag som tävlar om det, men jag säger Grums och Skövde.

Lämna ett svar