Dalen om flytten till västra

Idag kom det definitiva beskedet hur hockeyettanserierna kommer att se ut efter att Karlskrona flyttats ner till den södra ettan och Väsby flyttats upp till allsvenskan och lämnat en plats ledig i den östra. Att det skulle blie Nyköping som flyttades från den västra till den östra var givet, men många trodde nog att det skulle innebära att Tranås skulle få flytta från den överfulla södra ettan till den av Nyköping lämnade platsen i västra. Men som kmhockey.se kunde avslöja redan den 24/7 så blev det istället Dalen som fick maka på sig. Kmhockey.se beslutade sig för att ringa HC Dalens tränare och sportchef Pelle Gustafsson för att höra om hans syn på flytten.

Hur ser du på att ni hamnade i västra?

Vi hade lite aningar, fått lite förhandsbesked att det kunde bli så och att det stod mellan oss, Tranås och Borås och då det var Tranås senast kanske det var vår tur nu. Sedan fick vi beskedet igår och jag vet inte vad jag känner mer än att det är härligt att möta nya lag. Sedan hade vi gärna spelat kvar i södra, men vi spelar där vi blir tillsagda.

Du säger att ni fick lite förhandsbesked, hur länge sedan var det ni fick det beskedet?

Det var lite snack då det avslöjades på någon sida för någon vecka sedan och men det var fortfarande ovisst med hur det skulle bli med Karlskrona så jag har inte funderat så mycket på det utan jag har börjat nu med att kolla motstånd och så. Det är många lag vi inte mött tidigare, det är bara Skövde och Mariestad egentligen som vi mött på träningsmatcher och det känns inspirerande även om det blir lite längre resor.

Har ni fått något besked varför det blev ni och inte Tranås som ju egentligen har närmare reseavstånd?

Det beror kanske på att Tranås tvingades flytta förra gången så då kanske det var vår tur denna gång.

Hur tycker du det hanterats?

Det är så många som har åsikter så jag vet inte. Det som är tråkigt är det med Karlskrona som fått vänta så länga med att få besked om vilken serie de spelade i. Men vi kan spela i norra om det är så att vi blir placeras där, det är bara att gilla läget.

Vad innebär flytten för er del tror du? Fördelar och nackdelar?

Nackdelarna är att det blir lite längre resor, men jag tror inte de blir så mycket längre, det var någon som räknade ut att det bara är 50 mil totalt. Vi har ju också rätt nära till många lag, som Skövde och Mariestad. Det som är positivt är att vi få möta nya lag och bekantskaper och kanske får spela lite annan hockey. Det gäller att scouta ordentligt så vi är väl förberedda, södra lagen har vi bra koll på, jag har varit tränare i fem år nu och kan lagen och spelarna men nu blir det nya spelare och lag.

Hur bra koll har du på västra?

Lite koll har man absolut, och västra serien har lyckats bättre än södra på slutet av säsongerna så lite koll har vi. Sedan är det lite andra spelare, så vi får försöka få så mycket info som möjligt.

Förändras målbilden för er?

Nej det gör den inte. Vi har haft som målbild att nå allettan varje säsong. Vi spelar för att vinna matcher oh vinner man tillräkligt många så går man till allettan.

Men tror du chanserna ökar?

Det är svårt att säga, sådan koll har jag inte. Södra har rätt starka lag med KHK, Troja och Nybro som storsatsar., men västra har också satsande lag så det är inte så stor skillnad. Så det blir tufft vilken serie vi än spelar i.

Är ni klara med truppen än eller planerar ni att ta in något mer?

Målvakter och backar är i stort sett klara, men vi ska ha in 1-2 forwards till. Men vi har sagt det att vi lugnar oss lite med tanke på tiden vi lever i och att det är en väldigt lång försäsong. Vi ska hitta rätt, det är det som är det viktiga.

Det har spekulerats mycket kring bröderna Thörnberg, hur är status där?

Jag har pratat med Martin och statusen där är oförändrad, han vet inte om han ska spela än. Jesper är samma där, så det är inget vi räknar med, men visst hade det varit fantastiskt om det blir så. .

Ser du det som en liten fördel att seriestarten blir lite senarelagd nu när ni fick byta serie och därmed får mer tid till förberedelser?

Vi har föryngrat laget till denna säsong och går därför på is redan imorgon för att förbereda oss ordentligt. Vi har inte samma upplägg som tidigare säsonger utan det blir mer lugnt och metodiskt, vi får längre tid att få ihop truppen och laget. Sedan har vi kört 13 veckor hela sommaren och haft 16 spelare på plats, så vi har haft bra förberedelser men sedan gäller det att omvandla det på isen.

Lämna ett svar