Fem svar på vad som händer i Karlskronaaffären

Idag avslog appelationsnämnden Karlskornas överklagan om att de inte skulle erhålla någon elitlicens. Det skapar naturligtvis många frågor, i denna artikel ska jag försöka svara på fem av dom viktigaste.

Fråga: Är det klart att Karlskrona inte får elitlicens nu?

Nej de har överklagat till Riksidrottsförbundet, men Riksidrottsförbundet kan bara ändra ett beslut om det begåtts ett formellt fel vilket är ytterst osannolikt. Men teoretiskt finns givetvis chansen.

Fråga: Kommer Karlskrona gå i konkurs om de inte får licensen?

Nej. Karlskrona hade i och för sig stora skulder på mellan 10 och 12 miljoner kronor, men fick igenom en ackordsuppgörelse med de flesta stora fordringsägarna utöver skatteverket. Dessutom fick de in mycket pengar på en insamling de gjorde när det stod klart att de blivit av med elitlicensen samt NHL-pengar för målvakten Arvid Holm vilket gör att de faktiskt enligt klubbchef Per Rosenqvist har plus i kassan.

Fråga: Vilka tar Karlskronas plats i allsvenskan?

Det gör Väsby då man rankas högst av lagen som var kvar i spel efter att corona stoppat vidare kvalspel. De har redan tackat ja till att de vill ta platsen. Säger de trots allt nej står först Hudiksvall och sedan Mariestad på tur.

Fråga: Hur kommer hockeyettanserierna se ut om Karlskrona ramlar ur och Väsby flyttas upp?

Karlskrona kommer att placeras i den södra ettan vilket gör att södra ettan blir ett lag för många. Med stor sannolikhet flyttas då Tranås över till den västra ettan och Nyköping får i sin tur maka sig från den västra till den östra. Så har det i alla fall sett ut tidigare.

Fråga: Kommer hockeyn i Blekinge att dö nu som Karlskrona hävdar?

Nej verkligen inte! Frågan är om den kanske inte till och med kan få en nytändning då det återigen blir heta derbyn mellan Karlskrona, Krif och Mörrum. De två sistnämnda klubbarna kommer i alla fall definitivt leva upp.

Lämna ett svar