Serietips östra serien: 12:an

Det har blivit hög tid för oss på KM-Hockey att börja rankingen av lagen i de respektive serierna inför seriestarten i oktober.

Vi börjar, som brukligt, med det lag vi tror hamnar i botten av respektive serie. Så idag presenterar vi lag 12 i den östra serien.

Segeltorp

Förra säsongen var Segeltorp ett av lagen som slogs i den absoluta botten av den östra serien, laget plockade 15 poäng i grundserien och hade bara Hammarby bakom sig när grundserien summerades. I vårserien gick det desto bättre för ”torpet” som slutade på en fjärde plats med 28 inspelade poäng. Två poäng över kvalstrecket.

Nyförvärv:

Jonas Lövgren, Fw

Gustaf Jonsson, Fw

Victor Kilefors Petersson, Mv

Wille Hedqvist, B

Johan Svensson, B

Niclas Sjölund, B

Richard Lundin, B

Rasmus Öhlén, Mv

Victor Olsson, Mv

Spelarförluster:

Ludvig Christoffersson, Mv

Lagdelar med betyg:

Målvakter: *

Victor Kilefors Petersson

Victor Olsson

Rasmus Öhlén

Tre nya unga målvakter ska kampera om förstaspaden i Segeltorp men ingen av dem har rutin från Hockeyettan. Det kan bli en jobbig vinter för burväktarna då de med största sannolikhet kommer att få försvara sig för det mesta under säsongen. Kan någon av målvakterna växa ut till en stjärna mellan stolparna så har Segeltorp en chans att undvika jumboplatsen, men som det ser ut nu så finns inte rutinen där.

Backar: *

Ludvig Georgsson

Seán Goliats

Wille Hedqvist

Filip Lindgren

Richard Lundin

Johan Svensson

Patrick Wulff

Även backsidan känns tunn och orutinerad, visst finns backar som Richard Lundin och Johan Svensson. Stabila på nivån, men sju backar kan bli någon back för lite och även här lyser rutinen med sin frånvaro.

Forwards: **

Oskar Ahlholm

Sören Dietz-Larsen

Gustaf Jonsson

Muhammed Kücükyildiz

Jonas Löfgren

Michael Raynee

Nicklas Sjölund

Alexander Tärnström

Razmus Waxin-Engback

Johannes Yücel

Tio forwards med kontrakt och några habila spelare på ettannivå. Det känns som att Segeltorps forwards måste börja producera redan från start för att det inte ska bli negativt kval den här säsongen. Forwardssidan är ändå lagets bästa lagdel och får de igång spjutspetsarna så kan det bli en del mål framåt för Segeltorp.

Tränare: *

Joakim Gustafsson

Jesper Eriksson

Tränarteamet är intakt på bänken sedan föregående säsong. Båda tränarna är unga och hungriga men frågan är om de kan få tillräckligt mycket ordning på Segeltorp för att undvika botten.

Totalt betyg Segeltorp: 5*

Segeltorp har i nuläget ingen lagdel som sticker ut i positiv bemärkelse i mina ögon och de kommer att få kriga i varenda omgång för att plocka tillräckligt många poäng för att undvika det negativa kvalet efter jul. Att laget kommer gå till Allettan vore en dröm för supportrarna men till skillnad från säsongen 18/19, när de faktiskt var nära så kommer den här säsongen mer likna säsongen 19/20 när laget bara var två poäng ifrån ett negativt kval. Visst saknas det fortfarande några pjäser i lagbygget, men just nu ser jag inte ”Torpet” som någon kandidat till Allettan utan snarare en stark kandidat till jumboplatsen.

Tränarintervju: Joakim Gustafsson

Hur ser du på er silly season?

Jo men det känns tryggt att få tillbaka många från förra säsongen. Alla spelare har förbättrat sina fysiska värden och det känns som att det är ett betydligt bättre go i laget den här säsongen.
Vi saknar fortfarande några spelare i vår roster men vi har några spelare som eventuellt ska dra till USA här, men blir de kvar i Sverige så kommer de spela i Segeltorp i vinter. Sen söker vi fortfarande efter en toppback, det ska vara en kille med rutin och gärna med erfarenhet från spel högre upp i systemet, berättar Joakim Gustafsson.

Vilka spelare kommer att leda Segeltorp den här säsongen?

Razmus Waxin-Engback känns som en spelare som kan leda laget och han kommer vara viktig för oss. Sen ser Gustaf Jonsson från Borås laddad ut och vill visa att han håller på den här nivån, kanske högre till och med. Sen har vi Johan Svensson på backen, han har vi scoutat ordentligt och han kan bli ruskigt bra. Sen har vi hämtat in Wille Hedqvist från Moras J20-lag. Han tror vi mycket på. Sen har vi Patrick Wulff och Filip Lindgren som kom från Trångsund och Nacka inför förra säsongen, de har utvecklats enormt.

På målvaktssidan har vi tre killar som tränar med oss men vi kommer köra på de båda 00-orna, (Kilefors Petersson och Olsson, reds, anm.) De är unga och hungriga och kommer tävla om varenda puck i vinter, säger Joakim Gustafsson.

Vad talar till er fördel den här säsongen?

Vi ska bygga vidare på det vi började med förra säsongen och kriga för varandra. Förra säsongen skapade vi mycket men hade svårt att omsätta målchanserna i mål men i år ska vi bli bättre på att vårda pucken och inte släppa till lika mycket, vi saknar fortfarande några spelare men kan vi få in rätt spelare så kan vi bli svårslagna i vinter, anser Joakim Gustafsson.

Vilka lag går till Alettan från den östra serien? Det tror jag att Hudiksvall gör, jag tror att Visby tar sig dit, Segeltorp tar sig dit, Enköping och Nyköping kör vi på.

Lämna ett svar