Sillykollen – Linden

Linden som var nya ifjol visade direkt att man inte var med för att se och lära. Man hade under de sista två åren i division 2 jobbat som ett Hockeyettanlag och man visade direkt att man var redo. Till kommande säsong får man behålla stora delar av fjolårstruppen och frågan är om man kan ta ytterligare ett steg under den kommande säsongen?

Placering föregående säsong

åtta i grundserien, tvåa i västra vårserien.

SPELARE KLARA

Målvakter

1. Anders Olsson
2. Christoffer Hanning – ny från Surahammar

Backar

1. Eric Björlin
2. Lukas Carlsson
3. Nils Carlsson
4. Niklas Hjalmarsson
5. Oskar Klockerud
6. Oliver Skoog
7. William Svärd
8.

Forwards

1. Linus Ageborg
2. Oskar Carlsson
3. Johan Cederberg
4. Emil Johansson
5. Alexander Larsson
6. Erik Lindberg
7. Christoffer Norlin
8. Hugo Ollila
9. Oscar Pettersson
10. Alexander Sollén
11. Andrés Stafforelli
12. Rickard Sundlöf – ny från Köping
13. Hampus Wallin – ny från Enköping

Spelare som lämnat

Oliver Eriksson, mv till Surahammar
Stefan Gråhns, fw slutar

Spelare från föregående års trupp där status är oklar

Christoffer Udd, b
Jesper Wikström, b
Oscar Sinnby, fw
David Morell, fw

Bästa värvning

Christoffer Hanning, mv från Surahammar

Christoffer Hanning var ifjol Surahammars viktigaste spelare. Tack vare denna värvning så förfogar Linden över två bra målvakter som kan sporra varandra.

Tyngsta tapp

Stefan Gråhns, fw slutar

Den tidigare elitspelaren gjorde visserligen bara 1 mål och 9 assists på 17 matcher. Men var med sin rutin ändå en viktig kugge i Linden.

Tre nyckelspelare

Linus Ageborg, fw

Ageborg lämnade söderlaget Kalmar efter bara en match förra säsongen. I slutet av september blev han spelklar för Linden och blev snabbt en nyckelspelare. Ageborg noterades för 19 mål och 30 assists vilket är hans bästa notering som seniorspelare.

Hugo Olilla, fw

20-årige Hugo Ollila var en av den västra grundseriens absolut största utropstecken. Trots fina insatser i Västerås J20 året innan så var Ollila en ny bekantskap för de flesta Hockeyettananhängarna. I grundserien noterades Hugo för 24 poäng på 22 matcher. I vårettan gjorde han 19 poäng på 18 matcher.

Oscar Pettersson, fw

Rutinerade Oscar Petterson är en viktig kugge i ett relativt orutinerat Linden. Pettersson var för ett par år sedan en nyckelspelare i Enköping. Sedan var 27-åringen med och spelade upp Västerås under deras gästspel i Hockeyettan. 2018 kom han till Linden och var med på klubbens Hockeyettansatsning. Men en skada gjorde att Pettersson missade stora delar av säsongen. Under säsongen 19-20 var Pettersson tillbaka och stod för 33 poäng på 37 matcher.

Kommentar om sillyn så här långt

Linden behåller stora delar av fjolårstruppen. På minuskontot finns bara målvakten Oliver Eriksson som går till Surahammar och forwarden Stefan Gråhns som slutar. På pluskontot finns målvakten Christoffer Hanning samt forwardsduon Rickard Sundlöf och Hampus Wallin. Sammantaget så känns Linden som ett intressant lag, men man skulle behöva ha in en eller två backar av bra klass för att kunna vara med och utmana om en plats i Allettan. Forwardssidan och målvaktssidan är starkare än ifjol.

Linden på eliteprospects.

Lämna ett svar