Serietips norra ettan: 9:an

Det enda laget som tog steget upp i ettan från Hockeytvåan är det forna storlaget Sundsvall. Sundsvall beslutade sig för att dra sig ur Hockeyettan 2017 på grund av ekonomiska orsaker. Ifjol startade man upp seniorverksamheten igen och man behövde bara ett år på sig att ta steget upp.

Nyförvärv

Viktor Rönnqvist, mv Södertälje J20
Anton Avehag, b Comet Halden
Johan Bengtson, b Timrå J20
Niclas Svedberg, b Borås
Filip Sjöberg, f Timrå J20
Samuel Eriksson, f RB Hockey Juniors
Jonas Lindström, f Hudiksvall
Robin Byström, f Borlänge

Spelarförluster

Oscar Haeggström, mv Kovland
Marcus Ullsten, b Kovland
Emil Berglund, b Kovland
Ali Assaf, F Kovland
Niclas Wedin, f Kovland
Jesper Edström, f Kovland

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter *

Viktor Rönnqvist, ny från Södertälje J20
Axel Sillanpää

Kommentar:

Sundsvall tappar sin givne förstemålvakt Oscar Haeggström till Hockeytvåanlaget Kovland. Ersättaren är Viktor Rönnqvist från Södertäljes J20-lag. Rönnqvist hade en mycket svag säsong i SSK med en räddningsprocent på 81,8%. Andremålvakten från ifjol Axel Sillanpää stannar. Likt Vännäs så har Sundsvall ett relativt oprövat målvaktspar på denna nivå.

Backar **

Hampus Almén
Anton Avehag , ny från Comet Halden
Johan Bengtson , ny från Timrå J20
Adam Berglin
Gustav Sillerström
Niclas Svedberg , ny från Borås
Emil Wengelin

Kommentar:

En mycket ung backsida där ”åldermännen” Anton Avehag (24) och Adam Berglin (26) får dra ett tungt lass. Noterbart är även att klubbikonen Mathias Svedbergs son Niclas är klar för Sundsvall efter en stark säsong i Borås.

Forwards **

Isak Andersson
Robin Byström , ny från Borlänge
Samuel Eriksson , ny från RB Hockey Juniors
Filip Fällman
Emil Lindqvist
Jonas Lindström , ny från Hudiksvall
Jakob Lundberg
Erik Sillerström
Filip Sjöberg , ny från Timrå J20
Simon Sjöberg
Casper Sjödin
Oliver Wallin

Kommentar:

Forwardssidan är Sundvalls mest meriterade lagdel. Timråprodukten Jonas Lindström är lagets mest namnkunniga nyförvärv. 34-åringen har under många säsonger varit lagkapten och en nyckelspelare i Hudiksvall. Man har även värvat Samuel Eriksson från RB Juniors, Robin Byström från Borlänge samt Filip Sjöberg från Timrås J20-lag (son till klubbikonen Markus Sjöberg). En intressant men på sina håll orutinerad forwardssida.

Tränare****

Thomas Högström

Kommentar:

En mycket meriterad tränare. 47-åringen har många år i Modos juniorverksamhet på sitt CV. Kommer närmast från Division 2-laget Kramfors-Alliansen.

Totalt Betyg: 9*

Ett svårplacerat lag som kan bli både fågel och fisk. Får man allt att stämma så kan man absolut utmana om en av de sista allettanplatserna. Men jag tror att det dröjer minst ett år innan Sundsvall återfinns i tabellens övre halva.

Tränarintervju

Thomas Högström Hur ser du på er silly season?

Vi vill bygga upp något bra här i Sundsvall. Vi jobbar med små medel och vårt mål är att bli en klubb att räkna med på sikt. Det känns jättekul att vi får hem Jonas Lindström som med sin rutin kommer betyda jättemycket för den här unga gruppen.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Jonas Lindström, Adam Berglin, Robin Byström och Anton Avehag besitter ju en hel del rutin. Det känns också kul att vi lyckas få hit Samuel Eriksson som gjorde en väldigt fin säsong i Alpligan i Österrike ifjol.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Vi har en grupp som är otroligt hungriga och har en stor spelglädje. Vi jobbar med att sätta goda vanor.

Vilka lag går till allettan från norra ettan?

Boden, Östersund, båda Kirunalagen och Piteå får gälla som favoriter på förhand. Men vi vill absolut vara med och tävla om en plats.

Lämna ett svar