Värvningseufori

Nu återsamlas trupperna igen efter sommarledigheten och det innebär att också att spelare lagen avslöjar de nyförvärv som de legat lågt med. Det har därför presenterats en mängd spelare de senaste dagarna och några av dom innebär klara förstärkningar av lagbyggena. Här kommer först en genomgång av samtliga värvningar som skett under augusti månad och efter det så kikar vi på de värvningar som sticker ut mest under veckan innan dess.

Karlskrona inledde månaden med att värva in Jesper Solomon Frisell, Krif-backen som får anses som en bra back på hockeyettannivå. Jesper återvänder därmed till moderklubben och ska vara en av de som bidrar till att det degradera laget tar klivet tillbaka upp i allsvenskan igen.

Skövde stärkte sina aktier rejält när man plockar in två allsvenskt meriterade spelare. Robin Wallin har Skövde som moderklubb medan Joel Werner kommer från närliggande Skara och kommer att tillföra massor i de bakre leden. Wallin gjorde det bra i AIK och har en hög högstanivå medan Joel Werner är en stark defensiv back med ett bra förstapass. Dessa värvningar gör att Skövde nog får anses som en av favoriterna till att ta en allettanplats.

Ett lag som alltid är favoriter till att nå allettan är Hudiksvall. Under denna sillyn har de dock blivit hårt brandskattade därför var det nog många Hudiksvallssupportrar som gladde sig när laget igår berättade att man värvat in Filip Lander från Timrå. Den spelskicklige backen återkommer därmed till klubben han redan gjort två säsonger i.

Den östra ettan öppnade upp sig lite i och med beskedet att Väsby får lämna för spel i allsvenskan. Ett lag som bestämt sig för att utnyttja luckan är Enköping som redan tidigare värvat bra och som igår också kunde berätta att man fått in två förstärkningar från allsvenskan. Gustav Lindberg har 78 allsvenska matcher under bältet och kan säkert tillföra offensiv spets till laget som haft problem att nå allettan de senaste åren. Backen Wilmer Lindblad spelade i Vita Hästen förra säsongen men fick bara 11 matcher med a-laget innan han lånades ut till just Enköping och Vimmerby och där gjorde bra ifrån sig.

Nyköping saknar fortfarande en del spelare men igår fick man i alla fall in Viktor Johansson som fostrats i Linköping men han har också 1½ säsong i Nordamerika innan han fick chansen i allsvenska Vita Hästen. Föregående säsong skulle han spelat i den Österrikiska andraligan men missade hela säsongen på grund av hjärnskakning. Viktor är dock helt återställd och kommer säkert bli nyttig i Nyköping som nu ska ta nya tag i den östra ettan.

Nu kikar vi på russinen i kakan av värvningarna sista veckan i juli.

Den 24/7 var en bra dag för ett par av lagen i den västra ettan. Mariestad Bois värvade då till sig Oliwer Fjellström med såväl SM-guld som CHL-guld på meritlistan. Den snabbe och tekniska yttern hade mängder av allsvenska klubbar efter sig och är en verklig toppvärvning på hockeyettannivå.

Förhandsgranskning av bild
Oliwer Fjellström, ny i Mariestad Bois

Köping var det andra laget med en fin dag. Laget utan ekonomisk ersättning till spelarna lyckades skrällartat värva in storlöftet Linus Skager. 20-åringen med den underbara skridskoåkningen kommer att tillföra massor till laget. Köpings forwardssida är väldigt ung och talangfull och i Skager får man in välbehövlig spetskvalitet.

Markus Linderborg är en kompetent spelare god för uppåt 30 poäng och dessutom en bra tvåvägsspelare. Rightaren kan bli en fin förstärkning för Hudiksvall.

 Visby hade Fredrik Sandberg under kontrakt, men den rutinerade 26-åringen bröt kontraktet av sociala skäl och blev helt plötsligt klar för Karlskrona. Det innebar ett tungt tapp för ö-laget och en fin förstärkning för blekingarna. Sandberg har tillsammans med Erik Palm tillhört Visbys bästa backar.

Karlskrona gjorde också ännu en fin backvärvning när man plockade in Pontus Englund. Den offensivt skillade backen vann poängligan för backar i superelit för två säsonger sedan och blev österrikisk andraligamästare säsongen som gick och kommer bli intressant att följa.

Till sist vill jag ta upp Segeltorps fina värvning av Vallentunas Nicklas Sjölund. När Vallentuna förstärkte sitt lag fick den 23-årige rightaren inte plats som forward och då han inte ville spela back så valde han att lämna. Han kommer betyda massor för ”Torpet”.

Lämna ett svar