Veckans bästa värvningar, v24

Under veckan som gått har det bara skett tre övergångar till den västra ettan, men alla tre är spelare som kommer att lyfta sina lag, de båda Köpingsförvärven kanske till och med kommer vara lagets vassaste.

  1. Emil Eriksson, c (från Dalen till Lindlöven)

Emil Eriksson var kanske Dalens bästa spelare säsongen som gick då han kom fyra i interna poängligan med sina 21 poäng och var dessutom bäst på plus/minusfronten med sina plus 15. En spelare med mycket allsvensk rutin, en rutin som han fyllde på under slutet av föregående säsong då han gjorde sex matcher med Västervik och då noterades för tre poäng och plus 1 i plus/minus. Det är med andra ord en riktigt bra tvåvägcenter Lindlöven får in och därmed står Lindlöven väldigt välrustat på centersidan. Alexander Kovalonok, Anton Widmark, Emil Eriksson och Christoffer Anrén är redan klara och kan man också få behålla Erik Broman är det få lag i hela hockeyettan som kan matcha den uppställningen.

2. William Magnusson, fw (från Växjö Lakers J20 till Köping)

Köping har efter en trög inledning på silly season fått fart ordentligt på lagbygget. På denna lista har man med två namn varav jag håller William Magnusson för allra vassast. 20-åringen har en poängstark säsong i Växjö (43 poäng på 41 matcher, tvåa i interna poängligan) och innan dess var han produktiv (63 poäng på 27 matcher!) i Björklövens J20 och det kan nog vara en av orsakerna till att William nu väljer Köping trots att han säkert var eftertraktad av klubbar högre upp i hockeyettanhierarkin. För Köpings nya tränare heter Henrik Sahlin och han var tidigare tränare för Björklövens J20-lag, så både William och Henrik vet precis vad de får. William har faktiskt några matcher både i allsvenskan och i SHL och beskrivs som en tufft spelande forward med bra skott och som främst är en offensiv kraft.

3. Emil Norberg, fw (Från Nybro till Köping)

21-årige Emil Norberg har också ett förflutet i Björklövens J20-lag och har således också bra koll på Henrik Sahlin, och faktum är att Emil och William spelade en hel del i samma kedja i Björklöven. Faktum är dock att Emil var så pass vass att han faktiskt också gjort en hel del säsonger i Björklövens allsvenska lag (35 matcher). Säsongen som gick var dock en liten missräkning från Emils sida, han hattade runt mellan fyra olika klubbar utan att få det riktigt att lossna. Nu får han chansen till en nystart med känd tränare och kedjekamrat och det kan säkert göra att det lossnar för honom ordentligt.

Lämna ett svar