Sillykollen – Skövde IK

Ifjol tog sig Skövde till Allettan och väl där visade man under ett par matcher att man var att räkna med. Men man landade tillslut som nästjumbo. Till den kommande säsongen ersätter man tränaren Johan Hellström med Fredrik Ljunggren. Ljunggren hade den gångna säsongen ett sabbatsår från hockey och dessförinnan gjorde han ett år hos ärkerivalen Mariestad. Men nu är Fredrik Ljunggren hemma i Skövde igen och frågan är om inte det var den bästa lösningen som sportchef Anders Lundström kunde hitta.

Placering föregående säsong

femma i grundserien, nia i allettan södra.

SPELARE KLARA

Målvakter

1. Hugo Fagerblom
2.

Backar

1. Axel Abrahamsson
2. Fredrik Dahné
3. Samuel Gustavsson – ny från Malung
4. William Johansson – ny från Västerås J20
5. Max Kardevall
6. Tom Olsson
7. Adam Thilander
8.

Forwards

1. Erik Dahné
2. Jesper Emanuelsson
3. Jesper Erlandsson
4. Oscar Forsmark
5. William Frödelius
6. Alexander Henriksson
7. Lukas Johansson
8. David Lundmark
9. Erik Möller
10. Martin Olsson – ny från HA74
11. Jonathan Ström
12. Henrik Thegel
13. Anton Weiler

Spelare som lämnat

Viktor Andersson, mv till Borås
Anton Brandhammar, b till Forshaga
Alexander Björklund, b till Borås
Ludvig Dahlqvist, fw till Tibro
Jonas Nyman, fw till Vimmerby

Spelare från föregående års trupp där status är oklar

Johan Bok, b
Hampus Dahlqvist, b
Rasmus Gustafsson, fw
Johan Planeby ,fw
Dennis Santesson, fw

Bästa värvning

Martin Olsson, fw från HA74

29-åringen kommer visserligen från Division 2. Men i Martin Olsson får man en rutinerad center som bland annat har två allsvenska säsonger med Oskarshamn och sju säsonger i Nybro Vikings på meritlistan.  Den senaste säsongen spelade Olsson i HA74 där han gjorde 46 poäng på 37 matcher.

Tyngsta tapp

Jonas Nyman, fw till Vimmerby

I mitt tycke var centern Jonas Nyman en av den västra seriens absolut bästa centrar. Den 22-årige värmlänningen provar nu lyckan i Vimmerby HC i Hockeyettan södra. Nyman är en center som bidrar såväl i offensive som i defensiven. På två säsonger i Skövde IK blev det 63 poäng på 78 matcher.

Tre nyckelspelare

Adam Thilander, b

Adam Thilander är en av ettans bästa backar. Han lämnade Almtuna på grund av personliga skäl mitt under säsongen 18-19. Och sedan återkomsten till har den skicklige tvåvägsbacken gjort 47 poäng på 59 matcher. Skövdefansen får passa på att njuta av Thilanders spel för fortsätter han leverera så lär det inte dröja innan han lämnar för spel i en högre serie.

Alexander Henriksson, fw

Alexander har ett riktigt stort Skövdehjärta vilket han visar med sin oömma spelstil. Den senaste säsongen var dessutom 25-åringens poängbästa med 34 poäng på 36 matcher.

Henrik Thegel, fw

Henrik Thegel går in på sin sjätte säsong i Skövde. 30-åringen med Gävle Godtemplare som moderklubb återfinns alltid högt upp i poängligan. Den senaste säsongen gjorde veteranen 42 poäng på 39 matcher.

Kommentar om sillyn så här långt

Skövde har idag 1 målvakt, 7 backar och 13 forwards. På pluskontot återfinns center Martin Olsson från HA74 samt backarna Samuel Gustavsson från Malung och William Johansson som återvänder från Västerås J20. Martin Olsson är en intressant ersättare till Jonas Nyman som går till Vimmerby. William Johansson gjorde en bra säsong i Skövde innan han förra sommaren gick till Västerås J20-lag. I Västerås gjorde William 22 poäng på 40 matcher i J20 SuperElit, han hann dessutom med att göra två matcher i VIKs A-lag i Hockeyallsvenskan. I nuläget saknas en målvakt och en back och kanske en forward. Under den senaste veckan har det ryktats att Robin Wallin är aktuell för återkomst till Skövde. Wallin drogs den gångna säsongen med skador men hann med sju matcher i Kristianstad och två matcher i AIK. Sammanfattningsvis så känns Skövde absolut som en Allettankandidat.

Skövde på eliteprospects.

Lämna ett svar