Sillykollen – Nyköping

Ifjol slog man på stora trumman och ville utmana topplagen. Det gick inte riktigt vägen och nu gör NSK ett nytag med rutinerade tränaren Lennie Eriksson. Flera av fjolårets profilvärvningar har lämnat laget och kommande säsongs lag är betydligt mindre namnkunnigt.

Placering föregående säsong

sexa i grundserien, etta i västra vårserien.

SPELARE KLARA

Målvakter

1. Daniel Fahlström
2. Sebastian Wagner – ny från juniorlaget

Backar

1. Charlie Björlin – ny från Malmö J20
2. Emil Karlsson – gör comeback
3. Adam Malm – tryout
4. Albin Nordvall
5. Daniel Ohlsson
6. Isak Sandström – ny från Modo J20
7. Adam Wagner – tryout
8.

Forwards

1. Daniel Andersson – ny från Färjestad J20
2. Christian Axelsson
3. Daniel Bergqvist – ny från New England College
4. Adam By – ny från juniorlaget
5. Albin Ivarsson-Hamberg
6. John Moberg – ny från Mörrum
7. David Ojamäe – ny från Tranås
8. Oscar Skiöld
9. Oliwer Stensson
10. Martin Tyllander
11.
12.

Spelare som lämnat

Oscar Malm, mv till Dalen
Lucas Gustafsson, b till Strömsbro
Ludvig Martinsson, b till Tranås
Sebastian Björnstad, b till Hudiksvall
Emil Jakobsson, b till Haninge Anchors
Marcus Linderborg, fw klubb ej klar
Marcus Lindblom, fw till Strömsbro
Oliver Ödman-Hadzinikolic, fw till Wings
Simon Rodling, fw till Tranås
Adam Hirsch, fw till Dalen
Johan Mörnsjö, fw till Grums

Spelare från föregående års trupp där status är oklar

Robin Axbom, b
Pontus Broeng, b
Alexander Carlsson, fw
Erik Hansson, fw
Erik Kjell, fw
Marcus Linderborg, fw

Bästa värvning

John Moberg, fw från Mörrum

John Moberg har tidigare gjort succé under sina år i Gripen. Den senaste säsongen spelade han i Mörrum och där blev det bara 1 mål och 6 assists på 36 matcher. Moberg avslutade säsongen med att göra 3 mål och 1 assists på 2 matcher för Tyresö Hanviken.

Tyngsta tapp

Johan Mörnsjö, fw till Grums

Johan Mörnsjö var en av Fredrik Mälbergs bästa värvningar. Den lille trollgubben missade stora inledningen av säsongen. Väl tillbaka så levererade han 17 mål och 31 assists på 33 matcher. I mitten på maj presenterades Mörnsjö av seriekollegan Grums.

Tre nyckelspelare

Daniel Fahlström, mv

Ska Nyköping ha en chans att lyckas så ligger en stor del av ansvaret på målvakten Daniel Fahlströms axlar. Fahlström måste vara bra om NSK ska ha en chans på en Allettanplats.

Christian Axelsson, fw

Hästenfostrade Christian Axelsson visade under sina år i Kumla att han är en bra Hockeyettanspelare. Under sina två år i Nyköping har han tagit ytterligare ett steg. En hårt jobbade spelare med hjärtat på rätt ställe. Axelsson gjorde sin poängmässigt bästa säsong 19-20 med 50 poäng på 43 matcher.

Albin Ivarsson-Hamberg

Albin Ivarsson-Hamberg öste in poäng i Gripen i division 4, division 3, division 2 och Hockeyettan. Mitt under säsongen lånades han ut till AIK i fem matcher innan han tillslut värvades av Vita Hästen. Inför säsongen 18-19 återvände Albin till Nyköping men har sedan dess dragits med skadebekymmer. Är Albin hel under säsongen 19-20 så kommer han definitivt vara en nyckelspelare.

Kommentar om sillyn så här långt

Nyköping går in i säsongen 19-20 med ett helt nytt lag. Truppen är relativt tunn och mycket hänger på målvakten Daniel Fahlström och forwardstrion Albin Ivarsson-Hamberg, Christian Axelsson och John Moberg. En realistisk gissning är att Nyköping kommer att återfinnas någonstans i mitten av tabellen.

Nyköping på eliteprospects.

Lämna ett svar