Tabelltips Södra ettan: 11:an

Vi går vidare i vår genomgång av lagen i den södra ettan och har nu kommit till vår elva.

11:a Borås

Som nykomlingar i hockeyettan säsongen som gick så startade man säsongen rätt piggt, men ju längre säsongen gick desto mer momentum tappade man. Till slut kom man 10:a i grundserien och sexa (näst sist) i fortsättningsserien. Man slapp dock kvalspel på grund av Coronan och inriktar sig nu på en ny säsong i ettan. Man hade också under slutet av säsongen som gick stora ekonomiska problem, men man har ändå klarat sig hyfsat väl under silly season med en del intressanta nyförvärv och inte alltför tunga tapp.

Nyförvärv

Viktor Andersson, mv Skövde

Alexander Björklund, b Skövde

Niklas Persson, b Nittorp

William Svensson, b Växjö J20

Anton Netterberg, b Dalen

Anton Steiland, fw Karlskrona J20

Rasmus Olofsson, fw Karlskrona J20

William Danielsen, fw Leksand J20

Erik Aterius, fw Västervik

Markus Näslund, fw Dalen

Spelarförluster

Johan Lantz, mv Ulricehamn

Simon Westlund, b Värnamo

Mark Corbett, b slutar

Niclas Svedberg, Sundsvall

Roman Andrejev, fw Ulricehamn

William Nordström, c ännu inte klart

Gustaf Jonsson, fw Segeltorp

Simon Kämpe, c slutar

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter **

Viktor Andersson

Adam Höglund

Isac Sandström

Kommentar:

På målvaktssidan har man tappat Johan Lantz men istället fått in Viktor Andersson vilket måste ses som en uppgradering. Viktor är i sina bästa stunder en bra hockeyettanmålvakt och fick stå en hel del i Skövde säsongen som gick, trots hård konkurrens av Hugo Fagerblom. Jag tror Viktor kommer få agera förstamålvakt i vinter, även om Adam Höglund säkert kommer göra sitt bästa för att utmana om positionen.

Backar **

Alexander Björklund

Christoffer Häggblad

Victor Johansson

Anton Netterberg

Aleksander Ossipov

Niklas Persson

William Svensson

Kommentar:

På backsidan har man förstärkt något i mina ögon. Alexander Björklund och Anton Netterberg är kanske inte toppbackar i ettan men ändå stabila backar som man vet vad man får av. De kan tillföra lite stabilitet till Borås akkilleshäl säsongen som gick, nämligen försvarsspelet. Kvar finns viktige estländaren Aleksander Ossipov som varit med i hockeyettan i 100 år känns det som, samt fysiskt spelande Viktor Johansson bland annat. En svag tvåa.   

Forwards ***

Erik Aterius
Hugo Bäckman Ulmgren

William Danielsen

Henrik Eriksson

Ludvig Jansson

Linus Karlsson

Martin Karlsson

Markus Näslund

Rasmus Olofsson

Oscar Ribbnäs

Alexei Sibirtsev 

Anton Steiland

Melwin Sundén

Philip Svensson

Kommentar:

Borås starkaste lagdel där man antagligen kommer att mönstra en riktigt stark förstakedja i Henrik Eriksson, Ludvig Jansson och Markus Näslund. Dessutom har man ytterligare spännande namn i nyförvärvet Erik Aterius från allsvenska Västervik, estländaren Alexei Sibertsev och ett helt koppel med unga egna produkter som ser lovande ut. Svag trea.

Tränare **

Johan Hellström

Kommentar:

Har två säsonger som seniortränare under bältet, båda i Skövde. Den första var kanske inte speciellt lyckad, men den andre blev ett klart lyft för laget nedanför Billingen. Framför allt fick han anfallsspelet att klicka genom att flera tidigare mer anonyma spelare klev fram och tog stora roller. Kan han lyckas med samma bedrift när han nu flyttar till Borås? Försvarsspelet hade han dock inte samma framgång med…

Totalt Betyg: 9*

Risken är att Johan Hellström får samma problem som med Skövde, ett framtungt lag som gör mycket mål men som släpper in ännu fler. Ska sanningen fram så var det ju lite samma problem också säsongen som gick för Borås, det var försvarsspelet som fallerade. Nu är den något förstärkt, men frågan är om det är tillräckligt, speciellt med en tränare som kanske lyckas bäst med anfallsspelet… Har ändå ett helt ok lag, men i den tuffa södra ettan räcker det inte långt.

Tränarintervju

Johan Hellström, ny tränare i Borås: Hur ser du på er silly season?

Bra! Jag tycker vi haft en bra silly season där vi fått behålla en stor stomme och sedan har vi kryddat med det vi behövde. Vi har fått en bra mix och olika speltyper och som vill framåt och som vill bli bättre.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Vi är ett lag som är i behöv av alla, att vi är en enhet. Sedan är det klart att vi har rutinerade killar som Henrik Eriksson som kommer leda laget både på isen och vid sidan av och vara en bra förebild.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Det finns en stor revanschlusta, det var en tuff förra säsong som nykomling. Men nu finns det ett jäkla driv i verksamheten och det pratar vi mycket om att vi ska brinna för detta och det gör killarna.

Vilka lag går till allettan från er serie?

Hahaha, jag är världens sämtsa tippare! Det är en bra fråga, men det är klart att jag ser Troja, Nybro och Karlskrona som topplag, sedan är det väldigt öppet och svårt att sia om.

Lämna ett svar