Serietips Östra serien: 11:an

Serietipset östra plats 11: Sollentuna

Sollentuna var förra säsongen ett mittenlag i den östra serien. Laget slutade på åttonde plats i grundserien med 25 poäng och efter jul blev det en tredjeplats och 31 inspelade poäng. Hade det inte varit för de sista fyra omgångarna i grundserien så hade Sollentuna haft häng på en topp femplacering. Frågan är om det går bättre den här säsongen?

Nyförvärv:

Isak Andersson, Mv (ny från Mariestad)

Emil Johansson, Fw (ny från Smedjebacken)

Per Eriksson, B (ny från Surahammar)

Viktor Lundberg, B (ny från Osby)

Johan Simons, B (ny från Rimbo)

Jakob Leckström, Fw (ny från Björklöven J20)

Liam Blombergsson, Fw (ny från AIK J20)

Oskar Ståhl, Fw (ny från Austin Bruins)

Spelarförluster:

Elias Lindskog, Fw (Enköping)

Simon Brännvall, Fw (Lindlöven)

Benjamin Johansson, Mv (Enköping)

Lagdelar med betyg:

Målvakter: **

Isak Andersson (ny från Mariestad)

Jakob Bälter

Två unga målvakter som kommer kampera om förstaspaden men med relativt lite rutin från spel i Hockeyettan. Totalt 26 matcher har de tillsammans i ligan och det känns som en chansning att satsa på två stycken som tidigare varit utpräglade back-up målvakter. Isak Andersson lämnade Mariestad eftersom han visste att han inte skulle få chansen där så länge Tobias Sandberg finns kvar. Andersson har stor potential och bör bli den som får förtroendet i flest matcher. Frågan är bara om han är redo för det. Trots detta så känns det som Sollentunas starkaste lagdel.

Backar: *

Andreas Ekström

Per Eriksson (ny från Surahammar)

Viktor Fagerlund

Emil Forsgren

Oscar Kellerstam

Viktor Lundberg (ny från Osby)

Johan Simons (ny från Rimbo)

Daniel Nordström

Backsidan känns, minst sagt tunn. Åtta kontrakterade backar och ingen riktig ledare som jag kan se det i de bakre leden. Det här känns som den klart svagaste lagdelen i nuläget.

Forwards: *

Oskar Arpe

Simon Boman

Emil Broed

Johan Fredriksson

Emil Johansson (ny från Smedjebacken)

Lucas Lagerstedt

Henric Croneld

Tim Ljungqvist

Emil Ström

Lukas Tillberg

Fredrik Wink

Philip Wong

Viktor Östergren

Jakob Leckström, Fw (ny från Björklöven J20)

Liam Blombergsson, Fw (ny från AIK J20)

Oskar Ståhl, Fw (ny från Austin Bruins)

Även forwardssidan känns aningen tunn. Ingen utpräglad poängkung och det kan bli ett riktigt tungt år för Sollentuna i vinter. Får de ihop kollektivet och några forwards överpresterar så kan det bli en högre position men i nuläget känns det som att Sollentuna får rikta in sig på kvalspel framåt vårkanten.

Tränare: **

Magnus Jansson

Per Eklund

Två tidigare elitspelare finns på tränarbänken i vinter och den delen av laget är den med klart mest rutin från tuffa matcher. Assisterande tränaren Per Eklund går in på sin tionde säsong på tränarbänken och kommer vara ett stort stöd till Magnus Jansson som gör sin första säsong i klubben. Jansson har erfarenheter från ett antal klubbar sedan tidigare, bland annat har han varit juniortränare i både Djurgården och AIK och ledde Nacka i Division 1 när han tog över efter Duane Smith säsongen 17/18.

Totalt Sollentuna: 6*

Sollentuna kommer få jobba hårt för att undvika bottenplaceringarna i årets grundserie. Att ha två tidigare elitspelare på tränarbänken kan naturligtvis göra att spelarna blir bättre, men som sagt, det lär krävas ett hårt jobb varje dag och i nuläget ser jag inte Sollentuna som en av kandidaterna till Allettan.

Tränarintervju:

Hur ser du på er silly season?

Vi har haft 33 spelare som slåss om 23 platser.
Det är bra konkurrens i truppen, vi jobbar med unga och utbildningsbara spelare med driv att vilja utvecklas varje dag, berättar Per Eklund.

Vilka spelare kommer leda ert lag den här säsongen?

Vi vill att Fredrik Wink, Philip Wong samt Johan Fredriksson ska leda och sätta nivå på allt vi gör. Sen vill vi även att Lukas Lagerstedt ska ta ett större ansvar i gruppen.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Laget, vi ska göra det som förväntas av varandra varje dag!

Vilka lag går till Allettan från er serie?

Jag tror att Hudiksvall, Visby och Vallentuna går dit. Sen är det öppet om resten av platserna, säger Per Eklund.

Lämna ett svar