Juniorkollen – Färjestad J20

Varje säsong så fylls hockeyettantrupperna på med unga, hungriga spelare från J20-superelit. I år mer än någonsin kanske med tanke på att så många äldre lagt av och de utländska spelarna minskat. Men det är nog få av oss som har riktig koll på förstaårsseniorerna, iaf så bra att vi vet vad kan vi förvänta oss av dom. Och då många är säkert nyfikna på detta så bestämde jag mig för att försöka få svar på vad spelarna går för genom att ta kontakt med deras före detta tränare i superelitlagen.

Fredrik Jonsson tränar Färjestads J20 som har sju spelare som lämnat för hockeyettan.

Eric Forsberg, mv till Forshaga

Eric är en talangfull målvakt, lugn och säker och jag tror han har en stor potential. Seriös och jag tror han siktar uppåt i seriesystemet och han kommer nog att gå vidare. Det blir perfekt att starta i ettan för honom, det har han potential för.

Filip Norberg, b till Forshaga

Filip är en rightback med bra spelsinne och bra händer. Spelskickligheten är hans styrka och jag tror han kommer att bidra i det offensiva spelet. Det gäller för honom att vara smart nu när han börjar spela seniorhockey, han är ok defensiv, ligger rätt och använder klubban rätt, men nu är det tyngre pjäser han möter och han  är inte den största backen. Men han kompenserar det med skridskoåkningen och hur han läser spelet. Det ska bli intressant att se hur han kan gå i ettan, han är seriös och bra och det finns förutsättningar för att han ska kunna avancera i seriesystemet om han bara satsar.

Linus Carlsson, b till Forshaga

Linus kom till oss från Leksand inför säsongen som gick och hans uppsida är hans defensiva spel, det har han gjort riktigt bra. Träningsvillig och lojal, och jag tror att han kommer att bidra bra med sitt defensiva spel. Det är roligt att se en kille som bestämt sig så för att han är en defensiv back och nöjer sig med det, det kan han gå rätt långt på. Har helt ok skridskoåkning och ett bra förstapass när han spelar enkelt.

Filip Olsson, fw till Forshaga

Filip bygger sitt spel på att vara kreativ och att ha ett bra spelsinne. Seniorhockeyn kommer att passa honom bra när han blir varm i kläderna då det blir mer struktur i det och det tror jag gör att han kommer än mer till sin rätt.  Han har också potential som målskytt tycker jag även om det inte syns på statistiken kanske, men han kan få ut mer där för han är väldigt smart runt buren. Det viktiga för honom nu när det blir seniorspel är att ha tålamod.

Daniel Andersson, fw till Nyköping

Daniel är en typisk Färjestadscenter, en intelligent tvåvägsspelare. Han är väldigt bra åt båda hållen och det ska bli väldigt intressant att följa honom i seniorhockeyn. Han är fysiskt stark men det ska bli spännande hur han ser klarar på seniornivå och om han kan fortsätta vara så skicklig i båda ändarna av banan. Han var en av våra toppspelare och har jättepotential som jag ser det.

Jacob Sandberg, b till Tyringe

Jakob är en rightback med bra spelsinne och händer som kan bli jättebra om han fortsätter att utvecklas. Han är främst en offensiv back som ser spelet bra, men han behöver utveckla defensiven lite. Gör han det så finns potential i honom.  

Victor Sandberg, fw till Visby

Victor är en jätteintressant spelare som gjorde elva matcher med vårt a-lag och gjorde det bra. En skillad kille med bra skott, skridskoåkning och teknik. Hoppas han får spela med några rutinerade killar så kommer det bli riktigt bra. Han gör många bra saker på träningar men behöver bli jämnare och visa det på match också, kan han göra det så besitter han en jättepotential. Han kan bli en riktigt bra spelare i hockeyettan till att börja med, sedan är det upp till honom hur bra han vill bli, det gäller att fortsätta driva på för att utvecklas. 

Lämna ett svar