Serietips västra ettan: 10:an

10:a Köping

Köping etablerade sig i hockeyettan för fem säsonger sedan och hade en fin uppåtgående trend där man blev bättre och bättre säsong för säsong. Det gav playoffspel bakvägen säsongen 17/18 och säsongen 18/19 gick man för första gången till allettan där man kom åtta. Förra säsongen var dock ett stort steg tillbaka, och man var närmare kval neråt än uppåt. Nu tar man nya tag med ny tränare och flera unga och spännande nyförvärv.

Nyförvärv

Viktor Sohlborg, mv Hofors

Marcus Byström, b Örnsköldsvik

Kevin Jansson, b Hallstahammar

Albin Bardh, c Malmö J20

Christopher-Robin Ericson, c Utica Jr Comets

Glenn Guttelvik, fw Enköping

William Magnusson, fw Växjö J20

Linus Nilsson, fw Björklöven J20

Emil Norberg, fw Nybro

Oscar Sarhus. Almtuna J20

Linus Skager, fw Växjö J20

Victor Stark, fw Karlskoga J20

Spelarförluster

Karl Holmqvist, b Vallentuna

Max Pernhem, b ej klart

Jonas Reiman, b Arboga

Jonte Berg, fw ej klart

Johan Eek, fw Enköping

Edvin Johansson, fw Enköping

Anton Karlsson, fw Lindlöven

Hampus Pettersson, c Surahammar

Freddy Roslund, c/fw Teg

Rickard Sundlöf, c Linden

Lars Jinghage, b slutar

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter **

Jonas Eneroth

Viktor Sohlborg, mv Hofors

Kommentar:

På samma sätt som laget så hade Jonas Eneroth en jättefin säsongen 18/19 men förra säsongen var ett stort steg tillbaka. Nu siktar han på revansch och ska enligt uppgift ha hårdtränat under sommaren. Han lär vara given som förstamålvakt medan unge, från tvåan hämtade, Viktor Sohlborg mest är med för att se och lära. Upp till bevis!

Backar **

Marcus Byström, b Örnsköldsvik

Emil Forsberg

Anton Forsell

Lucas Gustavsson

Kevin Jansson, b Hallstahammar

Martin Jörgensen

Rasmus Kesti

Emil Norstedt

Kommentar:

Backsidan har några bra namn, bland annat nye Marcus Byström (från Örnsköldsvik), en stark defensiv back som också gjorde en del poäng säsongen som gick. Också Martin Jörgensen är en stabil defensiv pjäs med en hel del hockeyettanrutin. Sista backen värd att lyftas fram är Emil Forsberg, en offensivback som hade en magisk säsong för två säsonger sedan och säsongen efter var också rätt bra. Förra säsongen såg han mest mätt ut och nu behöver han höja sig ordentligt för att kunna hjälpa laget uppåt i tabellen.

Forwards **

Charles Backman

Albin Bardh, c Malmö J20

Christopher-Robin Ericson, c Utica Jr Comets

Linus Gustavsson

Glenn Guttelvik, fw Enköping

William Magnusson, fw Växjö J20

Linus Nilsson, fw Björklöven J20

Emil Norberg, fw Nybro

Wilhelm Romsäter

Oscar Sarhus. Almtuna J20

Linus Skager, fw Växjö J20

Victor Stark, fw Karlskoga J20

Marcus Viitanen

Kommentar:

Forwardssidan är ung, väldigt ung. Endast en spelare är född innan 1999,, och det är veteranen och klassforwarden Marcus Viitanen, Köpings klart ledande offensiva spelare de senaste åren. Var på väg att lägga av, men när Köping fick in några riktigt spännande talanger i Linus Skager, Albin Bardh, William Magnusson och Emil Norberg, så valde han att fortsätta. Han kommer betyda mycket som ledare för laget, men han kanske inte kommer vinna den interna poängligan, för det finns som sagt var gott om unga talanger som vill ta den titeln. Kvicke och irrationelle Linus Skager är en spelare också storklubbarna i ettan gärna sett i sitt lag, och Albin Bard är en riktigt skicklig ung center som också kan skörda mycket poäng. Eller blir det William Magnusson, 15:e i superelits poängliga säsongen som gick? Emil Norberg har trots sin ungdom 68 allsvenska matcher med topplaget Björklöven och är också med i racet. Men då det är ungt och relativt oprövat i seniorsammanhang så väljer jag ändå att snåla med betyget. Men läge för positiva överraskningar!

Tränare *

Henrik Sahlin

Markus Jonsson

Kommentar:

Henrik Sahlin har en enda säsong som seniortränare, förra säsongen i tvåan. Det gick inget vidare för Ulricehamn som fick kvala sig kvar. Svårt att avgöra hur mycket Henrik hade del i den svaga säsongen, men då något annat facit inte finns så ligger jag lågt med betyget.

Totalt Betyg: 7*

Det blir blott sju stjärnor för det unga och oprövade Köping, men det finns en väldigt fin potential i laget med många spelare som kan komma att explodera i sin utveckling. Men osäkerheten är stor, det känns som att köpa en lott, det kan bli allt emellan nit och högvinst.

Tränarintervju

Henrik Sahlin: Hur ser du på er silly season?

Man får väl säga att ser man på våra förutsättningar så gör vi den bästa silly season av alla lag i hela hockeyettan. Man måste tänka på att vi har väldigt små förutsättningar då vi inte har några avlönade spelare alls, utan vi får locka hit dom med annat. Vi har fått in killar som Linus Skager och William Magnusson som snittar över en poäng per match i superelit och Emil Norberg som tillhört Björklövens a-lag i fyra säsonger. Så det känns bra att vi fått in dom med våra resurser. Sedan vill jag lyfta fram en annan värvning, Markus Byström, som kan komma att bli hockeyettans bästa back, en defensiv klippa.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Vi blir en lagmaskin och vi har väldigt många med utvecklingspotential, så det är svårt att nämna någon enskild. Alla måste kugga i, det är det som gäller.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Att vi har, mycket talang. Det är ingen som slagit i taket. En spelare som är 28 år och gjort 25 poäng flera år i rad lär inte göra 50 helt plötsligt, men vi har många unga med stor talang som vill vidare som kan slå igenom. Alla vill vidare uppåt.

Vilka lag går till allettan från er serie?

Jag tror Borlänge, Mariestad, Lindlöven och Skövde går dit. Sedan tror jag det kan bli en överraskning om den femte platsen. Men dom fyra i toppen kan vinna på individuell skicklighet, dom har så skickliga spelare att dom inte behöver vara 100 varje dag för att vinna.

Lämna ett svar