Avstämning med ”Horndal”

Jag var idag i kontakt med Hockeyettans tävlingsansvarige, Mats ”Horndal” Johansson, och även om han inte kunde bekräfta något då mycket fortfarande hänger i luften så fanns det ändå en del intressant att delge.

På frågan hur kvalspelet neråt från hockeyettan kommer att gå till så berättade han att det kommer att bli liknande kvalspel som tidigare år, alltså med kvalserier med sex lag. Dock så kommer kvalserierna att innehålla bara två lag från tvåan och fyra lag från ettan (tidigare tvärtom) då det ska finnas färre lag i hockeyettan kommande säsong. Han ville inte avslöja om det kommer att bli 4*10 lag eller 3*12 lag i hockeyettan säsongen som kommer, men i och med att kvalserierna ser ut som de gör torde det innebära att det blir 4*10.

***

Seriestarten är satt preliminärt till den 4/10, och det kommer under inga omständigheter bli tidigare, men det kan bli senare. Med seriestarten 4/10 är endast två fredagar uppsatta som speldagar och fler fredagar kan tas i anspråk. Vill det sig riktigt illa så kan man skuta på seriestarten ända fram i november och spela en enkelserie. I en enkät där 43 av 46 lag svarade har 15 lag sagt att de inte vill spela en enda match utan publik och ett antal kan tänka sig att spela ett fåtal matcher utan publik. ”Horndal” hoppas att det kommer att komma lättnader innan serien drar igång så att man i alla fall kan få ta in 500 personer.

***

 Något som Hockeyettan inte har ansvar för är ”coronapengarna”.  ”Horndal” kunde dock berätta att det fanns två potter att söka ur. Dels en pott för missade intäkter i form av uteblivna cuper och andra arrangemang (bingo osv). Dessa pengar ansökte klubbarna för hos Riksidrottförbundet. Men det finns också en annan pott. Svenska ishockeyförbundet har sökt och fått pengar för missade matchintäkter. De lag som ännu hade matcher kvar att spela under säsongen kommer att få pengar från denna pott. Totalt är det 95 miljoner som är i denna pott, den absoluta majoriteten av dessa pengar går till SHL, då de missat mest intäkter.

***

Vi pratade också om hur det blir ifall KHK ramlar ner, men där var det fortfarande för mycket om och men (de kan ju fortfarande få igenom överklagan, de kanske går i konkurs), för att han skulle vilja ge något besked om vad som händer ifall de ska spela hockeyettan nästa säsong.

***

Spelschemat för hockeyettan är på g, tre av fyra serier är redan lottade.

***

Annars så har ”Horndal” precis börjat med en ny stor uppgift, att dra upp riktlinjer kring vad som gäller för att kunna dra igång spel i Coronatider. Städning av omklädningsrum, hur många som får vara i ett omklädningsrum, handsprit som ska finnas osv, osv. ”Horndal” har verkligen en hel del att stå i, han lär inte sitta och rulla tummarna hela dagarna!

Lämna ett svar