Serietips västra ettan: 9:an

9:a LINDEN

Linden var nykomlingar säsongen som gick och var också en pigg sådan. Visst åkte man på en riktig lärpeng när man fick storstryk i premiären mot Mariestad, men man kom in i det mer och mer och i vårserien kom man faktiskt tvåa bakom segrande Nyköping. Till kommande säsong så har man ett så gott som intakt lag, dessutom förstärkt med några bra namn.

Nyförvärv

Christoffer Hanning, mv Surahammar

Elliot Nordholm, b från Växjö J20

William Svärd, b Enköping

Rickard Sundlöf, c ny från Köping

Hampus Wallin, fw ny från Enköping

Spelarförluster

Oliver Eriksson, mv Surahammar

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter **

Christoffer Hanning, ny från Surahammar

Anders Olsson

Kommentar:

Oliver Eriksson ut, Christoffer Hanning in. Det lär inte spela så jättestor roll, dels för att de två är rätt jämnstarka, möjligen lite fördel Hanning, men också för att Anders Olsson lär ta hand om förstaspaden. Anders gjorde en bra fjolårssäsong och har en hel del rutin nu. Stark tvåa.

Backar ***

Eric Björlin

Lukas Carlsson

Nils Carlsson

Niklas Hjalmarsson

Oskar Klockerud

Elliot Nordholm, ny från Växjö J20

Oliver Skoog

William Svärd, ny från Enköping

Christofer Udd

Kommentar:

Elliot Nordholm var en intressant värvning i sista minuten för Linden. Kan han bli den spets som Linden saknar på backsidan? För visst har de en del kompetenta backar på hockeyettannivå, som Christoffer Udd, Niklas Hjalmarsson och Eric Björlin, men ingen som riktigt sticker ut i positiv bemärkelse.

Forwards **

Linus Ageborgc/fw

Oskar Carlsson, c/fw

Johan Cederberg, c

Emil Johansson, c/fw

Alexander Larsson, fw

Erik Lindberg,fw

Cristopher Norlin, c

Hugo Ollila, fw

Oscar Pettersson, fw

Alexander Sollén, fw

Andrés Staforelli, c

Rickard Sundlöf, ny från Köping

Hampus Wallin, ny från Enköping

Kommentar:

Det var starkt att lyckas behålla Hugo Olilla, han var många klubbar högre upp i hackordningen i ettan ute efter. Även Linus Ageborg är en bra hockeyettancenter som jobbar hårt och är nyttig för laget. Men i övrigt är det lite grått, bra kompetenta forwards, men saknar lite spets.

Tränare **

 Joakim Lundholm

Ass: Jonas Gustavsson

Kommentar:

Joakim Lundholm hade några säsonger utan framgång i det ständiga bottenlaget Surahammar, men fick för två säsonger sedan chansen i tvåan med Linden och lyckades då föra upp laget från tvåan, och som nykomlingar så nådde man alltså en andraplats i vårserien. Det ska bli spännande att se om Joakim kan få laget att ta ett steg till säsongen som kommer.

Totalt Betyg: 8*

Tittar man på totalbetyget så imponerar det kanske inte. Men Linden är det enda laget i hela ettan som fått behålla hela sin stomme och det kan göra att lagets summa kanske ändå överstiger delarna av den. Lyckas man med det så kan man utmana också betydligt högre upp.

Tränarintervju

Joakim Lundholm: Hur ser du på er silly season?

Vi har lirat en match mot Bajen och vann med 8-4. Laget är i stort sett detsamma, vi har kvar allt plus att vi fått in fyra spelare, där Hampus Wallin och Richard Sundlöf är bra och bidrar definitivt. Elliot Nordholm anslöt också nyss och kommer in och ser intressant ut, han vann väl backpoängligan i Växjö så han kommer också att göra oss bättre. Så vi är nöjda!

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Förra året var det ganska jämnt, vi har många spelare med skills och som kan leverera. Jag tror många kommer att bidra.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Vi tog kliv under hela förra säsongen och nosade på playoffplats och nu är vi där vi slutade förra säsongen. Så jämför man med samma tidpunkt förra säsongen så är vi bra mycket bättre nu. Vi vill fortsätta utvecklas från där vi slutade. Sedan var vi kommer hamna vet jag inte, men vi vill bli bättre och slåss om allettanplatserna.

Vilka lag går till allettan från er serie?

Jag tror vi kommer ta en plats, Borlänge och Mariestad kommer vara där. Skövde verkar starkare i år, sedan har jag inte så bra koll på Dalen, men dom kommer vara där och slåss, men också Grums och Lindlöven, jag tror det är en åtta lag som slåss om platserna. Det kommer bli väldigt jämnt i år.

Lämna ett svar