Oviss framtid för skyttekungen

Max Lalander i en match mot Borlänge 2015, arkivfoto: mhockey.se

Sedan jag skrivit klart min artikel om russinen i hockeyettan västras free agent-kaka så blev jag nyfiken på hur statusen är egentligen med en av spelarna på listan, Max Lalander. Det visade sig att det just nu var väldigt oklart…

Tjenare Max, hur är det med dig, blir det någon hockey i vinter?

Just nu är det väldigt oklart, jag väntar besked från läkare. Jag opererade ju mig efter skadan jag åkte på i vintras och det blev komplikationer efter den så jag åkte på en andra operation. Så det har dragit ut på tiden men allt har sett bra ut hittills. Jag ska på röntgen snart och sedan får vi se vad läkarna säger.

Vad är dina chanser att spela nästa säsong tror du?

Det är svårt att säga, läkarna har inte sagt så mycket, utan det är mest att avvakta röntgen och ta beslut efter det.

Vad skulle göra att du inte kan spela?

Det är väl risken att få tillbaka samma skada, det var ju en cysta som brast, och det är om den kan spricka en gång till. Sedan vet jag inte om cystan förändrats och blivit större eller så, det är sådant de ska ta reda på med röntgen.

Hur mår du idag?

I dagsläget mår jag väldigt bra. Jag har börjat jobba lite och det känns jättebra, just nu känns det som att jag är tillbaks där jag var innan skadan.

Hur hart du hållit igång sedan skadan?

Jag har inte fått göra något fysiskt på ett bra tag, jag har i stort sett varit stilla sedan november. Jag började jobba i måndags och det är väl det mest fysiska jag kunnat göra, jag har slagit några bollar på golfrangen med, men nu ska jag börja prova mig fram.

Vad var det som händ enär du skadade dig, var det något fult?

Nej nej, det var inget fult. Jag hade kroppskontakt med en Forshagaspelare som gjorde att jag ramlade och i fallet krock jag med Kovalonok som kom åkande, så det var bara en olycklig skada och inget fult, bara oturligt.

Du gjorde liksom laget en riktigt bra säsong fram till skadan, var det din bästa säsongsstart?

Det kändes väldigt bra, jag hade bra Kemi med Kovalonok, det funkade väldigt bra och spelmässigt kändes det också bra. Så skadan kom olägligt, jag missade både allettan och playoffspelet, det var tråkigt.

Laget gjorde också en bra säsong, den bästa på många år!

Ja det får man verkligen säga. Vi tog oss till playoff och där kunde vad som hända. Vi gjorde en bra alletta men i playoff match 3 kunde allt hända, det var tråkigt att åka ut. (Lindlöven åkte ut mot Visby med 2-3 i den avgörande matchen i playoff 1, red anm)

Hur går då tankarna inför nästa säsong om det blir spel för din del, blir det Lindlöven?

Jag har väl inte tänkt så mycket på det än, vi får väl se vad läkarna säger först. Men jag är ju bofast i Kumla så det är ju något i närheten här. Kumla skulle ju bli närmare till träningarna, men samtidigt har jag ju varit i Lindlöven några år nu så jag har ju fått lite hjärta för klubben. Men det blir ett beslut jag får ta när jag vet om jag kan spela.

Har du fått tillbaka något sug att spela igen?!

Det har jag absolut fått, jag är mer sugen än någonsin! Nu när det tog slut så tidigt så blir man extra sugen och därför är det extra tungt om jag inte kan spela. Jag hoppas verkligen läkarna ger klartecken för spel!

Då önskar jag lycka till med det så hoppas vi att vi får se dig på isen i vinter!

Ja tack!

Lämna ett svar