Juniorkollen – Karlskrona J20

Varje säsong så fylls hockeyettantrupperna på med unga, hungriga spelare från J20-superelit. I år mer än någonsin kanske med tanke på att så många äldre lagt av och de utländska spelarna minskat. Men det är nog få av oss som har riktig koll på förstaårsseniorerna, iaf så bra att vi vet vad kan vi förvänta oss av dom. Och då många är säkert nyfikna på detta så bestämde jag mig för att försöka få svar på vad spelarna går för genom att ta kontakt med deras före detta tränare i superelitlagen.

Superelitlaget som skickat flest spelare till hockeyettan är Eric Karlssons KHK.  

Robin Sundman, fw till Kalmar

Robin var vår bästa forward förra säsongen och är en ganska stor och riktigt vältränad och skicklig forward som har sin uppsida i det offensiva spelet. Har bra fart, stark och irrationell. Skulle behöva bli jämnare i sitt spel, han har väldigt stor potential men behöver bli jämnare. Jag tror han har alla möjligheter att gå så långt han vill, han har talangen och de fysiska förutsättningarna, men det kräver att han får en offensiv roll och en bra omgivning i Kalmar.

Gustav Nilsson, b till Kalmar

Gustav är en rörlig tvåvägsback med bra förstapass. Han behöver jobba på sin fysiska status, han tog stora steg förra året men behöver fortsätt lägga krutet där. Gustrav kan definitivt bli en bra back på hockeyettannivå. Han var vår bästa 00-back förra säsongen .

Arvid Leremar, fw till Kalmar

Arvid är en gammaldags center, smart som ligger rätt i banan. Han har fortsatt mycket att utveckla, och är fortfarande junior, men jag hoppas han kan slå sig in i laget. Det han främst behöver utveckla är det tekniska färdigheterna och farten.

Eric Karlsson, fw till Grums

Eric är en ganska liten och kvick forward med näsa för mål, han har farten som sin stora styrka. Det stora för Eric är att utveckla sitt taktiska spel och att han landar lite och får kontinuitet och inte byter klubb så mycket. Eric kan bli duktig och kan säkert stänka dit några påsar på hockeyettannivå, men behöver några år på sig.

Albin Andersson, mv till Nybro

Albin är en stor målvakt som hade en bra säsong hos oss med mycket matcher och en fin utveckling. Som huvudtränare har man inte så bra koll på detaljer för målvakter, men han vill mycket och det är hans bästa egenskap, men han behöver lägga stort krut på sin fysiska status.

Anton Steiland, fw till Borås

Anton är en liten och spelsmart och lojal spelare, ligger ofta rätt i banan och tar ansvar. Hos oss hade han en mer defensiv roll och det tror jag Borås kommer att se honom som också. Anton behöver jobba på sin fysik för att konkurrera om en plats i ettan till att börja med, men då han har Borås som sin moderklubb kommer han säkert kriga på bra.

Rasmus Olofsson, fw till Borås

Rasmus är den spelare som tog flest steg förra säsongen, och var kanske den viktigaste spelaren i vårt lag. Otroligt ambitiös och driven, en tvåvägscenter som tar stort ansvar. Duktig i boxplay. Han gjorde en jätteresa hos oss och kommer fortsätta ta kliv. Rasmus kan ta sig uppåt i seriesystemet, men var lite sen i sin fysiska utveckling så han behöver fortsätta utveckla sin fysik, men han kan ta kliv uppåt med sin smartness.

Marcus af Burén, b till Vallentuna

Mackan är en lång rightarback som har spelet med pucken som sin stora styrka. Bra förstapass, bra på att få igenom skotten, han sköt nästan flest skott på mål av alla i laget. Behöver jobba på det fysiska och sin fart. Det som är hos mackan är att han behöver höja sin träningsflit, då kan han bli en bra hockeyettanback, men då behöver han lägga ner jobbet.

Lämna ett svar