Serietips södra ettan: 8:an

8:a KALMAR

Kalmar var av många tippade som ett av lagen som skulle gå till allettan säsongen som gick, och själva gick de kaxigt ut med en reklamfilm där de sa hejdå till hockeyettan. Men segertåget spårade ur tidigt, tränare Lenny Eriksson fick gå efter en schism med sportchefen och Andreas Holfelt fick ta över. Men inte gick det så mycket bättre ändå, laget var aldrig nära allettan egentligen och inte blev det någon playoffspel bakvägen. Till kommande säsong så har det pratats om ekonomisk kris, men faktum är att man fått behålla i stort sett alla stjärnor och dessutom plockat in ett par transatlanter med flera.

Nyförvärv

Johan Grönquist, b ny från Dalen

Zack McFadden, b ny från University of Guelph

Lukas Fransson, fw ny från Tönsberg Vikings

Arvid Leremar,c/fw ny från Karlskrona J20

Zach Remers, fw ny från Buffalo State College

Robin Sundman, fw ny från Karlskrona J20

Marcus von der Geest, c/fw ny från IK Guts

Spelarförluster

Alexander Stensson, b till Hanhals

Jens Andersson, b slutar

Eric Backman, b Vimmerby

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter **

Andreas Henriksson

Alexander Nilsson

Kommentar:

En av sakerna man föll lite på förra säsongen var målvaktssidan. Inte för att den var så svag, men de stod inte på huvudet och vann matcher åt laget som de hade behövt. Nu hoppas man att de med en säsong till ska kunna växa ytterligare, och Alexander Nilsson lär fortsatt vara den som får det mesta förtroendet. Den unge målvakten har potential, kan han bli matchvinnaren i år?

Backar ****

Libelin Bäckström Valliant

Niklas Dahlberg

Johan Grönquist, ny från Dalen

Zack McFadden, ny från University of Guelph

Marcus Lundberg

Gustav Nilsson

Sebastian Ottosson

Kommentar:

Backsidan har tappt ett par tunga namn i Eric Backman och Jens Andersson. Har fyllt på med Johan Grönqvist som är en bra offensiv back med stark skridskoåkning men som är klart svagare i egen zon. Zack McFadden ska enligt uppgift vara en stabil defensiv back. Totalt sett ser backsidan lite svagare ut denna säsong, men det finns fortfarande riktigt bra backar som Niklas Dahlberg, Markus Lundberg och Sebastian Ottosson i truppen.

Forwards ****

David Algulin, c/fw

Victor Crus Rydberg, c/fw

Linus Dahlstedt, fw

Robin Dahlstedt, c

Lukas Fransson, fw ny från Tönsberg Vikings

Mikael Friberg, fw

Johan Järlefelt, c

Arvid Leremar,c/fw ny från Karlskrona J20

Zach Remers, fw ny från Buffalo State College

Kim Runermark, fw

Jesper Sellin, fw

Albin Storm, c/fw

Robin Sundman, fw ny från Karlskrona J20

Marcus von der Geest, c/fw ny från IK Guts

Kommentar:

Forwardssidan är faktiskt intakt sedan föregående säsong. Man har dessutom förstärkt med några unga och oskrivna kort. Men det finns många fina lirare i truppen, som Johan Järlefelt, Kim Runermark, Victor Crus Rydberg och Jesper Sellin. Dessutom hårt jobbande forwards i bröderna Dahlstedt och Albin Storm. Det kanske inte är den kvickaste anfallsuppställningen, men många väldigt skickliga spelare.

Tränare ***

Andreas Holfelt

Kommentar:

Andreas Holfelt tog över huvudtränarsysslan under förra hösten men fick aldrig någon riktig ordning på laget, som kanske var lite för dåligt grundtränade. Nu har han beordrat hårdkörning och med den defensivstarka grund ”Hola” brukar bygga med sina lag så ska detta bli intressant att följa.

Totalt Betyg: 13*

Det finns många skickliga spelare i Kalmar, men målvaktssidan är inte av samma klass som topplagen i den södra ettan. Laget behöver också åka mer skridskor, bli mindre lirare och mer hårt arbetande för att kunna lyfta.

Tränarintervju

Andreas Holfelt: Hur ser du på er silly season?

Vad ska vi säga, med tanke på förra året och hur ekonomin sett ut så har vi ändå fått behålla rätt så mycket och dessutom fått in några unga killar. Så det ser intressant ut, jag hoppas några blommar ut av de yngre. Reimers kommer nog tillföra en hel del, han jobbar bra på isen, är ingen skyttekung, men fyller en funktion, han är snabb och positionssäker.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Det får vi väl se, men Sebastian Ottoson är vår kapten och givetvis viktig. Crus Rydberg var en stortalang som tappade några år, men steppade upp förra. Sedan Johan Järlefeldt som offensiv härförare, han finns det att göra med som tränare, det finns mycket spring i benen där. Sedan Kim Runermark som var småskadad förra säsongen, och det finns fler här.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Det får vi väl se, men vi har ändrat upplägget och alla köper det. Vi var för dåligt fystränade förra säsongen, det var lite för mycket upp till var och en, men nu har jag styrt upp det så vi har teori, is- och fysträning varje dag. Vi har tränat mer fys redan än vad vi gjorde hela förra säsongen. Men ingen gnäller, vi har ett helt annat upplägg som vi planterade redan i januari. Klubben kom upp snabbt som ett poplag och trodde att det skulle rulla på, men det var mycket som inte hängt med. Nu ska vi ändra attityd och visa att hit kommer man inte för att ha det gott och tjäna lite pengar, hit kommer man för att utvecklas och för att man vill något.

Sedan har vi många kvar och förra året trodde folk vi skulle vinna serien och sedan blev det ett misslyckande, dom som är kvar har revanschlusta och det talar för oss, ingen vill misslyckas igen.

Vilka lag går till allettan från er serie?

När jag var tränare i Nybro hade jag bra koll på andra lag, nu har jag väldigt dålig koll, jag är egentligen helt ointresserad innan säsongen drar igång. Men jag får gå på de som skriker högst och då tar jag klassiska lag som Troja som var betydligt bättre än oss i senaste matchen. Nybro ser bra ut på papperet. Karlskrona blir säkert bra, de skriker ju om att de ska tillbaka så det får de väl bevisa nu då. Sedan vet jag inte riktigt, det är jättesvårt. Halmstad och Vimmerby säger vi då, men det brukar vara några som kan överraska, hoppas på att det blir vi.

Lämna ett svar