Sillykollen – Grums IK

Efter ett längre uppehåll så tar vi idag upp tråden igen där vi kollar lagen i den västra ettans silly. Grums är så gott som klara med sitt lagbygge, det saknas dock ännu en back och en center åtminstone innan man är helt nöjda. Med rätt pusselbitar in så talar mycket för att laget kommer att vara med och strida om en allettanplats också denna säsong, den tredje i rad i så fall.

Placering föregående säsong

Trea i grundserien, tia i allettan södra.

SPELARE KLARA

Målvakter

1. Elias Olofsson – Ny från Västerås J20

2. Martin Svedberg

Backar

1. Ludwig Danielsson

2. William Eriksson

3. Martin Nilsson

4. Emil Persson

5. Jerker Vestberg

6. Wilhelm Wassberg – Ny från Minot Manotauros

7. Jonathan Widén

8.

Forwards

1. Felix Brådtner, fw

2. Philip Gustafsson, fw

3. Pelle Hedlund, c/fw

4. Robin Johannesson, fw – Ny från Forshaga IF

5. Eric Karlsson,fw – Ny från Karlskrona HK J20

6. Filip Karlsson, c/fw

7. August Lundquist, fw

8. Axel Lundquist, fw

9. Viktor Magnusson, c

10. Johan Mörnsjö, c/fw – Ny från Nyköpings SK

11. Linus Nilsson, c/fw

12. Fredrik Thörner, fw/c – Ny från BIK Karlskoga J20

13.

Spelare som lämnat

Gustav Bågenvik, mv till Vimmerby HC

David Karlsson, b/c BIK Karlskoga J20

Noa Lindquist Muci, c till IF Troja-Ljungby

Simon Sjöberg, c/fw till IF Sundsvall Hockey

Axel Ivarsson, c/fw Hammarö HC

Jesper Norbäck, fw till Almtuna IS

Spelare från föregående års trupp där status är oklar

Jesper Appel, b

Joshua Berger, c/fw

Filip Norbäck, c

Bästa värvning

Johan Mörnsjö, fw från Nyköpings SK

En liten men otroligt speedig ytter som hade sitt stora genombrott på hockeyettannivå säsongen som gick. Kom tvåa i den interna poängligan i Nyköping med sina 48 poäng, men då ska man ha klart för sig att han endast gjorde 33 matcher då han missade över halva grundserien på grund av skada. Han hade alltså ett poängsnitt på hela 1,45, imponerande, och han fortsatte också att leverera i playoffspelet där han gjorde 4 poäng på 3 matcher. Trots att han lär ha haft ett antal lukrativa anbud från toppklubbar i ettan så väljer han ändå att vända hem till sin moderklubb och kommer där få en viktig roll att ersätta Jesper Norbäck.   

Tyngsta tapp

Jesper Norbäck, fw till Almtuna IS

En poängspelare av rang som passar alldeles förträffligt tillsammans med Pelle Hedlund. Radarparet kunde såra vilket lag som helst och skar igenom motståndarförsvar som en varm kniv genom smör. Rapp och avig spelare som vann Grums poängliga säsongen som gick.

Tre nyckelspelare

Martin Svedberg, mv

Martin Svedberg var den som fick stå något fler matcher än till Vimmerby flyktade Gustav Bågenvik säsongen som gick, även om ansvaret var tämligen delat. Nu får Martin istället konkurrera med Elias Olofsson, som gångna säsongen stod i Köping, och jag tror att Martin fortsatt kommer att få mest ansvar. Det är en trygg och stabil målvakt som trots sina blott 22 år börjar få en hel del rutin och han gör sällan en dålig match.

Pelle Hedlund, c

Pelle var en av ettans allra bästa centrar säsongen som gick och det lockade naturligtvis större klubbar att törsta efter hans signatur. Mariestad lyckades också få den, men Grums kunde visa att han skrivit med dom först och Pelle fick bli kvar till alla Grumssupportrars lycka. Kan Pelle bara komma över den missade chansen att gå till ett topplag så kommer han bli grymt viktig för sitt lag. Förra säsongen bar han mer eller mindre laget på sina axlar då förstakedjan under hans ledning stod för närmare 40% av lagets gjorda poäng. Kommer fortsatt vara lagets enskilt viktigaste spelare, speciellt som man ännu inte plockat in en ersättare för andrecentern säsongen som gick, Noah Lindquist Muci.

Johan Mörnsjö, fw

Kommer med allra största sannolikhet att få ersätta Jesper Norbäck i den för Grums så otroligt viktiga förstafemman. Mycket kommer att hänga på att han hittar kemi med Pelle Hedlund och att han kan fortsätta spruta in poäng i samma takt som han gjorde säsongen som gick.

Kommentar om sillyn så här långt

För andra säsongen i rad så lyckades Grums med att ta sig till allettan, denna gång med rätt bra marginal. Mycket hängde på en tät defensiv och en producerande förstafemma, och även om Johan Mörnsjö kanske kan ersätta poängkungen Jesper Norbäck så kvarstår ett annat frågetecken i förstafemman då otroligt viktige och duktige backen Jesper Appel ännu inte skrivit på. Han har ett kontraktsförslag liggandes, men han har just blivit pappa och det är inte helt 100 att det blir en fortsättning i Grums. Skulle han lämna kan det bli väldigt jobbigt för Grums då han betyder mycket med sin spelskicklighet och rörlighet på backposition. Laget saknar också än så länge en bra ersättare till Noah Lindquist Muci som andrecenter, men här ryktas klubben rycka i Johan Erkgärds som egentligen har kontrakt med Munkfors men man hoppas ändå kunna lösa det på något sätt. Johan har gjort två säsongen i klubben som back tidigare, men är från början en center. Om Appel säger nej till kontraktsförslaget och Grums hittar en annan andracenter skulle Johan annars kunna ersätta honom. Målvaktstappet av Bågenvik har man täckt upp rätt bra och av de övriga tappen är det nog inga spelare som man kommer att sakna alltför mycket,. Samtidigt har det utöver möjligen Robin Johannesson inte heller tillförts så mycket spets.

Grums på eliteprospects.

Lämna ett svar