Så slutar västra ettan – om supportrarna får rätt

Sista ut i min sammanställning av supportrarnas tips om serierna är den västra ettan. För att öka det statistiska underlaget, det var bara 14 tips inkomna på Hockeyettansupportrar, så adderar jag de tips som kom in på gruppen Hockeyettan västra supportersnack. Några har tippat i båda grupperna, men jag har bara lagt till dom som inte redan tippat på Hockeyettansupportrar. Totalt blev det då 21 tips och lite mer rättvisande. Nu kör vi!

12. Malung

Malung slapp att kvala neråt förra säsongen trots att de kom näst sist pga pandemin, men när de till denna säsong tappat en stod del av den spets de ändå hade (Ferletak, Fjälkeborn, Oskar Olsson) så är det inte många som tror på Dalalaget. Snittet hamnade på 10,9 och det var hela 14 stycken som hade laget sist i sina tips. Bästa tips de fick var nia.

11. Surahammar

För första gången på många år är inte Surahammar tippade sist. Man gör det efter att ha gjort en, med deras mått mätt, riktigt fin silly season. Sex stycken tippare lät sig dock inte bevekas utan hade dom sist, en tippade dom så högt som åtta. Snittet slutade på 10,1.

10. Kumla

Trots återkomsten av klasspelaren Victor Wänghult och ytterligare ett par fina nyförvärv så är inte Kumla speciellt betrodda. Nio stycken tippar dom näst sist, och en tror att de kommer att komma sjua. Däremellan ligger resten av tipsen, medianen hamnar på tia och snittet på 9,2.

9. Köping

Köpings värvningar av flera spännande juniorer som Linus Skager, Albin Bardh och William Magnusson har gjort att Köping har fått en del som tror på dom, en tippar dom till och med till en allettan då han tippar dom femma. Men en del tycker det känns lite osäkert och många tippar dom tia, en till och med elva. Medianen blir 10 men snittet är i alla fall bättre än Kumla och hamnar på 8,6.

8. Linden

En supporter tippar Linden trea, men det är bara han som tror att Linden kommer att nå en alletta. De flesta tippar att Eskilstunalaget, som i stort sett är identiskt med laget som slutade tvåa i fortsättningsserien förra säsongen, kommer att hamna åtta-nia någonstans. Snittet blir 7,5 och medianen 8.

7. Dalen

Dalen flyttades över från den södra till den västra ettan inför den här säsongen och alla supportrar kanske inte känner till slagstyrkan hos nykomlingen. En tippar dom till exempel som etta, medan den vanligaste placeringen är åtta. Men även om placeringen blir sjua i tipsen, så är man definitivt med i kampen om en allettanplats om man tittar på snittet. Det hamnar på 5,2 och trean har snittet 4,5, så ni inser att det är otroligt jämnt mellan plats 7 och 3.

6. Grums

Grums har nått allettan två säsonger i rad, men det blir inte en tredje om tipsen får vara facit. Med snittet 4,9 så kommer man vara laget som jagar allettanplats längst utan att nå hela vägen. Pelle Hedlund och värvningarna av Mörnsjö och Erkgärds räcker inte riktigt… Utom för en Grumssupporter som tippar dom som seriesegrare.

5. Lindlöven

Lindlöven har en lite tunn trupp, tre backpar och fyra kedjor exakt, och lär fylla på med några fler spelare, men de de har räcker till att tippas femma och därmed få spela i finrummet. Snittet är 4,7 och det kanske framför allt är den fina back- och centersidan som gjort att supportrarna tror att Lindlöven når allettan. Det skulle i så fall vara för fjärde gången de senaste fem åren.

4. Forshaga

Forshaga har gjort en storstädning i truppen och plockat in mycket ungt och hungrigt kombinerat med en klassvärvning i form av Viktor Lennartsson. Det i kombination med nya och duktiga tränaren Dennis Hall tror jag kan kan ha hjälpt till att få det fina snittipset 4,6 och en säkrad allettanplats, deras första någonsin i så fall.

3. Skövde

Den som nådde högst i klungstriden i mitten av tabellen var Skövde, med sitt snitt på 4,5. Laget spelade allettan ifjol och har fått behålla det de vill samt vässat med några vassa kort som Robin Wallin, Joel Werner och Martin Olsson och lär bli att räkna med i år.  Mediantipset 5 delar de dock med Forshaga, Lindlöven och Grums.

2. Borlänge

Fem stycken tror att Borlänge kommer att stå som slutsegrare i den västra ettan framåt jul. Man hade en fin alletta förra säsongen där man slutade tvåa, och har sedan endast tappat ett par spelare av klass (Lucas Byhlin och Matej Galbavy) medan man förstärkt med flera vassa kort som Jim Jakobs, Dennis Finn Olsson och Emil Lind, så på papperet ser man starkare ut. Det gav snittipset 2,0 och mediantipset 2.

1. Mariestad

Som ni säkert redan räknat ut så är det Mariestad som är den stora favoriten i supportrarnas ögon.  2/3-delar, 14 stycken, tippar Skaraborgs stolthet som etta i sin sluttabell. Och detta trots ett stort generationsskifte hos laget. Antagligen så tycker tipparna att ersättarna ser intressanta ut med Oliwer Fjellström i spetsen. Laget gick bra förra säsongen och om fansen har rätt så går de bra också denna…. Snittet hamnar på låga 1,6.

Sammanställning

 1. Mariestad 1,6
 2. Borlänge 2,0
 3. Skövde 4,5
 4. Forshaga 4,6
 5. Lindlöven 4,7
 6. Grums 4,9
 7. Dalen 5,2
 8. Linden 7,5
 9. Köping 8,6
 10. Kumla 9,2
 11. Surahammar 10,1
 12. Malung 10,8

Lämna ett svar