Veckans bästa värvningar, v21

Dags att lista de bästa värvningarna som skett i den västra ettan under veckan som gått, vecka 21. Det har varit rätt lugnt på sillymarknaden, den enda klubb som varit riktigt aktiv är Mariestad Bois som värvat in tre spelare under veckan, samtliga från superelit. Men några fler värvningar har också skett och dessa är i mina ögon de allra bästa.

1. Martin Olsson, fw (Till Skövde från HA74)

Martin hade flera säsonger med bra poängskörd i Nybro innan han inför förra säsongen lite överraskande inte fick förlängt. Han tog ny sats i HA74 i tvåan där han noterades för 46 poäng på 35 matcher. Men han är inte bara en poänggörare, i Martin får Skövde en kompetent tvåvägscenter som de kommer få stor nytta av.

2. Fredrik Granberg, b (Till Mariestad Bois från Skellefteå J20)

Fredrik Granberg är en välväxt (190 cm, 90 kg) defensiv back som gillar att spela fysiskt, något som Mariestad letat efter. I 20-åringen har man i konkurrens med flera toppklubbar lyckats knyta till sig en väldigt talangfull back med över 30 matcher i olika juniorlandslag. Hans storebror Petter har NHL-meriter, så höga tankar kanske man inte ska ha om Fredrik, men visst finns det potential.

3. Liam Nilsson, c (Till Mariestad Bois från Malmö J20)

Liam är kompis med Fredrik Granberg då han också spelade i Skellefteå J20 innan han inför föregående säsong lämnade för spel i Malmö.  Men om Fredrik är välväxt så är Liam betydligt mindre (177 cm, 69 kg), och därmed är det spelintelligensen som blivit hans styrka. Centern beskrivs som en tänkande center som är duktig på att sätta upp sina medspelare, något som 39 poäng på 43 superelitmatcher vittnar om. Ett annat bevis på att han gjorde det bra var att han också fick chansen att spela en SHL-match under säsongen.  Hade flera lag efter sig men valde ändå Mariestad vilket de säkert är glada över.

4. Simon Svensson, b (Till Mariestad Bois från Växjö Lakers J20)

 Ännu en talang som går till Mariestad och ännu en defensiv back. Hade allsvenska klubbar som var ute efter hans signatur, men valde att prioritera att få mer istid och förtroende i en ettanklubb. Uttalat defensiv men 20 poäng framåt säsongen som gick vittnar om att det också finns offensiv potential. En back som älskar att tacklas och spela tufft framför kassen, det kommer göra ont att ta sig in framför Mariestads kasse i vinter!

5. Robin Johannesson, fw (Till Grums från Forshaga)

Robin Johannesson har gjort två bra säsonger i Forshaga och klubben ville gärna behålla honom, men han väljer ändå att lämna klubben till förmån för det andra Värmlandslaget i hockeyettan, Grums. Den skridskostarke yttern har snittat i stort sett en halv poäng per match och en hel del av dessa poäng kommer i form av mål. En nyttig värvning för Grums som säkert kommer att få spela i någon av topplinorna.

Lämna ett svar