Juniorkollen – Örebro J20

Varje säsong så fylls hockeyettantrupperna på med unga, hungriga spelare från J20-superelit. I år mer än någonsin kanske med tanke på att så många äldre lagt av och de utländska spelarna minskat. Men det är nog få av oss som har riktig koll på förstaårsseniorerna, iaf så bra att vi vet vad kan vi förvänta oss av dom. Och då många är säkert nyfikna på detta så bestämde jag mig för att försöka få svar på vad spelarna går för genom att ta kontakt med deras före detta tränare i superelitlagen.

Örebrolegenden Henrik Löwdahl är numer tränare för deras J20-lag och han har dessa omdömen att ge om sina killar som lämnat för ettan.

Isak Jonsson, fw till Kumla

En kille som varit fem år hos oss då han kom ett år tidigt och också var bonusåret hos oss. Han har gjort en bra resa hos oss under hockegym. En rightare med bra skott som är väldigt vältränad. Han kommer behöva ha några år i ettan för att bygga rutin och kraft, men kommer vara väldigt nyttig för Kumla. Han kan bli en bra målskytt på sikt, även om det är lite ny miljö, en bra poängspelare men han har också ett bredare register, inte bara en målskytt.

Fabian Eggenberger, b till Hammarby

Han var två år hos oss. En explosiv spelare som har bra skridskoåkning och rörlighet och ett bra skott. Det han behöver är att hitta en jämnhet i spelet, att vara noggrann i detaljer. En väldigt uppskattad lagkamrat måste jag säga. En allround back med skridskoåkningen som styrka. Jag tycker han har mer offensiv uppsida än han fick ut hos oss. Det finns potential hos Fabian men han behöver jobba ett tag till så alla bitarna faller på plats.

Casper Siösteen, c/fw till Hammarby

Honom har vi använt både som center och forward. En härlig karaktär som var lagkapten hos oss. Han gör allt för laget: Han smäller på, blockar skott och gör mål. Väldigt ”coachbar” och duktig på strategier. Också duktig i spelet utan puck. Tar sig in på kassen hela tiden. En väldigt uppskattad spelare under de fyra åren han var hos oss. Hoppas han fortsätter satsa så får vi se hur långt det bär, jag brukar säga till killarna att kriga på tills ni är 25 i alla fall så får ni se vart ni är då innan ni är nöjda.  

Anton Widmark, c till Lindlöven

Anton är en Örebrokille med en del skadeproblem under sina juniorår men han har hela tiden jobbat oerhört professionellt för att ta sig tillbaka. Fick också spela en del SHL-matcher med en del istid faktiskt och gjorde det stabilt. Ett fynd av Lindlöven tycker jag, duktig över hela banan. Om han ska upp i allsvenskan kanske han får en mer defensiv roll, men han kan vara en produktiv spelare också. Kom lite sent in i puberteten och väger lite lätt, men det finns mycket hockey i honom. Kan han hålla sig hel och frisk så ser vi honom i allsvenskan om något eller ett par år, det är jag övertygad om. Han är bra i alla delar, väldigt allrund. Bra med puck, funktionell teknik och bra spelförståelse. Han kanske inte är någon naturlig målskytt kanske men han gjorde ändå en del mål sista året.  Vi använde honom i alla spelformer, i powerplay och boxplay och i slutet av matcherna, väldigt användbar.   

Maksims Semjonovs, fw till Halmstad

Maksim var en av superelits bästa spelare ifjol i mina ögon, han har mycket hockey i sig. Jag har fäljt honom i många år, också innan han kom till oss och det är en stor talang. Men liksom Anton kom han in sent i puberteten och väger kanske lite lätt, men han har näsa för mål och poäng. Tidigare har han missat mycket chanser tycker jag, det var först förra året han blev mer vuxen i sitt spel. Lite smartare och effektivare. Han blev lite rakare i sitt spel och gick mer på insidan. Liksom Anton kommer han dyka upp i allsvenskan inom något år eller två. Sedan måste man ha tålamod med killarna, det kommer att vara lite upp och ner som förstaårsseniorer, men de är väl förberedda och vältränade och bra lagspelare. Hans styrkor är att han är väldigt teknisk, avig och lurig. Han kan hitta på vad som helst med puck och klubba, en mönsterbrytare. Ett stort plus för att han är väldigt laglojal, han åker inte runt och bara deltar, utan han blockade nästan mest skott av alla i laget samtidigt som han var vår poängkung, han kan göra lite av allt.

Emil Smedberg, c/fw till Forshaga

En kille som kom till oss för två år sedan från BIK Karlskoga, En väldigt spelskicklig rightforward som inte producerade lika mycket som både han och vi hade hoppats och önskat, jag tycker att han spelade bättre än vad poängprotokollet visade om jag säger som så. Dock hade han en väldigt positiv sista halva av säsongen då han bidrog både med mål, poäng och hårt jobb. Han kommer behöva jobba några år i ettan så kanske det kan bära vidare om han fortsätter satsa.

Lämna ett svar