Södra ettans dream team!

I lördags presenterade vi den västra ettans dream team, idag har turen kommit till den södra ettan. Och att den södra ettan håller bra klass kan man framför allt se på centersidan där konkurrensen är minst sagt skarp. Kapabla centrar som Martin Ingvarsson, Johan Järlefelt och Filip Peterson får bland annat ge vika för ännu vassare pjäser. Vi har valt att ha med Karlskronaspelarna i uttagningen då laget just nu tillhör södra hockeyettan. Det gör att vårt dream team i den södra ettan ser ut så här:

Målvakter

Marcus Hellgren, Karlskrona
Robin Johansson, Nybro

Två toppmålvakter i ettan slåss om spaden, där Marcus Hellgren ändå kniper den i vår uppställning. Med fina stats från allsvenskan och dessutom inhopp i SHL med bra statistik så får Karlskronamålvakten förtroendet från start. Robin Johansson må vara en av ettans bästa målvakter men vek ner sig lite när det gällde som mest i playoffspelet.

Förstafemman

Jens Hellgren, Hanhals – Fredrik Lindström, Tranås
Marcus Paulsson, Mörrum – Niklas Johansson, Karlskrona – Tony Pappila, Hanhals

Rutinerade Hanhalsvärvningen Jens Hellgren kommer vara en toppback i ettan och han kompletteras med Tranås Fredrik Lindström som är en komplett back på hockeyettannivå, där han både kan leverera poäng och bra defensivspel. Framåt är rutinerade Marcus Paulsson och Niklas Johansson givna. det är spelare som egentligen är för bra för att spela på hockeyettannivå. Mörrum och Karlskrona kan skatta sig lyckliga över att de rotat sig i respektive stad. Med sig får de en av våra favoriter, kvicke och irrationella Tony Pappila som kommer att bidra med mycket poäng säsongen som kommer till Hanhals. En sylvass kedja!

Andrafemman

Oskar Carlsson, Vimmerby – Erik Lindström, Nybro
Henrik Eriksson, Borås – Anders Skoog, Tranås – Pontus Eklöf, Tranås

Också Oskar Karlsson har mångårig rutin från hockeyallsvenskan och gör det bästa av den med stabilt defensivspel men också en hel del poäng framåt. Erik Lindström har varit Nybros ledande back under flera år och förtjänar det förtroende i toppklubben. Framför allt stark offensivt. Framåt har vi placerat spelgeniet Anders Skoog som center med två starka offensiva kort i Henrik Eriksson och Pontus Eklöf på kanterna. Eklöf står för farten medan de andra herrarna kan lira sig fram till lägena. En kedja som kan såra alla lag.

Tredjefemman

Martin Fransson, Troja – Måns Hansson, Troja
Viktor Romfors, Troja – Victor Crus-Rydberg, Kalmar – Martin Pärna, Halmstad

I tredjefemma vill vi ha en stabil defensiv back och det får vi i Martin Fransson. Då kan Måns Hansson ta den offensiva rollen vilket passar den poängstarke backen utmärkt. Framåt får de sällskap av klubbkompisen Viktor Romfors, en tvåvägsytter som ändå kan producera en hel del poäng framåt. Victor Crus-Rydberg ska inte ta på sig skulden för att Kalmar gick dåligt, han bidrog starkt i båda ändar av banan och kommer bli viktig för Kalmar också säsongen som kommer. Dessa två herrar kompletteras med en spelare som ”bara” kan producera på hemmaplan, Martin Pärna, men som han gör det! Ett poängsnitt i Halmstadströjan på en bit över en poäng per match är riktigt starkt, och han var starkt bidragande till Halmstads succéresa säsongen som gick.

Fjärdefemman

Niklas Enberg, Troja – Sebastian Ottosson, Kalmar
Carl-Johan Sjögren, Troja – Fredrik Strömgren, Nybro – Alexander Heiver, Krif

Valet av Niklas Enberg var inte självklart, men vi föll till slut till föga för hans meriter. Med mängder av allsvenska matcher och rutin av att spela en stark defensiv ishockey på hög nivå så är han som klippt och skuren i en fjärdekedja. Med en så rutinerad defensiv pjäs så kan vi satsa på en lite mer offensiv backkollega, och Kalmars Sebastian Ottosson är en skicklig offensiv back. Så skicklig att han också fick chansen i allsvenskan i slutet av föregående säsong. I en fjärdekedja så vill man gärna ha lite tyngd och klokskap och det får man verkligen i Carl-Johan Sjögren. En spelare som alltid gör sitt yttersta och inte snålar med kraften i hemjobbet. Som center väljer vi en som kan göra jobbet i båda zonerna och hittar en i Nybros Fredrik Strömgren. Han får sin lagkollega Alexander Heiver som lekkamrat på kanten, en spelare som fick sitt genombrott säsongen som gick och mycket väl kunde ha spelat allsvenskt.

Lämna ett svar