Södra ettans fem bästa värvningar

Igår kikade jag på de bästa värvningarna till den västra ettan, idag tar jag mig en titt på de bästa i den södra ettan. Liksom i den västra ettan är det ett par av de mer anonyma klubbarna som lyckats värva fina namn. Värvningarna till den södra kanske inte är lika toppvass, men bredden på bra värvningar är minst lika bra med flera som aspirerar på en plats bland de fem. Men dessa är de allra bästa i mina ögon.

1. Jens Hellgren, b från Vita Hästen till Hanhals

Hanhals hade stora problem defensivt säsongen som gick och släppte in alldeles för många mål för att ens vara nära att ge sig in i kampen om en alletta. Med värvningen av superrutinerade Jens Hellgren så hoppas man nu kunna få bättre ordning på defensiven. Med sina 36 SHL-matcher och 465 allsvenska diton så har han massor av erfarenheter att delge sina backkamrater och kan säkert bidra med ett lugn och ett snack som kommer hjälpa omgivningen att ta bättre beslut i egen zon. Kommer säkert få närmare 30 minuter istid i matcherna och ta hand om alla viktiga lägen i matcherna. En sådan spelare är guld värd att ha i alla lag.

2. Tony Pappila, fw från Kristianstad till Hanhals

Också tvåan på min lista har värvats av Hanhals. Tony Pappila är egentligen överkvalificerad för spel i ettan, och hade han inte haft missbruksproblem som gör att han nu flyttar hem till tryggheten så skulle han definitivt ha landat ett allsvenskt kontrakt. Med sin speed och teknik är han svårfångad och han kommer att vara en starkt bidragande orsak till att Hanhals kommer att återfinnas betydligt högre upp i tabellen kommande säsong.

3. Måns Hansson, b från EK Zell am See till Troja

Troja har under silly season blivit av med tre riktigt tongivande backar i Carl Ernstig, Jonathan Nielsen och Alexander Edström, varav de två sistnämnda var de ledande offensiva backarna i laget. Det gjorde att man letade med ljus och lykta efter ersättare och i Måns Hansson har man träffat huvudet på spiken. En spelskicklig rightback som trots sina blott 22 år redan hunnit visa upp sin klass på hockeyettannivå. 0,73 poäng per match på 56 hockeyettanmatcher är ett väldigt bra facit för en back och med Hansson på blå så kommer motståndarna inte kunna känna sig säkra trots de tunga Trojatappen.

4. Adam Persson, c från Kalmar till Nybro

Vill man ha en center som är stark offensivt med bra poängleverans men som ändå kan spela riktigt bra defensivt så är Adam Persson ett alldeles ypperligt val. Det enda egentligen som är konstigt med värvningen är att han tar steget mellan de två rivalklubbarna Kalmar och Nybro, ett steg som i mångas ögon är otänkbart. Det måste svida rätt bra i Kalmarsupportrarnas ögon att se värsta rivalen knipa sin kanske bästa spelare.

 5. Erik Aterius, fw från Västervik till Borås

Borås var nykomlingar säsongen som gick och skulle egentligen fått kvala sig kvar om inte Coronan satt stopp för allt kvalspel. Att det därmed behöver förstärkas för att slippa kvalspela kommande säsong också förstår nog de flesta. Men det är inte så enkelt när ekonomin är knackig. Att juniorlandslagsmeriterade Erik Aterius från allsvenska Västervik då väljer att försöka få fart på sin karriär genom att ta steget ner i ettan och Borås är därför en gudagåva för Västgötarna. En hårt arbetande spelare som säkert också kan peta in en och annan kasse är precis vad laget behöver.

Lämna ett svar