Serietips östra ettan: 10:an

Hammarby hade en oerhört tung grundserie förra året, laget vann bara tre matcher under ordinarie tid och plockade totalt 14 poäng på de första 22 matcherna. Efter jul gick det inte lika tungt, laget skrapade ihop 26 poäng men tvingades ändå till kvalserien, på mindre antal gjorda mål än Enköping. Båda lagen stannade på 26 poäng och plus 2 i målskillnad men när Enköping gjort fler så blev det Bajen som hamnade på kvalplats. Två omgångar hann att spelas innan säsongen avbröts och Hammarby låg då på fjärde plats efter en seger och en förlust. Till säsongen har Filip Algeman klivit in som ny tränare och det råder ett helt nytt tänk i klubben.

Nyförvärv:

Oscar Walldén, mv från Vimmerby

Rasmus Lindgren, b från Örnsköldsviks HF

Andreas Andersson, fw från Sparta Sarpsborg U21

Daniel Liiv, fw från Västerås J20

Emil Andersson, b från AIK J20

Fabian Eggerberger, b från Örebro J20

William Brännmark, fw från AIK J20

Christoffer Juvas, b från Ogden Mustangs

Linus Pettersson, b från AIK J20

Casper Siösteen, fw från Örebro J20

Joonas Ruotsaari, fw från Åker/Strängnäs

Pontus Okerblad, fw från Kumla HC

Kasper Sundqvist, fw från Åker/Strängnäs

Wincent Blomdahl, fw från Lindlöven

Gabriel Olsson, fw från SK Lejon

Spelarförluster:

Felix Lundqvist, b lägger av

Sebastian Andersson, målvakt till Väsby

Marcus Karlsson, fw till Haninge

Hampus Berg, b till Tyresö/Hanviken

Pontus Hedman, b till Göta/Traneberg

David Ljusbol, fw till Huddinge

Felix Johansson, fw till Göta/Traneberg

Jonathan Tärnblom, b till Göta/Traneberg

Jakob Wallin, fw till SPAIF/Järna SK

Fabian Eggenberger, b Try-out EHC Visp

Nestor Plarsmo, fw till Karlskrona HK

Målvakter: **

Marcus Due-Boje

Oscar Walldén (ny från Vimmerby)

Målvaktssidan är helt okej med Hockeyettanmått mätt, Due-Boje är en bra målvakt i sina bästa stunder och har samlat på sig gott om rutin genom åren. Walldén är ett mer oprövat kort, 15 matcher i Hockeyettan på cv:t och ingen grym statistik. Due-Boje blir förmodligen förstakeeper men Walldén kommer få sina chanser.

Backar: **

Joakim Albertsson

Emil Andersson (ny från AIK J20)

Fabian Eggenberger (ny från Örebro J20)

Victor Erixon

Christoffer Juvas (ny från Ogden Mustangs)

Rasmus Lindgren (ny från Örnsköldsvik)

Linus Pettersson (ny från AIK J20)

Simon Pousette

Axel Åström

Backsidan är till stora delar ny från föregående säsong och det blir spännande att se om det hjälper Bajen till några högre höjder. Spontant känns backsidan en aning orutinerad och blir det en tuff inledning på säsongen kan det bli en ny tung säsong för Bajen.

Forwards: **

Andreas Andersson (ny från Sparta Sarpsborg U20)

Wincent Blomdahl (ny från Lindlöven)

William Brännmark (ny från AIK)

Robin Kokkonen

Emil Leijon

Daniel Liiv (ny från Västerås J20)

Emil Mäki

Pontus Okerblad (ny från Kumla)

Gabriel Olsson (ny från SK Lejon)

Marton Papa (ny från MAC Újbuda)

Niclas Rosenberg

Joonas Ruotsaari (ny från Åker/Strängnäs)

Casper Siösteen (ny från Örebro J20)

Kasper Sundqvist (ny från Åker/Strängnäs)

Även forwardssidan är till stor del ny och det kommer att ta ett tag innan alla nya spelare har spelat ihop sig. Känns som att det kan bli en riktigt tung säsong för Bajen och det vill till mycket att spelare som Pontus Okerblad, Robin Kokkonen och Wincent Blomdahl leder laget. Spännande nyförvärv i ungraren Papa och finnen Ruotsaari men mer än en tvåa kan jag inte sätta i betyg.

Tränare: *

Filip Algeman (ny från Södertälje J20)

Tobias Jansson (ny från Leksand)

Även här är det nytt och Algeman gör sin första säsong som huvudtränare för ett lag. Har en säsong som assisterande i bagaget. Var en lovande målvakt under karriären men har nu valt att satsa på en tränarkarriär istället. Svårt dock att ge några högre betyg på tränarsidan med två oprövade kort på bänken.

Tränarintervju Filip Algeman:

Hur ser du på er silly season?

-Vi har haft en hög spelaromsättning från föregående säsong. Vi gjorde klart för de spelare som spelade i Hammarby 19/20 vad jag och Tobias kommer kräva av varje spelare sett till träning och seriositet. Med vårt upplägg var det vissa spelare som föll bort och några är kvar. Således har vi jobbat hårt för att få in rätt karaktärer och det tycker jag vi fått, berättar Filip Algeman.

Vilka spelare kommer leda ert lag den här säsongen?

-Med tanke på att vi är ett ungt lag kommer det bli naturligt att några av de äldre spelarna kommer att få ta ett stort ansvar. Pontus Okerblad, Emil Leijon, Joakim Albertsson, Joonas Ruotsaari. Ska även tilläga att i mitt tycka har vi ett av seriens bästa målvaktspar, både Due-Boje och Walldén kommer bli oerhört viktiga för oss, anser Algeman. 

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

-Det som talar för oss är dels att vi byggt in en träningskultur som står sig väldigt bra, samtliga i våran trupp är bra tränade. Det finns även en vilja av att tävla under varje moment under träningen och jag tror det kommer generera en hög utvecklingskurva för våra spelare som ger oss en hävstång gentemot andra lag.  

Vilka lag går till Allettan från er serie?

Från östra serien kommer Huddinge, Vallentuna, Hudiksvall, Visby och Enköping att kvalificera sig till allettan.

Lämna ett svar