Serietips södra ettan: 12:an

12:a Tyringe

Tyringes fjolårssäsong var rent ut sagt usel. Under grundserien vann man en enda match under ordinarie tid, många av matcherna förlorade man med stora siffror. Nu har man storstädat i truppen och tar ny sats under Magnus Rahm, som i alla fall fick lite styrsel på skutan sedan han anslöt i januari.

Nyförvärv

Victor Carlsson (ny från Jonstorp)

Daniel Carlqvist (ny från RB Hockey Juniors)

Mattias Eklund (ny från Lejon)

Samuel Hou Gustafsson (ny från Kumla)

David Nilsson (ny från Glimma)

Jacob Sandberg (ny från Forshaga)

Casper Andersson, c/f (ny från Teg)

Viktor Burman, f (ny från Vännäs)

Matthew Cuce, f (ny från Elmira College)

Oscar Jakobsson, f (ny från Halmstad)

Kevin Loppatto, c (ny från Halmstad)

Henrik Maersk, f (ny från Kiruna IF)

Joakim Nilsson, c/f (ny från Kumla)

Casper Åkesson, c/f (ny från Jonstorp)

Spelarförluster

Andreas Anarp, b (Mörrum)

Melker Persson, b (Örnsköldsvik)

Sebastian Freed Karlsson, f (Örnsköldsvik)

Felix Lidgren, f (Östersund)

Adam Ringdahl, f (Osby)

Kevin Eriksson, f (Helsingborg)

LAGDELAR MED BETYG

Målvakter **

Victor Carlsson (ny från Jonstorp)

Joakim Strandberg

Kommentar:

Rutinerade Joakim Strandberg må ha haft en medioker fjolårssäsong, men hjälpen var också obefintlig. Kapaciteten finns ändå där för att vara en kompetent målvakt på hockeyettannivå. Oprövad backup i Victor Carlsson dock, hittills så består rutinen av spela i hockeytvåan.

Backar *

Daniel Carlqvist (ny från RB Hockey Juniors)

Mattias Eklund (ny från Lejon)

Simon Ericsson

Samuel Hou Gustafsson (ny från Kumla)

Gabriel Jammeh

David Nilsson (ny från Glimma)

Jacob Sandberg (ny från Forshaga)

Kommentar:

Simon Ericsson kommer få dra ett tungt lass på backsidan. Han har rutin från allsvenskan och kapacitet för att kunna vara en hyfsat producerande back. Men sedan är det väldigt ungt och oprövat. Har dock en hel del tyngd på backsidan, kanske lite väl mycket i något fall…

Forwards **

Gabriel Altberg, f

Casper Andersson, c/f (ny från Teg)

Isac Bexdal , f

Viktor Burman, f (ny från Vännäs)

Matthew Cuce, f (ny från Elmira College)

Balint Horvath, c

Oscar Jakobsson, f (ny från Halmstad)

Filip Jannerstig, c

Erik Kurtz, f

Kevin Loppatto, c (ny från Halmstad)

Henrik Maersk, f (ny från Kiruna IF)

Joakim Nilsson, c/f (ny från Kumla)

Casper Åkesson, c/f (ny från Jonstorp)

Kommentar:

Starkaste delen av spelarna. Ser ut att kunna få till två helt ok kedjor med centrarna Horvat och Loppatto tillsammans med yttrarna Maersk, Jakobsson, Nilsson och Altberg. Och då har jag ändå medvetet valt att inte ta upp amerikanen Matthew Cuce som känns som en riktig chansning. NCAAIII är en liga som är bra mycket sämre än NCAA och det är därför väldigt svårt att avgöra vad hans poängskörd betyder egentligen.  

Tränare **

Magnus Rahm

André Reimer

Kommentar:

Magnus Rahm kom in och fick lite styrsel på ett katastrofalt spelande Tyringe under säsongen som gick. Materialet var egentligen inte alls så dåligt som laget presterade, men Magnus gav laget struktur och han gjöt också in lite självförtroende i laget. Tvåan är stark.

Totalt Betyg: 7*

Det blir ett till stora delar nytt lag i Tyringe säsongen som kommer, en välbehövlig nystart efter fjolårets debacle. Och visst tror jag att laget kommer att vara starkare i år, men konkurrensen är stenhård och Tyringe kommer få svårt att undvika de två sista platserna, jag tror till och med de kommer allra sist.

Tränarintervju

Magnus Rahm: Hur ser du på er silly season?

Den får jag säga har sett ganska bra ut, det blev mycket nytt. Vi ville förändra mycket och det har vi gjort, men vi har ändå fått behålla till stora delar det vi ville behålla och vi är nöjda med det vi fått in också.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Det blir dom lite äldre med framför allt Maersk, Loppatto, Simon Eriksson och målvakten Joakim Strandberg. Det är dom som åldermässigt kommer leda det och hjälpa till att dra lasset.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Att ingen tror på oss. Det blir ett helt nytt lag gentemot fjolåret, men vi har en bra mix med ungt och även lite äldre, så folk kommer säkert underskatta oss. Det ser jag som en fördel. Samtidigt är det förståeligt att ingen tror på oss för förra året var fruktansvärt dåligt. När jag kom in i januari hade vi vunnit en match så långt. Efter jag kom in i januari så tog vi i alla fall poäng i hälften av matcherna.

Vilka lag går till allettan från södra ettan?

Den blir tuff! Men jag säger Troja, Karlskrona, Vimmerby, Nybro och Tranås. Men det kommer att bli en tuff serie och det kommer säkert vara fler lag som blandar sig i. Halmstad tror jag inte på, utan jag tror det blir något annat lag som kommer vara med där uppe som Kalmar, Krif eller Mörrum. Serien i år är otroligt tuff i och med att vi tappar Dalen och får in Karlskrona, så den är mycket tuffare. I andra serier finns det 5-6 lag som kan nå en alletta, i vår serie 9-10. Lagen kommer att behöva gå för fullt hela tiden så det kommer inte bli några gratispoäng i serien då alla måste gå för fullt hela tiden. Kortast svackor vinner.  

Lämna ett svar