Så slutar den östra ettan – om supportrarna får rätt

Nu har turen kommit till att syna hur de som tippat på facebooksidan ”Hockeyettansupportrar” tippar den östra ettan. 16 stycken modiga vågade sia om hur den skulle sluta, och så här kan man sammanfatta deras profetior. Vi startar som vanligt från botten.

12. Segeltorp

”Torpet” hade rätt många som tippade att laget skulle sluta allra sist, exakt hälften trodde att de skulle få den minst hedrande positionen när serien är färdigspelad. Alla var dock inte överens, en trodde att de till och med skulle nå en alletta, då han tippade dom femma. En förklaring till den blygsamma placeringen kan vara att de än så länge sitter på en väldigt tunn forwardssida med endast 9 namn, fast några av dom är ändå rätt bra. Placeringssnittet hamnade till slut på 10,6

11. Sollentuna

Det var inte med stor marginal, men med snittet 10,4 så slapp i alla fall Sollentuna att tippas sist. Mycket beroende på att det inte alls var så många som tippade Sollentuna just sist, ”endast” tre stycken tyckte laget var sämst i östra ettan. Mediantipset låg på 11 medan Segeltorps låg på 11,5 vilket understryker att de är mer betrodda.

10. Tyresö/Hanviken

Med 10,1 så var också Tyresö/Hanviken inblandade i den absoluta bottenstriden. De hade också tre tippare som placerade dom sist, men vanligaste tipset var 10, vilket också blev både deras medianvärde och placering.

9. Hammarby

Sista laget i den kvartett lag som låg en bit efter de andra i tipsen var Hammarby. Kanske är det ändå supporterspelarna som hållit ”Bajen” ifrån de sista tre placeringarna. Allting blir faktiskt nio när man tittar på tipsen: Snittet, medianen och placeringen.

8. Enköping

Nu blir det ett ganska stort kliv till åttan. Enköping har nämligen snittplaceringen 6,8, alltså 2,2 bättre än Hammarby. Tre stycken tror att de kommer att komma till en alletta, men den stora majoriteten tror alltså att det saknas en del för att ta sig till finrummet, trots en fin silly season. Medianvärdet hamnar på sju. Men man är inte alltför långt från en allettanplats.

7. Wings

Det finns en optimistisk (antagligen) Wingssupporter som tror att laget ska gå hela vägen till serieseger, men det är han ensam om att tro. Tre till tror att laget når en alletta, men där tar det roliga slut för flygplatslaget. En tror att laget hamnar näst sist och vanligast tipset att laget hamnar på just den sjundeplats man erhåller via snittipset 6,6. Medianen dock densamma som för Enköping (7).

6. Nyköping

Nyköping har varit hårt brandskattat på spelare och flyttades dessutom från den västra ettan till den östra. Men man är ändå med och utmanar om en allettanplats om tipparna får säga sitt. Man hamnar just utanför finrummet med ett snitt på 6,1 och medianplaceringen 6. Kan man få laget att överprestera lite så är man ett av lagen som slåss om topp 5.

5. Strömsbro

”Rallarbo” har en filosofi där man bygger mycket av sin verksamhet på att plocka upp gamla Brynästalanger. Det verkar många tro på, för laget placerar sig på en allettanplats, vilket skulle var deras första någonsin. Framför allt forwardssidan är stark och det kan vara den som gör att man hamnar på mediansiffran 5, snittet något högre, 5,5.

4. Vallentuna

Vallentuna har radat upp fina förvärv från främst Huddinge, huvudsakligen på forwardssidan. De har dessutom försökt göra en extra grej av det med presskonferens som fått mycket uppmärksamhet. Det verkar ha gett genomslag för det är rätt bra marginal ner till missad alletta med snittet 4,1 och medianen 4. Två stycken tror till och med att man tar hem seriesegern.

3. Hudiksvall

Alla siffror för Hudiksvall pekar på 3. Snittet är 3, medianplaceringen 3 och det är tredje bäst i fansens tips. Det är dock en jämn strid i toppen, bara 0,3 poäng skiljer ettan från trean, så det känns som att det blir ett öppet race! Fyra stycken tror att de kommer att dra det allra längsta strået.

2. Visby

Visby lyckas klämma sig in mellan Hudiksvall och ettan med ett snitt på 2,9 och medianen 2,5. Ö-laget har tappa en hel del tunga namn med också fått in ett par vassa finnar som många tror ska lyfta laget. Eller är det gammal tradition, Visby brukar ju tillhöra toppen? Fyra tror att de tar hem alltihop.

1. Huddinge

Det blir som vanligt, Huddinge tippas först. Trots mängder av släppta/tappade stjärnor så sitter det i folks medvetande att Huddinge kommer få ihop det och vara med i toppen och det är också flest som tror att de vinner serien, 5 stycken. Och visst har de också fått in en del intressant, så snittet på 2,7 och medianen 2 kanske inte är helt omotiverad.  

Topplistan

 1. Huddinge 2,7
 2. Visby 2,9
 3. Hudiksvall 3
 4. Vallentuna 4,1
 5. Strömsbro 5,5
 6. Nyköping 6,1
 7. Wings 6,6
 8. Enköping 6,8
 9. Hammarby 9,1
 10. Tyresö/Hanviken 10,1
 11. Sollentuna 10, 4
 12. Segeltorp 10,6

Lämna ett svar