Sportchefsintervjun – Linden hockey

Linden var nykomlingar inför säsongen som gick och behöll stora delar av den trupp de avancerat med. Den gjorde det så bra att laget länge utmanade om en playoffplats efter jul, och Lindens sportchef Mats Morell var så nöjd att han väljer att till stora delar fortsätta med samma trupp också till säsongen som kommer.

Hur länge har du jobbat som sportchef?

Ja vad blir det… fem säsonger nu kanske, men jag har varit med i sportgruppen i 10 år, sedan vi började bygga om, så jag har varit med hela resan. Vi åkte ju ur av ekonomiska skäl för 10 år sedan och har börjat om och rättat munnen efter matsäcken och jobbat oss sakta uppåt. Vi hade som mål att nå ettan efter 5 år och det nådde vi och nu tycker jag att vi etablerat oss.  

Hur ser du på er föregående säsong?

Jag är jättenöjd! Vi hade som mål att bli ett mittenlag och klara oss kvar och jag tycker att vi stod upp bra mott topplagen och var rätt nära att nå en playoffplats. Vi fick behålla många från tvåan som utvecklades bra.

Var det något nyförvärv som du tyckte utmärkte sig extra?

Den som utmärkte sig lite extra var framför allt Linus Ageborg som vi fick från Kalmar tidigt på säsongen, han gjorde en jättebra säsong. Oskar Carlsson gjorde ett bra jobb också,  en riktigt gedigen center. Sedan var backarna Klockerud och Björlin duktiga.

Hur har Corona påverkat er satsning inför kommande säsong?

Vi har som alla andra lag förlorat en hel del pengar så vi har inte kunnat göra riktigt dom nyförvärven vi tänkt oss, vi har i stort sett samma trupp. Men några nya är det och en back och en forward till ska in, två rutinerade killar, lite spets. Vi har diskussioner med några grabbar men många vill avvakta till allsvenskan bestämt sig.

Har ni någon speciell klausul i era spelarkontrakt med anledning av Corona?

Nej vi har inga klausuler men vi har pratat med dom att blir säsongen inställd rivs kontrakten, men så hoppas vi verkligen att det inte blir.

Har Corona påverkat marknaden något?

Inte på de spelare vi är efter, skillnaden är att få de bättre spelarna att signa. De mer rutinerade avvaktar länge. Sedan kan inte killarna kräva lika mycket heller, det har skenat lite på spelarlöner i ettan det senaste, men det blev en avmattning nu.

Är det några spelare i föregående säsongs trupp som ännu inte skrivit på som du gärna förlänger med?

Nej vi har förlängt med dom vi ville. Vi har en bra organisation så alla trivs fantastiskt bra. Flera killar har fått erbjudanden från andra klubbar med mer betalt, men ändå stannat så det är ett bra betyg.  

Är det någon förlängning du är extra nöjd med?

Ageborg, Ollila, Staforelli och Cederborg hade alla kontrakt från andra klubbar men valde att stanna. Det ger oss stabilitet och blir ett kvitto på att vi gör något rätt. Det handlare inte bara om pengar, de hade kunnat få bättre betalt i södra, men de stannar ändå.

Vad kan du berätta om de nyförvärv du gjort?

Christoffer Hanning är en målvakt som vi haft ögonen på, en seriös kille som gjorde det bra i Surahammar även om räddningsprocenten inte visar det. Men han var i ett svagt lag och då är det svårt att få bra procent. Han är en bra värvning som dessutom är god vän med vår andra målvakt Anders Olsson som gjorde en kanonsäsong, så de kan stötta varandra och göra bra säsonger båda två hoppas vi.

William Svärd lånade vi in från Enköping och blev positivt överraskade att han fått spela så långt ner i Enköpings formationer. En spelande back som är bra med pucken, vi tror mycket på honom.

 Hampus Wallin är en skridskostark forward från Västerås. Vi är ute efter lite fart och tyngd, annat har vi.

Till sist har vi Richard Sundlöf från Köping. Han har varit där i fyra säsonger som har flyttat till Eskilstuna, och är en kille som alltid gör jobbet. Honom har jag dock inte lika bra koll på som dom andra.

ampuis Wallinm

Har ni tappat någon spelare ni gärna behållit?

Nej, vi har fått behålla dom vi ville behålla.

Hur stor trupp siktar ni på att ha?

Vi behöver ha 8-9 backar och 13-14 forwards.

Vad har klubben för målsättning långsiktigt?

Långsiktigt är att bli ett topplag i ettan, vi siktar inte högre än så, det är för tidigt med allsvenskan, men att bli ett topplag är målet.

Vad ser du som en realistisk målsättning för säsongen som kommer?

Man får vara ödmjuk och säga att den västra ettan är en väldig tuff serie, den näst bästa efter södra i mina ögon, men vi vill vara med och kriga runt strecket och flyger sparvarna in i munnen kan vi störa alla lag och en allettanplats är inte omöjlig., Får vi vara hela och friska så, vi var nära att slå alla förra året.

Vad talar för er?

Det är att vi har en bred trupp med fyra bra linor och bra målvakter. Sedan gäller det att vi får vara skadefria på toppspelarna, så är det.

Hur väl känner du till övriga lag i västra ettan?

Det är det jag såg förra året, sedan dess har det hänt en hel del, emn många av trupperna ser hysfat lika ut. Visst har det bytte en del, men topplagen lär bli desamma i år.

Vilka lag i västra ettan tror du når allettan?

Mariestad och Borlänge är etta och tvåa, det är dom två bästa lagen. Sedan skuggar Forshaga, Skövde, Grums och vi. Vi ska se till att någon av de tre ska vi knuffa undan., Men det kommer bli tufft, Nyköping är inte klara än heller med sitt lagbygge,  de hade ett namnkunnigt lag förra säsongen men fick inte ut så mycket av det. De har tappart en hel del och ser svagare ut men de kanske får ihop det. Surahammar ser klart bättre ut, det gör att de inte kommer att bli ett stryklag vilket är bra för serien. Lindlöven är alltid bra och lär vara med uppe och nosa också. Så Mariestad och Borlänge blir etta och tvåa men sedan är det väldigt öppet vilket är roligt.

Vilka tre spelare i andra västra ettanlag skulle du vilja ha i din trupp?

Det är svårt att bortse från Markus Persson, men han vill väl alla ha, hehehe. Sedan har vi Pelle Hedlund i Grums som är en väldigt bra spelare, han skulle jag inte tacka nej till. Sedan ska vi ha en back också, det finns många bra, men jag säger Mariestads Tobias Aronsson som är en väldigt duktig back, bra i powerplay, spelskicklig med ett bra skott. Mariestad hade överlag väldigt bra backsida och det är något vi har tittat på hur de hade byggt den.

Lämna ett svar