Sillykollen – Lindlöven

Lindlöven tog sig till allettan efter att ha misslyckats med den bedriften under 2018-19. I allettan visade man att man var ett lag att räkna med trots att man drogs med ett gäng tunga skador. I playoff 1 ställdes man mot playoffstarka Visby Roma. Visby drog det längsta strået och vann matchserien med 2-1 i matcher.

Placering föregående säsong

fyra i grundserien, sexa i allettan norra.

SPELARE KLARA

Målvakter

1. Jonatan Frykholm – ny från Kumla
2. Lucas Jägbring – ny från Modo J20

Backar

1. Jesper Broeng
2. Mathias Linnarud – ny från Arboga
3. Markus Magnusson – ny från Nyköping
4. Philip Nyberg
5.
6.
7.
8.

Forwards

1. Christoffer Anrén
2. Simon Brännvall – ny från Sollentuna
3. Vladimir Chetverikov
4. Emil Eriksson – ny från Dalen
5. Anton Karlsson – ny från Köping
6. Alexander Kovalonok
7. Alexander Sunnefors – ny från Vännäs
8. Anton Toolanen – ny från Boden
9. Anton Widmark – ny från Örebro J20
10.
11.
12.

Spelare som lämnat

Daniel Eriksson, mv till Tranås
Isak Mantler, mv till Björklöven
André Dahlqvist, b till Borlänge
Daniel Nilsson, b till Dunaújvárosi Acélbikák
Ludvig Hultgren, b till Kumla
Erik Broman, fw till Strömsbro
Carl Skärström, fw till Östersund
Anton Björkman, fw till Hudiksvall

Spelare från föregående års trupp där status är oklar

Alexander Arvidsson, b
Filip Bergmark, b
Albin Gunnarsson, fw
Max Lalander, fw
Daniel Backman, fw
Lukas Henze, fw
Wincent Blomdahl, fw
Jakob Marshall-Olsson, fw
Felix Scharnke, fw
Linus Lundberg, fw
Joakim Braneby, fw
Jesper Arvidsson, fw

Bästa värvning

Markus Magnusson, b från Nyköping

Magnusson är tillbaka i Lindlöven där han gjorde succé under säsongen 2017-2018 . Efter en stark säsong i Boden så valde Magnusson att skriva på för storsatsande Nyköping, men säsongen blev varken vad Magnusson eller Nyköping hade tänkt sig. Nytändning i ”Löven”?

Tyngsta tapp

Isak Mantler, mv till Björklöven

Mantler har under de senaste två säsongerna varit en av ettans bästa målvakter. Nu lämnar han en stor lucka efter sig och provar lyckan i Björklöven.

Tre nyckelspelare

Jesper Broeng, b

Lindlöven har tappat flera nyckelspelare. Men Jesper Broeng som under de senaste två säsongerna gjort över 50 poäng för klubben stannar kvar.

Alexander Kovalonok, fw

Lindlövens veteran Alexander Kovalonok fortsätter ytterligare en säsong. 34-åringen gjorde sin poängbästa notering sedan säsongen 11-12 den gångna säsongen. 55 poäng fördelat på 25 mål och 30 assists är minst sagt imponerade.

Emil Eriksson, fw

Den storväxte 24-åringen har redan över 100 matcher i Hockeyallsvenskan på sin meritlista. I Lindlöven kommer troligen Emil få en roll som andra eller tredjecenter. Emil har en del offensiva skills men är kanske ännu bättre i defensiven.

Kommentar om sillyn så här långt

Lindlövens sportchef Tomas Östlund har en bit kvar i sitt lagbygge. På målvaktssidan har man bytt Isak Mantler och Daniel Eriksson mot den något mer oprövade duon Jonatan Frykholm och Lucas Jägbring. På utespelarsidan har man inkasserat flera tunga förluster i André Dahlqvist som gått till Borlänge, Carl Skärström som gått till Östersund, Anton Björkman som gått till Hudik och Erik Broman som flyttat hem till Gävle och skrivit på för Strömsbro. Dessutom är det oklart om stjärnforwarden Max Lalander kommer till spel. På pluskontot märks främst backen Markus Magnusson från Nyköping och forwardsduon Emil Eriksson från Dalen och Anton Toolanen från Boden. Sammanfattningsvis så känns Lindlöven helt okej även om man bara har fyra backar. Det ska bli intressant att se vilka som tar de sista platserna i truppen. Vill man utmana Mariestad och Borlänge så krävs det att det är klass man plockar in.

Lindlöven på eliteprospects.

Lämna ett svar