Juniorkollen – Skellefteå J20

Varje säsong så fylls hockeyettantrupperna på med unga, hungriga spelare från J20-superelit. I år mer än någonsin kanske med tanke på att så många äldre lagt av och de utländska spelarna minskat. Men det är nog få av oss som har riktig koll på förstaårsseniorerna, iaf så bra att vi vet vad kan vi förvänta oss av dom. Och då många är säkert nyfikna på detta så bestämde jag mig för att försöka få svar på vad spelarna går för genom att ta kontakt med deras före detta tränare i superelitlagen.

Tränade Skellefteå J20 säsongen som gick gjorde Lars Marklund.

Linus Hedman, fw till Hudiksvall

Han har gjort lite SHL-matcher med vårt a-lag. Speedig liten forward, rightare, intensiv och laglojal. Riktigt bra att ha i ett lag, driver på sina lagkompisar. Även under fysträningen, där är han jäkligt driven. En speedkula som sagt med ett ok, skott, men behöver förbättra siktet. Han är junior fortfarande så han har mycket att lära, speciellt i det defensiva, att bli mer konsekvent. Kan han göra det så kan han bli allsvensk på sikt.

Hannes Lindström, b till Hudiksvall

Han har gjort några matcher med a-laget också. Hyfsad storlek, inte stor men ganska stabil. Bra på skridskorna och har ett ok skott. När han är påslagen är han riktigt bra, men han kan somna in ibland. Fysisk status är bra, han är träningsvillig och bra att ha i ett lag. Lågmäld, ryter inte ifrån men går att ha dialog med. Han kan mycket väl spela allsvensk hockey när han är påslagen och har tagit lite fler steg.

Fredrik Granberg, b till Mariestad

Fredrik är framför allt en defensiv back, där har han sin styrka. Väldigt fysisk, bra i gymmet där han verkligen driver på. Har tränat mycket med a-laget utan att göra bort sig. Helt ok förstapass, men istället för att spela enkelt söker han lite svåra pass ibland vilket gör att han missar och han blir lite stukad. Han behöver tänka på att ta sin roll, att spela defensivt och inte tro att han är en offensiv back, och tar han till sig det så kommer han att bli väldigt viktig för Mariestad. Han har definitivt potential att spela allsvenskt, men först gäller det att etablera sig i ettan.

Lämna ett svar