Serietips västra ettan: 11:an

Vårt serietips för den västra ettan går vidare, idag med det lag vi tror kommer på en elfteplats.

11:a Surahammar

Det har nästan gått på rutin när man tippat den västra ettan att sätta Surahammar sist. Förra säsongen vann de knappt en match på hela säsongen. Men till kommande säsong har det skett en riktig storstädning och det ser faktiskt rätt spännande ut.

Nyförvärv

Oliver Eriksson, mv Linden

Rasmus Helmrich, mv Hallstahammar

Karl Falk, b Västerås J20

Marcus Johansson, b Enköping

Samuel Ander, b Västerås J20

André Astley, Tranås

Hugo Bergström, Västerås J20

Simon Falk, fw Västerås J20

William Hedlund, fw HC Flyers

Blake Luscombe, fw Söderhamn/Ljusne

Hampus Pettersson, fw Köping

William Strömbäck, fw Kiruna AIF

Spelarförluster

Christoffer Hanning, mv till Linden

Jonathan Karlsson, b till Krif

Per Eriksson, b till Sollentuna

Charlie Hellström, fw till Arboga

Kevin Berglund, fw slutar

Jesper Hedman, fw till Hallstahammar

Damien Kulynych, fw till Lindefallet

Joakim Landkvist, fw till Piteå

Rasmus Sirugo, Mora J20

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter **

Oliver Eriksson

Rasmus Helmrich

Kommentar:

Det lär bli en jämn kamp om målvaktsspaden i Surahammar säsongen som kommer. Oliver Eriksson är en rätt storvuxen målvakt som fick stå 21 matcher för nykomlingen Linden säsongen som gick och gjorde en godkänd första ettansäsong med nästan 90 i räddningsprocent. Rasmus Helmrich är en betydligt mindre målvakt som lever mer på sina reflexer och han hade en kanonsäsong i tvåan med Hallstahammar säsongen som gick. Han hade 91,7 i räddningsprocent och han hjälpte sitt lag till 22 segrar och endast två förluster under seriespelet.

Backar *

Anton Ahlin

Johan Ekström

Oscar Forsman Larsson

Karl Falk

Adam Holmkvist 

Marcus Johansson 

Elias Silfver

Kommentar:

Det har kommit in tre nya backar från föregående säsong då man inte hade den starkaste backlinjen man sett i hockeyettan om man uttrycker det milt, något som över 200 insläppta mål vittnar om. Och visst känns det något vassare kanske men det kan ändå inte bli mer än en etta i betyg.

Forwards *

Oscar Edström, c

Jakob Forslund, c/fw

Samuel Lidström, fw

Rasmus Sirugo, fw

Samuel Ander, c

André Astley, c/fw

Hugo Bergström, fw

Simon Falk, fw

William Hedlund, fw

Blake Luscombe, c

Hampus Pettersson, c

William Strömbäck, c/fw

Marcus Wahlgren, fw

Kommentar:

Har till stora delar bytt ut hela forwardssidan med undantag av deras bästa ytter Jakob Forslund och något mer namn. Man har visserligen blivit av med duktiga yttern Charlie Hellström, men de har istället fått in attitydspelaren Astley Rydberg som jag tror kommer bli väldigt viktig för laget med sin moral. Dessutom ett helt koppel spelare från superelit och tvåan som ska bli spännande att se. Bland annat Luscombe ska tydligen vara en riktig attitydspelare som säkert kommer kunna leverera också i ettan. Bättre än en stark etta kan jag dock inte ge dom.

Tränare **

 Patrik Juhlin

Kommentar:

Patriks första sejour som seniortränare, men han har en massa rutin som spelare från såväl SHL som proffssejourer utomlands samt landslag. Jag tror han kommer att bli en riktig tillgång för laget som får en nystart då den gamla loosermentaliteten rensas ut till förmån för ungdomlig entusiasm.

Totalt Betyg: 6*

Surahammar är för första gången som jag tippat serien inte sist. Det är kanske inte enbart på egen styrka utan också på Malungs tapp, men känslan är ändå att laget kan få en nystart med många nya spelare och ny tränare som kan få bort attityden att ge upp så fort det går emot utan hela tiden kriga för att bli bättre. I år lär det bli fler segrar än de två man fick förra säsongen.

Tränarintervju

Patrik Juhlin: Hur ser du på er silly season?

Vår silly blev lite speciell då jag klev in i slutet med covid och corona och allting, men det vi har gjort är att vi gjort ett omtag tillsammans. Så vi har ett till 2/3-delar nytt lag. Jag ser Sura som en plantskola och skyltfönster för att ta nästa steg från tvåan eller superelit och sedan ska vi krydda såna spelare med erfarna pusselbitar. Så det är den tanken vi haft och det tycker jag också att vi har fått till, så det ser spännande ut.  

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Jag ser att de erfarna vi har kommer betyda väldigt mycket, men jag tror också att några av de yngre kommer ta stora steg och leverera också på denna nivån, det är också känslan jag fått så här långt.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Det är att vi är ett ungt och utvecklingsbart lag som kommer att växa. Vi har hungriga killar som tävlar varje dag, och vi kommer bli starkare och starkare. Det ska bli spännande att se utvecklingskurvan under hösten redan. Sedan är vi underdogs också, vi kommer inte stå som favoriter i någon match, så vi kan spela avslappnat och med en känsla av att allt att vinna och inget att förlora.

Vilka lag går till allettan från er serie?

Hahaha, jaadu… I och med att jag är färsk så har jag inte sett alla lag och jag vill inte heller gå på vad andra säger. Utan jag lämnar den frågan så får vi spela om det, det är en speciell situation med publiken och hur man kunnat lägga upp försäsongen också, så det är inte ett normalt år och det gör att jag tror på en hel del skrällar. Det är inte bara vi som haft aktiv silly, så det ska bli extra spännande att se serien i år.

Lämna ett svar