Hockeyettan västras fem bästa värvningar

Denna säsong har de mindre lagen i den västra ettan gjort några riktigt fina värvningar och det öppnar upp för en tuffare och jämnare grundserie än tidigare år, vilket givetvis är riktigt roligt för alla som söker spänning. Men vilka är de allra bästa värvningarna inför säsongen? Idag listar jag mina favoriter!

  1. Viktor Wänghult, fw från Västervik till Kumla

Viktor fick som 21-åring inte något kontrakt med moderklubben Skövde och spelade istället spela i tvåan med Tibro under två säsonger med stor framgång innan han fick chansen i ettan med Kumla. Där formligen sprutade han in poäng, 16 mål och 39 assists på 33 matcher ger ett poängsnitt på 1,67, högst i hela ettan den säsongen (ja till och med högre än ”Pajen”). Det gav snipern ett allsvenskt kontrakt, men där fick han en mer defensiv roll som inte passade honom alls och nu tar han istället ny sats i ettan. Många prominenta klubbar var och ryckte i prickskytten men han ville åter till klubben han slog igenom i, trots att de på papperet är ett förhållandevis svagt lag, det hedrar honom! Viktor är en spelare som kommer göra skillnad för Kumla och en spelare som med sina blott 24 år säkert kommer få fler chanser i allsvenskan.

2. Viktor Lennartsson, fw från Nybro till Forshaga

En annan som hade betydligt mer prominenta klubbar att välja på var en annan sniper, nämligen Viktor Lennartsson. För Viktors del var det hemmet i Värmland som lockade och Forshaga var laget som lyckades få den eftertraktade signaturen. Det känns som han varit med i evigheter med fina säsonger både i flera ettanklubbar och utomlands, men han är blott 26 år så det är ingen föredetting som återvänder. Han kommer att passa perfekt in som mentor och offensiv härförare i ett föryngrat Forshaga. Viktor har dessutom den goda egenskapen att vara bäst när det gäller som mest och kan därmed kanske vara tungan på vågen som gör att Forshaga får spela allettan efter jul.

3. Johan Mörnsjö, fw från Nyköping till Grums

Också den tredje spelaren på min lista är en riktig målskytt. Men medan de första två är mer starka rightskyttar så är Mörnsjös styrka den enorma utväxlingen i skridskoåkningen. Miniliraren (blott 163 cm) är så gott som omöjlig att få fatt på om han får lite yta. Inledde säsongen som gick skadad men hann på sina 33 matcher ändå med att göra 48 poäng. Kommer bli en spännande ersättare till en annan lirare, Jesper Norbäck, som lämnar Grums för allsvenskan. Med Pelle Hedlund vid sin sida lär det bli många poäng från Mörnsjös sida också i vinter, blir han rentav spelaren som spelar upp Grums i allettan?

4. Johan Erkgärds, b/c från Forshaga till Grums

Ännu en Grumsspelare på listan. Denna gång är det den superrutinerade backen/centern Johan Erkgärds som jag tror kommer bli en riktigt nyttig och bra värvning. Johan har en historia i Grums tidigare då han under två säsonger från backposition noterades för 52 poäng på 64 matcher och var en starkt bidragande orsak till att Grums gick från att vara en nykomling till att bli ett allettanlag. Nu är han dock tänkt att spela center, en position som han spelat i under flera år tidigare. Han kommer utgöra en bra grund till en stark andrakedja, något som Grums saknat tidigare då man varit väldigt beroende av sin förstakedja. Och skulle det krisa på backsidan så finns det alltid en toppspelare att plocka in.

5. Emil Lind, c från Södertälje till Borlänge

21-årige Emil Lind spelade allsvenskt med Södertälje säsongen som gick med ett helt ok facit, men inte tillräckligt bra för att få förlängt. Nu tar han ny sats i topplaget Borlänge med en förhoppning om att få en roll som center i en producerande lina så att han kan få fart på poängproduktionen igen, något som han visade upp fina kvaliteter på under junioråren. Framför allt visade rightaren prov på att vara en god målskytt, något som skulle vara väldigt bra för Borlänge så man slapp vara så beroende av suveräne Markus ”Pajen” Persson på den fronten. Emil och likaledes invärvade Dennis Finn Olsson kommer att vara en bra grund för en stark andrakedja.

Lämna ett svar