Västra ettans dream team!

Vi på kmhockey tänkte under fyra inlägg presentera seriernas dream team, lagen med de bästa spelarna i respektive serie. Lite baktanke har vi att ha två mer offensiva femmor och två lite mer defensiva, men det behöver inte betyda att tredje och fjärdefemmorna är helt tandlösa, men lite mer defensivt inriktade spelare ska också ha en chans att få plats. Först ut är den västra ettan!

Målvakter

Tobias Sandberg, Mariestad
Reserv: Alexander Johansson, Borlänge

Tobias Sandberg är kanske ettans allra bästa målvakt och är given i kassen. En lugn och trygg målvakt med väldigt hög lägstanivå. Som backup tar vi ut Borlänges målvakt Alexander Johansson som kommer från en kanonsäsong.

Femmor

Adam Thilander, Skövde – Tobias Aronsson, Mariestad
Markus Persson, Borlänge – Patrik Elfsberg, Borlänge – Pelle Hedlund, Grums

Borlänges Markus Persson

Adam Thilander är en klassback på hockeyettannivå och skulle lätt kunna spela allsvenskt. Ingjuter lugn i de bakre leden och är väldigt spelskicklig. Mycket poäng offensivt dessutom. Aronsson är en jättetalang med riktigt bra spelsinne och rörlighet. Dessutom bra handledsskott i powerplay som alltid träffar mål. På forwardssidan är firma ”Pajen”-Elfsberg givna, dom vet alla vad de kan. I vår uppställning får de sällskap av en annan ruggigt kompetent forward, Pelle Hedlund. En sådan kedja skulle ösa in poäng!

Jesper Broeng, Lindlöven – Tobias Björklund, Mariestad
Viktor Wänghult, Kumla – Alexander Kovalonok, Lindlöven – Johan Mörnsjö, Grums

Med två så spelskickliga och offensiva backar som Broeng och Björklund och en så spelskicklig center som Kovalonok så lär det bli en och annan kasse för storskytten Viktor Wänghult. Mörnsjö lär också få stor nytta av sin speed, så länge han har farten uppe så kommer passen att komma. Också en sylvass kedja.  

Marcus Björk, Borlänge – Jesper Nordin, Forshaga
Viktor Lennartsson, Forshaga – Douglas Lögdal, Mariestad– Lukas Söderlund, Mariestad

Mariestads Douglas Lögdal

I tredjefemman har vi säkrat upp med två stabila och defensiva backar av hög nivå. Det kanske kan behövas, för även om Douglas Lögdal är skicklig defensivt så har han två uttalat offensiva spelare på kanten. Söderlund och Lennartsson är två spelare med skarp näsa för mål (ettan och fyran i allettan södras målliga) och ”Dogge” är duktig på att få fram puckarna till sina yttrar.   

Markus Magnusson, Lindlöven – Johan Frick, Mariestad
Christian Axelsson, Nyköping – Emil Lind, Borlänge – Alexander Henriksson, Skövde

I fjärdefemman har vi två trygga defensiva backar och två yttrar som jobbar stenhårt över hela banan. Christian Axelsson gjorde dock 20 mål och 27 assists och Alexander Henriksson 20 mål och 14 assists under föregående säsong så de lär nog kunna peta in en och annan kasse framåt också, speciellt med en så spelskicklig center som Emil Lind.

Lämna ett svar