Serietips södra ettan: 9:an

9:a MÖRRUM

Mörrum slog på stora trumman efter värvningen av Marcus Paulsson. Siktet var tydligt inställt, nu skulle man sikta mot allettan på allvar igen! Men säsongen blev en besvikelse, det blev vare sig alletta eller tätstrid i vårettan. Satsningen verkar dock fortsätta också kommande säsong.

Nyförvärv

Emil Cederlund, lån från Tingsryds J20

Didrik Jansson, lån från Tingsryd J20

Andreas Anarp, ny från Tingsryd

Caleb Eefting, ny från Kalix

Ahlbin Hernod, ny från Nybro

Emil Lindgren, fw ny från Brynäs J20

Ludwig Svensson Träff, fw ny från Oskarshamn J20

Robin Vernström Palmqvist, fw ny från Olofström

Spelarförluster

Jonathan Stålberg, mv Kumla

Emil Claesson, b till Nittorp

Dave Lindarv, b slutar

Alexander Molldén, b Kristianstad

John Moberg, fw Nyköping

Andreas Silfverberg, fw slutar

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter *

Emil Cederlund, lån från Tingsyds J20

Didrik Jansson, lån från Tingsryd J20

Kommentar:

Förra säsongen var det full cirkus på målvaktsfronten, laget hade fem olika målvakter utan att kunna få någon riktig fast trygg sista utpost. Nu lämnar Jonathan Stålberg som hade en med hans mått mätt en svag säsong och istället har man lånat in två J20-målvakter från Tingsryd. Det ser minst sagt osäkert ut, en chansning som kan hålla men jag är osäker.

Backar ***

Andreas Anarp, ny från Tyringe

Emil Andersson, uppflyttad från J20

Linus Björk

Tobias Brahm

Caleb Eefting, nu från Kalix

Ahlbin Hernod, ny från Nybro

Johannes Lundberg, ny från Oskarshamn J20

Arvid Sahlsten

Kommentar:

Man blir av med två tunga pjäser i Dave Lindarv och Alexander Molldén, men värvningarna av Ahlbin Hernod, Andreas Anarp och Caleb Efting kanske kan fylla upp det tomrummet. Men utöver just dessa tre känns det lite tunt, trean är svag.

Forwards ****

Alexander Amores, fw uppflyttad från J20

Adam Bäckstrand, c ny från Växjö J20

Hannes Gustafsson, c

Hampus Henriksson, fw

Tobias Henriksson, c/fw

Jesper Hultberg, c/fw

Khalid Ibrahim, fw

Adam Ingvarsson, c

Emil Lindgren, c/fw ny från Brynäs J20

Hampus Melén

Tom Mäkitalo

Marcus Paulsson

Ludwig Svensson Träff, fw ny från Oskarshamn J20

Robin Vernström Palmqvist, fw ny från Olofström

Kommentar:

Förstakedjan med Paulsson, Ingvarsson och Melén är värd ett extra plus bara den. Men det finns också en hel del andra vassa spelare, som Khalid Ibrahim, Tom Mäkitalo och nya spännande forwarden Ludvig Svensson Träff.

Tränare ****

Thomas Engman

Ass: Benoit Doucet

Ass: Michael Thoresten

Kommentar:

Thomas Engman har fått massor med lovord för det han gjort med Strömsbro. Han förde laget från trean till ettan och där gick man som nykomlingar bakvägen till playoff. En kommunikativ och lyhörd tränare som får spelare att utvecklas.

Totalt Betyg: 12*

Det kommer vara hårt om platserna i denna regionen av tabellen, men laget har lite för svag målvaktssida för att utmana på allvar och lite för stark forwards- och tränarsida för att behöva vara oroliga neråt.

Tränarintervju

Thomas Engman Hur ser du på er silly season?

Vi var klara ganska tidigt med vår trupp och det är en intressant blandning på nyförvärv, några unga, och det ska bli spännande att se dom på seniornivå. Jag är nöjd med det jag ser på träningarna så här långt, och alla är här och tävlar. Sedan sticker vissa ut, de rutinerade killarna börjar visa sig, men helheten ser bra ut.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Jag ser kollektivet till att börja med för att vara framgångsrika. Men vi har en förstakedja som var väldigt bra förra säsongen med Paulsson, Ingvarsson och Melén som ska leda laget offensivt. Sedan finns det lite spännande spelare på backsidan som nya Caleb Efting, som har bra spelsinne och är bra på skridskorna. Det ska bli kul att se vad han får ut i södra ettan, det blir lite annan hockey jämfört med norra som han spelade i förra säsongen.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Att vi har många unga och hungriga killar. Sedan får vi se hur långt det räcker, det är en tuff serie. Vi har sagt det att vi ska jobba lugnt och målmedvetet och har inte satt upp något mål för serien, vi vet att det är en tuff serie.Vi är lite underdogs och har inte full rutin i alla kedjor, vi jobbar med en plan för att utveckla spelarna så får vi se sedan var vi hamnar, om vi når en alletta eller inte.

Vilka lag går till allettan från er serie?

Dom lag som borde gå dit är Troja, Nybro och Tranås, dom borde vara där. Men sedan blir det ett riktigt getingbo med 5-6 olika lag som slåss om de två sista platserna.

Lämna ett svar