Veckans bästa värvningar, v 22

Denna vecka har det varit sju värvningar till den västra ettan. Framför allt är det Malung som till slut satt lite fart på sitt lagbygge med tre värvningar, men Lindlöven har också tagit in två spelare medan Kumla och Nyköping fått in var sin. Här är de jag tycker är de allra bästa av dom.

  1. Anton Widmark, c (från Örebro J20 till Lindlöven

En talangfull center som fick chansen sex gånger om i SHL med Örebro under säsongen som gick, men som också hade fint poängsnitt i superelit där han var lagets näst bästa poänggörare. Men han beskrivs som en tvåvägscenter som jobbar hårt och som både kan spela powerplay och boxplay. Trolig andrecenter i Lindlöven säsongen som kommer.

2. Charlie Björlin, b (från Malmö J20 till Nyköping)

Pappa Ronny Björlin är en stor legendar i Nyköpingshockeyn med tröjan uppe i taket, nu är det dags för sonen Charlie att försöka leva upp till de antagligen rätt höga förväntningarna han får på sig när han nu går i pappas fotspår. Och den rörliga och spelskickliga backen har två starka J20-säsonger bakom sig, så det är ett klart intressant nyförvärv.

3. Jonathan Stålberg, mv  (från Mörrum till Kumla)

22 år men ändå rutinerad målvakt med ett par bra säsonger i Vimmerby bland annat. Kanske inte den bästa säsongen i Mörrum säsongen som gick, men det är inte lätt att glänsa när laget framför dig är mediokert. Kommer att ta förstaspaden i Kumla i vinter och jag tror att det innebär ett lyft för laget i vinter.

4. Niklas Sandberg Örnmarker, fw (från El Paso Rhinos till Malung)

Malungs hittills vassaste kort gör nu sin första seniorsäsong i Sverige efter en utflykt till USA och B-ligan WSHL. Där snittade han över två poäng per match och han är ingen oäven poängmakare, det har han bevisat både i superelit och under 12 matcher i Malung säsongen 18/19. Kommer få en stor roll i Dalaklubben.

5. Sebastian Tellström Jovicic, b (från El Paso Rhinos till Malung)

En tung och storväxt rightback som var lagkompis med Niklas Sandberg Örnmarker föregående säsong och som likt Niklas gjorde massor med poäng, likt han gjorde när han spelade J20 Elit säsongen innan. Tanken är nog att också han ska få en bärande roll i Malung i vinter.

Lämna ett svar