Överraskande resultat så här långt

Det brukar alltid vara lite överraskande resultat under försäsongen, vem minns inte förra hösten och Nybros seger över Oskarshamn inför de sistnämndas första säsong i SHL, och ytterligare något år bakåt så vann också Troja över SHL-motstånd i form av HV. Och redan denna säsong så har det varit några uppmärksammade resultat, även om det kanske inte är på samma nivå. Jag tänkte lyfta fram några av de som jag tycker sticker ut.

Forshaga-AIK 4-3 e sd

AIK har en omskriven dålig ekonomi men trots det storsatsar laget inför säsongen med flera riktigt vassa nyförvärv som Simon Fernholm, Christian Kåsastul, Filip Windlert, Nicklas Heinerö, Dennis Fröland med flera. Många ser dom som en av utmanarna till en SHL-plats. Men när de åkte till Ängevi ishall för att möta Forshaga så blev det torsk med 4-3 efter sudden death! Faktum är att efter två perioder var AIK nollade och hade inte Forshaga spelat match dagen innan så bensinen tog slut för dom lite så hade det kunnat se ännu värre ut för allsvenskarna. Forshaga gjorde en riktigt stark insats och ser lovande ut, trots förlust i senaste matchen mot Mariestad med 4-1.

Kristianstad-Troja 0-3

Efter två raka segrar mot SHL-motstånd i form av Rögle och Malmö så basunerade allsvenska Kristianstad ut att de minsann är bäst i Skåne. Men när de i matchen efter skulle möta hockeyettanlaget Troja inte bara förlorade de, de blev dessutom nollade! Troja som tappat en hel del rutin för säsongen har fortsatt att imponera under försäsongen och slog häromdagen också toppkonkurrenten i den södra ettan Nybro med 2-1 på bortaplan. Framför allt är det defensiven som imponerat men visst ser det också lite mer fartfyllt och rakare ut för Ljungbys stolthet?

Mariestad-Skövde 3-8

I Skaraborg så är det Mariestad som suttit säkert på tronen i kampen om Skaraborgs bästa lag under flera år nu. Men när lagen skulle mötas i säsongens första träningsmatch för de båda lagen så var det istället Skövde som inte bara vann, men körde över ett förvånansvärt oengagerat hemmalag. Skövde ville klart mer och vann rättvist mot ett Mariestad som tappade puckar och slog felpass så det stod härliga till. Är det kanske dags för ett tronskifte i år? I och för sig har Skövde kanske inte imponerat i träningsmatcherna sedan dess, förlust mot Dalen och uddamålsseger mot division 2-laget Grästorp, medan Mariestad gjorde ett stort spel- och inställningsmässigt lyft i segern mot Forshaga (4-1), men Skövde lär definitivt ha ett (berättigat) ökat självförtroende inför seriens derbyn.

Vimmerby-Tranås 5-1

Tranås har fått behålla hela sin stomme i stort sett och dessutom förstärkt med några riktigt vassa spelare som Hampus Olsson till exempel. Det brukar vara en fördel vid tidiga träningsmatcher speciellt då man redan är samspelta och laget gick dessutom hela vägen till playoff 3 säsongen som gick. Vimmerby å sin sida gick visserligen också till playoff 3, men det var bakvägen via fortsättningsserien och man har dessutom tappat flera riktigt vassa kuggar som Kristoff Kontos, Jesper Norbäck och Niklas Salo till exempel utan att ersätta dom med lika etablerade namn. Jag förväntade mig därför en Tranåsseger i deras första match för säsongen, men istället var det Vimmerby som fick till en riktig femetta. Spelmässigt var det visserligen nästan fördel Tranås, men vad gäller effektiviteten och striden framför kassarna vann Vimmerby.  Till viss del kanske en förklaring kan vara att det var Vimmerbys tredje träningsmatch medan det för Tranås var deras första.  

Lämna ett svar