Så starka är dream team-lagen

Det dök upp en fråga i flödet om vilket lag av de dream team som vi formerat som är det allra starkaste. En intressant frågeställning tyckte vi vilket gjorde att vi i detta inlägg ska försöka reda ut detta. Vi rankar helt enkelt de fyra lagdelarna från bäst (etta) till sämst (fyra).

Målvakter

1 Södra

2 Västra

3 Östra

4 Norra

Kommentar: Både den södras och den västras målvaktssida är riktigt stark men medan den södra har två målvakter av absolut toppklass så har den västra bara en medan den andra bara är jättebra. Anton Malmborg vinner kampen för östra i kampen mot den norra.

Backar

1 Södra

2 Norra

3 Västra

4 Östra

Södras backsida har både spets och bredd vilket ger dom segern då norras spets är väl så bra men den har inte riktigt samma bredd. Västras backsida är också väldigt bra och bred, men man har inte samma spets riktigt som de två lagen över. Östras backsida är inte dålig men ändock den minst starka.

Centrar

1 Södra

2 Norra

3 Västra

4 Östra

Jämnaste grenen i denna kamp, med tre lag som är väldigt jämna. Men vi väljer ändå att åter ge södra ettan förstaplatsen, mycket på grund av Niklas Johansson högklassiga centerspel. Visst är Isaksson kanske lika bra, men tredje och fjärdecentern är svagare. Västra ettan har jämnare centrar och av väldigt hög klass, men har inte en lika spetsig förstacenter som sagt. Östras centersida snäppet svagare.

Yttrar

1 Västra

2 Södra

3 Östra

4 Norra

Västras yttrar håller rakt igenom toppklass. Detsamma skulle kunna sägas om den södra, men vägskålen väger ändå över till västras fördel då man kan sätta ettan i södra allettans poängliga i en fjärdekedja. Den norra ettan och den östra ettan går en hård kamp om tredjeplatsen, men den östra ettan får gå vinnande ur striden med toppspelare som Stefan Söder som tungan på vågen.

Detta ger placeringspoängen som följer:
5 poäng – Södra ettan
9 poäng – Västra ettan
12 poäng – Norra ettan
14 poäng – Östra ettan
Med andra ord är det den södra ettan som vi ändå bedömer har de allra vassaste korten säsongen som kommer.

Lämna ett svar