Serietips norra ettan: 10:an

Vännäs var ett lag som underpresterade ifjol. Få hade nog trott att VHC skulle avsluta säsongen på en sistaplats i den norra vårettan. Inför den kommande säsongen fick klubben en ordentlig smäll då Vännäsdagarna ställdes in och man tappade en stor intäkt. Trots det har stommen stannat kvar och man ser med tillförsikt fram emot säsongen 20-21.

Nyförvärv

Rasmus Eriksson, mv Björklöven J20
André Pettersson, b Björklöven J20
Johan Fahlgren, f Karlskrona J20
Marcus Runnkvist, f Kiruna AIF

Spelarförluster

Henrik Edström, mv Teg
Johan Örnberg, b slutar
Adam Berglin, b Sundsvall
Gustav Grundström, f Teg
Viktor Burman, f Tyringe
Alexander Sunnefors, fw Lindlöven

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter *

Rasmus Eriksson, ny från Björklöven J20
Marcus Johansson

Kommentar:

Vännäs tappar sin givne förstemålvakt Henrik Edström till lokalrivalen Teg. Ersättaren heter Rasmus Eriksson och spelade den gångna säsongen i Björklövens J20-lag där han fick ihop 91,4% på 18 matcher. Andremålvakten från ifjol Marcus Johansson stannar. Ett relativt oprövat målvaktspar på denna nivå.

Backar **

Pontus Blom
Elias Ewerzh
Emil Hälldahl
Gabriel Munck
Olle Nord Ljunggren
André Pettersson, ny från Björklöven J20
Adam Roger
Mathias Wikström

Kommentar:

Likt målvaktssidan så är backsidan i Vännäs relativt oprövad. ”Åldermännen” Pontus Blom (25 år) och Gabriel Munck (23 år) kommer att få dra ett tungt lass.

Forwards **

Anton Bogren
Jonathan Dobos
Johan Fahlgren, ny från Björklöven J20
Robin Johansson
Alexander Karlsson
Gustav Kornadsson
Marcus Runnkvist, ny från Kiruna AIF
Oscar Sjölander
Jonathan Tellström
Johan Warg
Kevin Weiskog
Adrian Wingerli
Joakim Törnqvist

Kommentar:

Vännäs tappade sin kanske allra bästa spelare i talangen Oscar Tellström under slutet av januari. I övrigt har man en forwardssida som är på samma nivå som fjolårets. Noterbart är att nyckelspelaren Joakim Törnqvist väljer att fortsätta i VHC ytterligare en säsong.

Tränare****

Jesper Jäger

Kommentar:

Rutinerade Jesper Jäger är en av Björklövens största genom tiderna. Den spelskicklige backen med nummer 95 på ryggen gjorde ett par riktigt fina år strax efter millennieskiftet. Som tränare har han hunnit med att vara assisterande tränare i Lugano ett år och i Björklöven i tre år. Ifjol klev han in i Vännäs i slutet på januari.

Totalt Betyg: 9*

Ett svårplacerat lag som kan bli både fågel och fisk. Får man allt att stämma så kan man absolut utmana men på förhand så känns det ganska osannolikt.

Tränarintervju

Jesper Jäger Hur ser du på er silly season?

Vi har jobbat hårt för att få behålla stommen samtidigt som vi haft som mål att få in några spelare som kan göra skillnad. Jag tycker det finns potential i gruppen.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Det finns många som vill ha en ledande roll i denna grupp. Dels har vi de Joakim Törnqvist och Kevin Weiskog som är lite äldre och sedan har vi flera av de yngre spelarna som vill ha ledande roller.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Vi har en grupp som vill oerhört mycket och många spelare som jobbar extremt hårt.

Vilka lag går till allettan från norra ettan?

Det finns två lag som känns givna i allettansnacket. Det är Boden och Östersund. Sedan kommer det vara ett race som kommer att innehålla många lag och givetvis vill jag att vi ska vara ett av de lagen.

Lämna ett svar