Juniorkollen – Brynäs J20

Varje säsong så fylls hockeyettantrupperna på med unga, hungriga spelare från J20-superelit. I år mer än någonsin kanske med tanke på att så många äldre lagt av och de utländska spelarna minskat. Men det är nog få av oss som har riktig koll på förstaårsseniorerna, iaf så bra att vi vet vad kan vi förvänta oss av dom. Och då många är säkert nyfikna på detta så bestämde jag mig för att försöka få svar på vad spelarna går för genom att ta kontakt med deras före detta tränare i superelitlagen.

Brynäs J20-lag hade en tränare vid namn Mats Bäcklin.

Victor Barrögård, fw till Strömsbro

”Victor är en riktig arbetsmyra. Väldigt fin lagspelare som ALLTID spelar för laget. En fin karaktär och väldigt väl förberedd både på barmark och isträning. En jobbig spelare att spela emot, väldigt seriös. Är inte så där wow offensivt eller defensivt utan mer en riktig lagspelare. Han hade ett år kvar som junior men valde ändå spel med Strömsbro. Han har ingen riktig spetsegenskap, utan är istället väldigt allround, han kan till exempel spela framför mål i powerplay men också spela boxplay. I juniorhockeyn går allt väldigt fort, i ettan behöver man tänka mer och inte bara tuta och köra och det kan bli en omställning för Victor, men det är en spelare jag gillar väldigt mycket och jag ser stor potential i honom. Jag tror han kan komma långt och bli SHL-spelare i en fjärdelina om han själv vill.”

Axel Westlund, b till Strömsbro

”Jag har inte haft Axel så mycket med tanke på att han förrförra skadade foten och blev bort och han hann inte heller göra så många matcher i vintras innan han fick operera knäet, men det är en spelskicklig back. Bra pass och spelsinne, sätter upp spelet bra, men väldigt skadebenägen. Inte så storväxt. Han skulle behöva bli lite starkare, han spelar inte så tufft, men klarar sig bra sin skicklighet.”

Sebastian Sundlöv, fw till Krif

”Sebastian gjorde ett par a-lagsmatcher på slutet här. Är en typisk center som inte går så bra på kanten. Var lagkapten hos oss, är en bra ledare som tar tag i saker och ting och har varit en bra länk för mig ut i laget. Duktig tekare på J20-nivå. Täcker pucken väldigt bra och sätter upp spelet väldigt bra och ligger ofta rätt i banan. En smart center helt enkelt och hos oss spelade han både boxplay och powerplay. Det han behöver förbättra är explosiviteten och skottet, det är inte så bra. Jag tror att han på sikt har verktygen för att nå SHL, men han måste förbättra skridskoåkningen och skottet.”

Lämna ett svar