Vart hamnar superelitspelarna?

När jag i min intervjuserie av J20 superelits tränare gick igenom vart spelarna som lämnar superelitlagen hamnade, så reflekterade jag över vilken stor andel av spelarna som lämnar som verkar gå till just hockeyettan. Annars tror man nog till mans att de högre serierna suger upp de flesta av de duktigaste talangerna. Jag satte mig och gick igenom alla övergångar som gjorts så här långt och kom fram till att så här långt har inte en enda spelare som lämnar superelit gått till en annan SHL-klubb (en del får ju kontrakt med sin egen klubb på SHL- eller allsvensk nivå givetvis). Och det är endast 15 spelare som går från superelit till en allsvensk klubb. Nej, den stora majoriteten av spelarna går faktiskt till hockeyettan, så här långt är det hela 63 stycken som presenterats av hockeyettanklubbar.  Sex stycken väljer att satsa på en serie längre ner medan 15 stycken söker sig utomlands. Några stycken (11) som lämnar en superelitklubb hittar en ny klubbadress i en annan superelitklubb. Här är hela tabellen!

Här hamnar spelarna från superelitlagen.

Lämna ett svar