Tabelltips Västra ettan: 12:an

Som första lag ut (och därmed lägst rankat) i vårt tabelltips för den västra ettan så återfinner vi för ovanlighetens skull inte Surahammar, utan denna gång är det…

12. Malungs IF

Många lag har drabbats hårt utav Coronatiderna, men inget lag har drabbats lika hårt som Malungs IF. Pandemin stoppade nämligen den i särklass största inkomstkällan för klubben, nämligen dansbandsveckan, och därmed blev klubben av med en tredjedel av klubbens intäkter. Det innebar att en redan från början snål spelarbudget till kommande säsong blir ännu mindre.

Nyförvärv

Jesper Svadäng, b (Metro Jets)

Sebastian Tellström Jovicic, b (El Paso Rhinos)

Gustav Ytfeldt, (Karlskoga J20)

Wilhelm Ytfeldt , b (El Paso Rhinos) 

Gabriel Olsson , b (Leksand J20)

Niklas Sandberg Örnmarker , fw (El Paso Rhinos)

Melwin Thorsson, f (Göta/Traneberg)

Carl-Axel Braskén
, f (Boro Vetlanda)

Förluster

Oscar Olsson, b (Forshaga)

Samuel Gustavsson, b (Skövde)

Kristian Ferletak , fw (Kiruna IF)

Jakob Hård af Segerstad, (Orsa)

Felix Fjällkeborn, (Kiruna IF)

Emil Ax, (Falu IF)

Oskar Olsson
, f (Orsa)

Lagdelar med betyg

Målvakter *

Emil Jansson (G)

Isac Olsson (G)

Malung har samma målvaktspar som förra säsongen och då fick Isac Olsson stå nästan alla matcher. Med en räddningsprocent på 89,7 så visar han väl inte framfötterna direkt, men det är inte så lätt att vara sista utpost i ett bottenlag. Det var också hans första som seniorår, kommer det andra svåra året nu eller kan han ta med sig lärdomen från säsong ett? Han lär i alla fall få att göra.

Backar *

Gustav Grankvist (D)

Viktor Olsson (D)

Jesper Svadäng (D)

Sebastian Tellström Jovicic (D)

Viktor Wåhleman (D)

Gustav Ytfeldt (D)

Wilhelm Ytfeldt (D)

Ett koppel 20 och 21-åringar som har fyra hockeyettansäsonger i ryggen TILLSAMMANS! Det håller givetvis inte. Visst är Wiktor Wåhleman en ok hockeyettanback och visst är Sebastian Tellström Jovicic en spännande talang som både har rörlighet och spelsinne, men att de ska kunna utgöra någon form av stabil ryggrad en tung börda på unga axlar.

Forwards *

Carl-Axel Braskén (LW/RW)

Leo Böris (RW)

Felix Dynell (LW)

Elias Jacobs (RW)

David Knuts (LW/RW)

Emil Knuts (C)

Gabriel Lissel (LW)

Gabriel Olsson (LW/RW)

Niklas Sandberg Örnmarker (C/LW)

Melwin Thorsson (RW)

Mårten Dalmans (C)

Lagets starkaste lagdel och jag var länge i valet och kvalet om jag ändå inte skulle sätta en tvåa i betyg. Bröderna Knuts är ändå rätt vassa och det finns ett par lovande talanger i powerforwarden Olsson och fina centerkvaliteter i Sandberg Örnmarker, men det är till stora delar ungt och oprövat.

Tränare **

Per Lundell

Per är en rutinerad pjäs som tränat tre värmländska lag i ettan men också Visby och Kongsvinger. Nu blir första säsongen han provar på ett dalalag, och han kommer få en grannlaga uppgift att få ordning på det unga laget med lite rutin. Brukar förespråka ett spel med strikt defensiv och snabba spelvändningar, något som borde passa Malung säsongen som kommer.

Totalt betyg: 5*

Man ser rätt tydligt att det är ett budgetbygge. Det bygger mycket på egna produkter eller unga spelare som ser Malung som en möjlighet att få spela hockeyettan. Malung kom näst sist i västra ettan förra säsongen, mycket talar för att de kommer allra sist i år.

Per Lundell, tränare: Hur ser du på er silly season?

Vi har varit klara ganska länge men gått ut med spelarna först på slutet, och då jag kom in sent så har det varit väldigt lugnt för min del. Vi har fått in nio nya, det är lite mer än normalt för att vara Malung, men kanske rätt normalt för andra. Men jag är ganska nöjd med truppen även om vi fortfarande letar en back och en forward, men lugnt i båten så får man se om juniorligorna kommer igång. Hyfsat full trupp men letar lite.

Vilka spelare kommer att leda ert lag säsongen som kommer?

Jag är ny jag med, på is fyra veckor. men Emil Knuts och Mårten Dalmans är givetvis viktiga på isen och också runtomkring. Det är egna killar som vet hur det går till i klubben och kan hjälpa både mig och dom andra till rätta.

Vad talar till er fördel säsongen som kommer?

Dels har vi ett jätteungt lag, jag har märkt att de vill träna och lägger ner hela sin skäl på hockeyn. De är verkligen motiverade och vill vidare ut i hockeyvärlden och det är vår största tillgång. De tar också till sig spelet vi ska spela på ett väldigt bra sätt tycker jag. Sedan kanske de behöver mer tid för att komma in i det. Men just att vi är unga och hungriga och verkligen har blivit ett LAG, för det tycker jag verkligen vi har blivit, vi har kommit ihop väldigt bra.

Vilka lag går till allettan från er serie?

Jag har haft nog med mitt, men Mariestad och Borlänge ska ju vara där och jag tycker att Skövde har sett starka ut. Sedan finns det ett gäng lag med Forshaga, Lindlöven och Linden om de kan fortsätta på det de började förra säsongen. Sedan har de Dalen också, hur bra är dom? Svårt att tippa fem på rak arm, Grums finns ju också och det brukar alltid bli någon skräll.

Lämna ett svar