Så slutar hockeyettan södra – om fansen får rätt

I facebookgruppen Hockeyettansupportrar så har alla fans där nu fått tycka till och avge sina egna tabelltips. Mest populär att tippa är den södra ettan där 42 fans tyckt till. Jag tänkte det kunde vara kul att se vad de tror, det kan i alla fall ge en fingervisning om vilka som ska ha favoritskapet i den tuffa södra ettan. Så här tror fansen att den södra ettan slutar, med tolvan först.

12. Tyringe

Tyringe är ganska tunga jumbofavoriter, det är fler som tror att dom kommer sist än de som tror de hamnar på en högre placering. Det kanske inte är så underligt med tanke på den svaga fjolårssäsongen. Snittipset ligger på höga 11,2 och laget kommer att få se fram emot säsongen som klara underdogs. De har dock en supporter som tror på dom: Han tippar nämligen laget som tvåa, näst högsta tips är sjua…

11. Borås

Det andra laget som inte så många tror på är Borås. Snittipset för dom ligger på 10,4 och även om tipset spretar lite mer för dom jämfört med Tyringe är de flesta överens om att Borås kommer vara ett lag som får kvala sig kvar i ettan fram i vår. Kanske inte så underligt med tanke på skriverierna om deras ekonomiska problem.

10. Hanhals

Hanhals har fått in några riktigt intressanta spetsar, men folkets dom är obeveklig, Kungsbackalaget kommer att tillhöra de nedre regionerna av den södra ettan i vinter. Snittet är 9,0 men det finns också fyra supportrar som tror att laget ska nå en alletta, en tror till och med att de kommer trea.

9. Mörrum

Mörrum har en fruktad förstakedja i Paulsson-Ingvarsson-Melén som de fått behålla intakt sedan förra säsongen och dessutom fina lirare som Khalid Ibrahim och Tom Mäkitalo. Men i den södra ettan så kommer det inte räcka längre än till en niondeplats om man ska tro supportrarna. Snittplaceringen hamnar på 8,5. Medianplaceringen är precis som för Hanhals 9.

8. Kalmar

Kalmars fjolårssäsong var en besvikelse och ska man tro på supportrarna så blir det inte mycket bättre i år. Visst finns det någon supporter som tror att de ska vinna serien och ytterligare någon som tror att de ska komma tvåa, men det finns också flera stycken som tippar dom sist. Snittplaceringen blir i alla fall 8,5 och medianplaceringen 8. Så någon alletta blir det inte för Kalmar denna säsong, inte ens nära om man ska tro fansen.

7. Halmstad

Fjolårets underdog som verkligen ställde allt på ända säsongen som gick får, mot alla odds egentligen, en ny chans att få slå ur underläge. Förra säsongens allettanvinnare tippas nämligen missa allettan med en sjundeplats och snittplaceringen 6,5. Kommer de lyckas slå mynt av underdogstämpeln igen?

6. Krif

Med en snittplacering av 6,1 så verkar Krif vara laget som är närmast en allettanplats men ändå inte når hela vägen dit. Alla supportrar är rätt överens om att laget kommer att vara runt denna placering, alla utom två supportrar har tippat laget mellan plats 4-8. De andra mittenlagen spretar betydligt mer i tipsen. Vi får se i vinter om fansen får rätt, blir Krif den första förloraren?

5. Vimmerby

Förra säsongen floppade laget under hösten och missade laget allettan, men i år tror supportrarna att revanschen kommer. Många har säkert Vimmerbys fina säsongsavslutning på näthinnan när de tippar, och som sista lag så tar laget från Pippis hemstad en biljett in i finrummet. Snittplaceringen ligger på 5,0 och medianplaceringen på samma. Med andra ord, plats 5 är odiskutabel.

4. Tranås

Tranås var med hela vägen in i playoff 3 säsongen som gick och har förstärkt med några fina namn. Ändå så blir det inte absolut toppkänning för tranorna, men en allettanplats fixar man ändå med rätt bra marginal. Snittplaceringen ligger på 4,3 och rätt många tror att de till och med ska kunna slåss om seriesegern, sju stycken tror att man kommer topp 2.

3. Nybro

Jag och kanske fler med mig trodde nog att Nybro skulle ståta högst upp i en fanstippning, både på grund av det starka lagbygget och den stora antalet Nybrosupportrar i gruppen, men laget får nöja sig med en bronsplats med en snittplacering på 3,0. Visst finns det sju stycken som tror på serieseger och ett antal som tror de kommer tvåa, men de flesta tippar dom 3-4 och två fans tror att de till och med missar allettan. Tittar man på mediantippningen ligger den faktiskt på 2, exakt densamma som de två lagen som befinner sig högre upp på denna lista.

2. Karlskrona

Stora starka Karlskrona med sin rätt höga svanföring, ”Vi ska upp direkt”, har många som tror på sig, det visar tippningarna. Men det finns också några stycken som inte alls gör det, eller kanske ogillar attityden, för det finns en supporter som tror att de hamnar sist och tre till som tror de missar allettan. Snittet hamnar till slut på 2,8 medan medianplaceringen som sagt ovan hamnar på 2.

1. Troja

Det har varit ovanligt stor ruljangs i Trojas trupp under silly season med många trotjänare ut. Men man har också plockat in en del fina och yngre namn så slagkraften är lite oviss. Men namnet Troja andas topplag i ettan och med fina segrar under försäsongen så har man också fått många som tror på sig. Snittet är lägst av alla, 2,5 och därmed är Troja laget med måltavlan på bröstet, laget att slå, säsongen som kommer.  

Tabellen med snitt-tips.

 1. Troja 2,5
 2. Karlskrona 2,8
 3. Nybro 3,0
 4. Tranås 4,3
 5. Vimmerby 5,0
 6. Krif 6,1
 7. Halmstad 6,4
 8. Kalmar 8,0
 9. Mörrum 8,5
 10. Hanhals 9,0
 11. Borås 10,4
 12. Tyringe 11,2

Lämna ett svar