Serietips södra ettan: 10:an

10:a Hanhals

Hanhals gjorde en slät figur säsongen som gick och var aldrig riktigt nära att blanda sig i en allettanstrid innan jul och en toppstrid efter. Men till i år har man genomgått en rejäl ombyggnation och ser slagkraftigare ut än på flera år.

Nyförvärv

Isak Ragnevad, mv Tranås

Pa-Mansu Janneh, b Kiruna AIF

Alexander Stensson, b Kalmar

Jens Hellgren, b Vita Hästen

Filip Persson, b Frölunda J20

Måns Krämer, b säsongslån från Frölunda J20

Joshua Berger, c/fw Grums

Rasmus Rosenqvist, c/fw Vallentuna

Albin Svensson, c/fw Västerås J20

Oliver Celec, fw Krif

Tony Pappila, fw Kristianstad

Mattias Elfström, fw Troja

Markus Ruuskanen, fw SaiPa J20

Spelarförluster

Scott Hector, mv Guts

Ludwig Niederbach, fw Örnsköldsvik

Lucas Högosta, fw Mölndal

Niklas Torgersson, b Mölndal

David Stenbacka, fw Halmstad

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter ***

Mathias Israelsson

Isak Ragnevad, ny från Tranås

Kommentar:

Israelsson gjorde en helt ok insats i kassen säsongen som gick, 91,1 i räddningsprocent är med tanke på lagets placering i tabellen klart godkänt. Som konkurrent om spaden så får han nye Isak Ragnevad. Isak kommer från Tranås där han fick 14 matcher med 90,2 i räddningsprocent, dom siffrorna är inte lika vassa. Jag tror ändå att det är rätt öppet om målvaktspositionen, och Hanhals har kanske inte välbeställt på målvaktspositionen men den är inte heller direkt svag. En stark tvåa i betyg.

Backar ***

Joseph Berger

Jens Hellgren, ny från Vita Hästen

Pa-Mansu Janneh, ny från Kiruna AIF

Måns Krämer, lån från Frölunda J20

Filip Persson, ny från Frölunda J20

Oskar Pettersson

Kim Roussakoff

Alexander Stensson, ny från Kalmar

Kommentar:

Här har det hänt en hel del sedan förra säsongen, och det är en klar uppgradering. Speciellt superrutinerade Jens Hellgren tillför saknad stabilitet och kommer bli enormt viktig för en ganska orutinerad men talangfull backlinje. Bästa backarna förra säsongen, Kim Roussakoff och stortalangen Filip Persson blir dock glädjande nog kvar och denna trio kommer att bli viktig för Hanhals i vinter, för bakom dom ser det rätt tunt/ungt ut.

Forwards **

Joshua Berger, c/fw ny från Grums

Oliver Celec, fw ny från Krif

Tony Pappila, fw ny från Kristianstad

Rasmus Rosenqvist, c/fw ny från Vallentuna

Mattias Elfström, fw ny från Troja

Markus Ruuskanen, fw ny från SaiPa J20

Albin Svensson

Gustav Göransson

Simon Morberg

Lukas Wahlberg

Johan Zarwel

Kommentar:

Också på forwardssidan är det mycket nytt.  Särskilt intressanta bland dom är trion Oliver Celec, Mattias Elfström och Tony Pappila. Tyvärr ser det dom fick behålla inte så jättespännande ut, utöver Johan Zarwel som har mycket hockey i sig även om han fick ut väldigt lite säsongen som gick. Det gör att det blir svårt att få ihop ens två vassa kedjor och betyget blir därmed lite svagare trots de fina spetsarna.

Tränare **

 Jan Ericson, ny från Borås.

Vesa Ruuskanen,

Kommentar:

Jan Ericson ramlade på isen och åkte på hjärnskakning säsongen som gick och missade därmed rätt mycket av Borås föregående säsong. Så man kanske inte ska skylla alltför mycket på honom att Borås inte var så framgångsrika, och dessutom kanske inte materialet var det bästa. Det var faktiskt hans blott andra säsong som huvudansvarig tränare på seniornivå trots att han varit hockeyledare sedan -95. Meriterna är därmed rätt tunna, men erfarenheterna säkert stora med tanke på de fina uppdrag han haft som ledare.

Totalt Betyg: 10*

Det finns en hel del spännande spets i Hanhals säsongen 20/21, men bredden saknas lite och därmed får laget svårt att konkurrera om de bättre placeringarna i långa loppet. Men nog kommer de att kunna störa alla lag, också topplagen, i enstaka matcher.

Tränarintervju

Janne Ericsson: Hur ser du på er silly season?

När en annan spelade så var det den sista 30/6 som gällde och då hände det att man spelade med klubbar som hade 10-12 nya spelare men det var väldigt sällan. Numer är det betydligt vanligare att det är väldigt många som kommer och lämnar. Men jag tycker vi har fått ihop ett ganska bra lag, ett väldigt intressant och utvecklingsbart lag. Vi har bara fem spelare kvar från förra säsongen, dessutom några inlån från Frölunda, men bara 5 ordinarie. Så det blir många nya och vi saknar fortfarande någon och har ändå 16 nya spelare. Så det blir som en nystart, vilket är spännande och utvecklande, men också en utmaning. Förhoppningsvis kan vi bygga upp en stomme nu som vi kan behålla och bara värva in några spelare som krydda till nästa säsong. Men så är det nuförtiden, men vi har ändå fått in lite intressanta spelare med rutin, så vi får gilla läget. Vi har tappat några som man ville ha kvar men ersatt med likvärdiga.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Vi har en rutinerad back vid namn Jens Hellgren som både gjort SHL-matcher och en massa allsvenska matcher. Han är född -89 och är äldst i laget med det och har mycket erfarenhet. Han kommer att få stötta och hjälpa både spelare och ledare, man är ju dum om man inte utnyttjar en sådan resurs. Sedan som spelare tror jag man vill fokusera på spelet, så det ska han också få göra, men han är ett föredöme i omklädningsrummet, på isen och på fysen, Han vet vad som krävs, så bara att han är med och killarna får se hur han förbereder sig och så vidare är guld värt. Är man smart som spelare så gäller det att titta och lära. Sedan ska han inte få för stort lass, ansvaret ligger hos alla spelare, det gäller att få ihop en bra grupp och det ansvaret ligger hos alla att bidra till det.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Fördelen är dels ett spännande och gott gäng, vi har roligt när vi tränar och det är viktigt. Sedan när det gäller ska man ha fullt fokus, men det måste också finnas utrymme för att le och vara glad, det får inte bli för allvarligt. Vi har många i laget som är bra på att höja stämningen, det är viktigt med en god stämning. Ibland går det tyngre och då gäller det att pusha varandra. Vi har många såna spelare som är lätta att ha att göra med och som kan bidra med skratt. Goa grabbar men som också vet att det är ett hårt arbete som gäller. Sedan har vi en bra mix, bara Jens är äldre men vi har också flera spelare med rutin och det kombinerat med flera superelit som är väldigt utvecklingsbara. Och visst är det elitverksamhet vi håller på med, det går ut på att vinna matcher, men vi ska också försöka utveckla spelare och gör man det så blir laget också bättre. Vi ska inte fokusera bara på resultat, då kan det bli hämmande. En annan sak som talar till vår fördel är att vi har en del revanschsugna spelare, som varit iväg i vassare klubbar men som inte fått uppmärksamheten riktigt där och som är revanschsugna och vill visa att ”jag är bra och kan hjälpa laget och föreningen så det går bra”. Jag har ett gott gäng som tränar bra och det är roligt att komma in i ett omklädningsrum som är fullt med skratt, men när det gäller så ska det vara allvarligt.

Vilka lag går till allettan från er serie?

Jag har lurat lite på det och ett sånt lag som Troja ska vara med där uppe. Jag har spelat där en säsong och Troja känner nog själva att de spelar i fel serie. De spelar en sådan hockey som man spelar i en högre serie. Utöver dom har vi Nybro, Vimmerby och Tranås som borde nå en alletta. Sedan kommer serien bli mycket jämnare, så femteplatsen kommer det vara många som slåss om, alla övriga klubbar är sugna på att slåss om den platsen. Men det är klart att Karlskrona som kommer från allsvenskan vill vara där, och Krif, Mörrum och Halmstad som gjorde en fantastisk säsong senaste säsongen vill också dit. Halmstad kommer kanske komma in i säsongen med lite mer tryck på sina axlar, men de kommer säkert vara med. Jag tror på täta och bra matcher hela tiden, det kommer inte vara lag som Tyringe förra året. Botten förra året har sett över sina trupper och förstärkt med det de behöver. Vi i Hanhals var besvikna förra säsongen, jag var ju inte med själv, men hör ju tongångarna. Klubben är revanschsugen, man tog sig till allettan för två år sedan och även om det inte är så lätt då det finns många bra lag, så vill man dit igen. Det kommer vara många lag som slår varandra, de sista omgångarna kommer det bli huggsexa om femteplatsen.

Lämna ett svar