Norra ettans fem bästa värvningar

I förrgår kikade Krister på de bästa värvningarna till den södra ettan, idag tar jag över stafettpinnen när vi granskar den norra.

1. Krisoff Kontos från Vimmerby till Boden

Kontos är kanske denna gransknings mest självklara etta. Han kom till Vimmerby i början av december 2019 för att stärka lagets offensiv. Och ingen kan ju påstå att han inte var en dundersuccé. 11 mål och 22 assits på 24 matcher är ett mycket bra facit. Det är dessutom en storväxt spelare som gillar fysiskt spel som Boden får in.

2. Anton Tano, fw från Teg till Boden

Kirunasonen Anton Tano har de senaste två säsongerna varit en nyckelspelare i Teg. Han är absolut en av anledningarna till att Teg förvandlats från ett mittenlag till ett lag som är med och utmanar i toppen av tabellen. Poängmässigt har Tano gjort 80 poäng på 65 matcher under sina två säsonger i Umeåklubben. Nu väntar spel i toppklubben Boden och Tano kommer garanterat att fortsätta leverera.

3. Niklas Salo, fw från Vimmerby till Kiruna AIF

Kiruna AIF tappar sin kanadensiske forward Cheyne Matheson som den senaste säsongen gjorde 20 mål till den tyska tredjeligan. En som kanske kan fylla den luckan är lagets finske nyförvärv Niklas Salo som gjorde en fin säsong i Vimmerby. 11 mål och 20 assists på 44 matcher blev finländarens facit. Salo har tidigare gjort 24 matcher i TPS Åbo och 12 matcher i Pelicans i den finska högstaligan. Lägg därtill flera fina säsonger i den finska andraligan Mestis.

4. Kristian Ferletak, fw från Malung till Kiruna IF

Kristian Ferletak var ingen värvning särskilt många reagerade över förra sommaren då Malung hämtade in honom från den franska tredjeligan. Men slovaken har faktiskt hunnit med ganska mycket under sin juniortid. Han har spelat J17 och J18-VM för Slovakien, Han har spelat en säsonger i den kanadensiska juniorligan WHL samt är noterad för 25 matcher i Slovakiens högstaliga. I Malung visade han sina skills och gjorde 39 poäng på 42 matcher.

5. Pontus Johansson, fw från Almtuna till Boden

Pontus Johansson har tidigare spelat fem säsonger i Hockeyettan Norra fördelat på två år i Vännäs och tre i Kiruna IF. Den senaste säsongen spelade Pontus i allsvenska Almtuna det blev ett mål och två assists på 46 matcher, han hann även med att göra fem poäng på fem matcher i Wings i Hockeyettan östra . Den storväxte forwarden är en spelare som kan bidra i både offensiven och defensiven och han känns självklar att använda i så väl powerplay som boxplay.

Lämna ett svar