A-lag mot oldboys

Jag såg ikväll matchen mellan Troja Ljungby och Kalmar. En rätt spännande kamp tänkte jag inför matchen, Kalmar vann ju senaste träningsmatchen mot Mörrum medan Troja besegrat såväl Kristianstad som Nybro. Är Troja lika bra som tidigare säsonger var den ena frågeställningen. Kan Kalmar utmana om en allettanplats den andra. Nej var svaret på båda efteråt att döma av kvällens möte som Troja vann med förnedrande 8-0!

 Det är bara att konstatera: siffrorna kan luras ibland men så var inte fallet denna gång. Troja var precis så överlägsna som siffrorna antyder. Jag satt och tittade på matchen och undrade stundtals om det blivit något fel och att Kalmar skickat sitt Oldboyslag istället. Ni vet dom där gamla lirarna som är hur skickliga som helst med klubban och kan slå fina pass, men något vidare tempo är det inte. För precis så långsamma och omständiga såg Kalmar ut när Troja fullständigt körde sönder dom från minut ett. Oldboysspelarna från Kalmar såg ut att stå still när Troja kom farande. Redan efter några minuter stod det 3-0, och inte ens när Kalmar fick spela powerplay i stort sett hela andra halvan av första perioden lyckades de etablera något tryck. Troja var snabbare, starkare och tightare. Och på den vägen fortsatte det. Kalmar hade inte mer än en handfull lägen värda att kallas chanser medan Troja skapade så fort de kände för det kändes det som. Kalmar kom knappt ur egen zon, de blev ifattåkta och avklädda pucken gång på gång. Inte ens den mot Mörrum så framgångsrika kedjan med Runermark och bröderna Dahlstedt lyckades få till något tryck att prata om. Framför allt imponerade bröderna Romfors och Alexander Bjurström med både fart och teknisk briljans, och några av målen var av gammal rysk klass. Så nej Troja såg inte lika bra ut som förra säsongen. Man såg snabbare, rakare och mer fantasifulla ut. Helt enkelt bättre. Och nej, att döma av dagens match så kommer inte Kalmar ha något med allettanstriden att göra. Tur för dom att det bara var en träningsmatch, för bättre tempo och passningsprecision än så här måste man kunna kräva. Enda som ens var nära godkänt var Sebastian Ottosson.

Lämna ett svar