Kort matchrapport Krif-Nybro

Idag spelades ett spännande möte mellan två lag som förväntas vara med och fightas om allettanplatserna i den södra ettan, Krif och Nybro. Krif som spelade sin första träningsmatch för säsongen inledde piggt men förlorade ändå till slut med 0-3 mot ett Nybro som gjorde sin tredje träningsmatch. För att få en liten känsla för lagen så bestämde jag mig för att streama matchen och här kommer lite korta notat.

Inledningsvis är det Krif som tar tag i taktpinnen med mycket skridskoåkning och hög press på Nybros backar som har lite svårt att få till vettiga uppspel. Men det blir mycket Krifspel utanför Nybroboxen, runt, runt utan att skapa något riktigt hett. Då är det nästan hetare vid de få tillfällen som Nybro kommer förbi Krifpressen, man har ett par bra lägen i den första perioden efter omställningar.

Den andra perioden är spelmässigt mer jämnt fördelad. Tempot blir väldigt lågt då det blir mycket sargkamper där pucken studsar fram och tillbaka och det är få anfall med flera passningar i rad. Nybro får dock till några omställningar och dessa leder till två mål. Efter fem minuter är det Fredrik Strömgren som kommer in på högerkanten och hittar en ren Sebastian Borg i mitten som med en backhand hittar in i Edmans plockhanskryss. Vid 0-2 är det istället Borg som passar in framför kassen till en ren Nybrospelare, nämligen Matej Galbavy som får stå ensam och kan skyffla in pucken lågt. Vid båda målen får alltså en Nybrospelare stå helt ensam i mitt framför mål, Krifspelarna hade problem med den ytan flera gånger under matchen. 3-0-målet, som kom i den tredje perioden, var nämligen en liten kopia. Ottosson hittar återigen en fristående Galbavy framför kassen som gör 3-0 mellan benen på Edman. Efter det så mattas Krif och Nybro har mest puck och spel i anfallszon den sista perioden. Dock sticker Krif upp några tillfällen under perioden och det är faktiskt i den tredje man skapar sina vassaste lägen under matchen, då man bland annat har ett stolpskott och ett par fina styrningar som går precis utanför. Skillnaden mot tidigare i matchen är att man i den tredje lyckades komma in på kassen och få lite tryck på en tryggt spelande Robin Johansson.

Sammantaget en rättvis Nybroseger, det märktes att de hade spelat lite fler matcher och hade kommit lite längre i sin spelstruktur. Framför allt vann de de viktiga kamperna om ytan framför mål, något som jag säkert tror Krif kommer ta till sig och träna på till nästa match.

Lämna ett svar