Norra ettans dream team!

I torsdags presenterade vi den östra ettans dream team, idag har turen kommit till den norra ettan.

Robin Christoffersson

Målvakter

Robin Christoffersson, Östersund
John Westermark, Piteå

Östersunds Robin Christoffersson kändes som den givne ettan bland den norra seriens målvakter sedan fanns det ett helt gäng att välja på. Men valet föll tillslut på Piteås John Vestermark som under förra säsongen konkurrerade ut den tidigare ettan Joel Vännström.

Förstafemman

Tommy Wargh -Boden – Johan Pettersson, Kalix
Joakim Högberg, Piteå – Magnus Isaksson, Piteå– Anton Tano, Boden

Magnus Isaksson

Vår förstafemma i den norra serien är en femma av absolut toppklass. Backarna Tommy Wargh och Johan Pettersson skulle utan problem ta en plats i de flesta allsvenska lag. Som center föll valet självklart på Piteås 33-årige veteran Magnus Isaksson som så sent som den gångna säsongen spelade matcher i SHL. På kanterna föll valet på Joakim Högberg från Piteå och Bodens nyförvärv Anton Tano som ifjol gjorde succé i Teg.

Andrafemman

Sebastian Manberg

David Westlund, Östersund – Felix Dahlroth, Boden
Sebastian Manberg, Teg – Kristoff Kontos, Boden – Jakob Hansson-Geidon, Kiruna AIF

Vår andrafemma går inte heller av för hackor. Backarna David Westlund och Felix Dahlroth är två spelare för framtiden, båda har provat på spel i högre serier och lär få göra det igen. På centerplatsen hittar vi Kristoff Kontos som Boden hoppas mycket på efter fjolårssuccén i Vimmerby. På kanterna har vi Tegs rutinerade Sebastian Manberg och Kiruna AIFs Jakob Hansson-Geidon.

Tredjefemman

Petter Runesson, Östersund – Viktor Nilsson, Piteå
Petter Mäkitalo, Piteå – Christian Nyman, Boden – Sebastian Huczkowski, Boden

Tredjefemman är en jobbig enhet att möta. Två smarta backar i Petter Runesson och Viktor Nilsson samt två kvicka yttrar i Petter Mäkitalo och Sebastian Huczkowski. I mitten hittar vi den hårt jobbande Christian Nyman som garanterat är revanschsugen efter en tung fjolårssäsong.

Fjärdefemman

Lucas Bylin, Östersund – Kim Sehlstedt, Teg
Pontus Johansson, Boden – Elias Edström, Teg – Oscar Fredriksson, Kiruna AIF

I det norra lagets fjärdfemma har vi valt ut backarna Kim Sehlstedt som varit lagkapten i Teg de senaste åren, en lugn rutinerad herre. Vid hans sida har hittar vi Lucas Bylin som är nygammal i Östersund, Lucas är en back som är bra offensivt och har framtiden för sig. Som center hittar vi Elias Edström som har gjort flera bra två riktigt bra säsonger i Teg. På kanterna hittar vi rutinerade duon Pontus Johansson och Oscar Fredriksson.

Lämna ett svar