Juniorkollen – Leksands J20

Varje säsong så fylls hockeyettantrupperna på med unga, hungriga spelare från J20-superelit. I år mer än någonsin kanske med tanke på att så många äldre lagt av och de utländska spelarna minskat. Men det är nog få av oss som har riktig koll på förstaårsseniorerna, iaf så bra att vi vet vad kan vi förvänta oss av dom. Och då många är säkert nyfikna på detta så bestämde jag mig för att försöka få svar på vad spelarna går för genom att ta kontakt med deras före detta tränare i superelitlagen.

Den före detta elitspelaren Mikael Karlberg var ansvarig för Leksands J20.

Jakob Hellsten, mv till Halmstad

Det är en jättetalang, han har kapacitet att spela högre upp. Helt övertygad om att han kommer göra avtryck. Grym med klubban och bra spelsinne, som en extraback. Jag tror mycket på honom. Inte jättestor, men bra spelsinne och läser spelet bra, så man ser sällan han gör idioträddningar utan har hela tiden rätt position. Han behöver få spela seniorhockey och skaffa sig rutin, det är tufft att hitta en plats då det inte finns så många platser lediga, men han kommer att göra väsen av sig högre upp. Superelits bästa målvakt i mina ögon.

Christoffer Rapp, fw till Tranås

Rappen kom till oss stukad efter en tuff säsong i Linköping, men har haft en jättebra säsong. Oöm, går in där det gör ont att vara. Ofta på rätt plats, en måltjuv. En bra lagspelare som jobbar hårt och är bra på rören, inte det där extrema spelsinnet, sätter inte upp andra så mycket, men har ett bra skott och tar sig till målchanser. På sikt kan han också ta sig högre upp om han fortsätter träna och slipper skador som han varit drabbad av. Nöter han på med träningen så blir det bra.

William Danielsen, fw till Borås

Wille är en skicklig center som har sina styrkor i det defensiva spelet. Jättebra i boxplay och stark tekare. Haft en bra säsong och var bra även ifjol, även om inte poängskörden varit så stor har han varit en spelare man kan lita på i alla väder. Han är laglojal, men borde våga mer i offensiven och spela lite mer för sig själv i vissa lägen. Att våga utmana till exempel, men han sätter laget först och sig själv i andra hand, men han ska våga utmana och gå mer på egna avslut. Han har gjort landskamper som U16 så han har mycket hockey i sig. Det gäller att nöta på en seniorsäsong så har han definitivt kapacitet för allsvenskan.

Lämna ett svar